Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Συνέντευξη του Πέτρου Πολυχρονίδη για το ΖΜΑΚ – Την ελληνική επαγγελματική πάλη...

Συνέντευξη του Πέτρου Πολυχρονίδη για το ΖΜΑΚ – Την ελληνική επαγγελματική πάλη (+ Φώτο από το MERRY CHRIZMAK)

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου το Koita Magazine βρέθηκε στο MERRY CHRIZMAK, το γιορτινό Event του ZMAK, της ελληνικής επαγγελματικής πάλης, γνωστό και ως «Κατς». Ο Yuri Bozgo πήρε συνέντευξη από τον Πέτρο Πολυχρονίδη, για πολλούς γνωστό ως τον παρουσιαστή του «Τροχός της Τύχης» και αθλητικό δημοσιογράφο, αλλά για άλλους, τον ιδρυτή του ΖΜΑΚ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Το ΖΜΑΚ δραστηριοποιείται εδώ και κοντά 3 χρόνια σαν promotion και ανεβαίνει ραγδαία  κάτι το παρατηρούμε από τις πρώτες φωτογραφίες του show σε σχέση με το supershow του Σαββάτου. Ένα ring, ένα διάδρομος για την είσοδο των αθλητών, φώτα φτιαγμένα κατάλληλα, ηχεία να παίζουν μουσική για το αρχικό ζέσταμα και γύρω γύρω καρέκλες για τους θεατές.

Όλα σχετικά ήρεμα, μέχρι που ξεκινάει το show και κάνουν την είσοδό τους οι αθλητές. Αναλόγως με το αν είναι «κακός» ή «καλός» ο κάθε χαρακτήρας, ο κόσμος είτε χειροκροτάει, είτε «γιουχάρει» και φωνάζει. Βλέπουμε ομάδες όπως οι Temeterons με αρχηγό τον παμπόνηρο Prime Champion «Κωστίκα» από τη Θεσσαλονίκη που εμφανίζεται με σημαία του ΠΑΟΚ και «μισεί» την Αθήνα, του Viral με τον Σπύρο Λούη και την ομάδα του, τους Διδύμους, τους Μεταλλάδες Guns & Maiden, τους Αλβανούς Skendernation και τους M2. Αθλητές όπως ο Χασάπης, ο Κουρέας, Ο Φαλακρός Γκουρού, ο Τεξανός Chri$$ Ka$$, ο «κακός» της υπόθεσης που πληρώνει αθλητές για τα θελήματά τους και τους 2 bodyguards του, Paris the Samurai & F.B.I. Όλοι οι χαρακτήρες βγαλμένοι να ταιριάζουν στον κάθε παλαιστή, με την ιστορία τους, τα δικά τους χρώματα και, όπως μας λέει ο κ. Πολυχρονίδης, βγαλμένοι από την ελληνική κοινωνία.

Αυτό που βλέπουμε είναι κάτι παραπάνω από απλή πάλη. Οι αθλητές λογομαχούν, έχουν μεγάλη συμμετοχή με το κοινό, κάνουν φοβερά ακροβατικά και εκτελούν μια καλοστημένη χορογραφία. Κάνουν τον κόσμο να αγωνιά, να συμπάσχει μαζί τους, να τους μισεί και πολλές φορές να ταυτίζεται με κάποιον και να τον θέλει νικητή πάση θυσίας. Κάνουν ένα μεγάλο performance, μία ερμηνεία και όχι απλά πάλη. Όπως μας περιγράφει ο κ. Πολυχρονίδης, «μπορεί αρκετά πράγματα να είναι «ψεύτικα» αλλά ο πόνος των αθλητών είναι κάτι παραπάνω από αληθινός. Δεν υπάρχει ψεύτικος τρόπος να σε ρίξω από μία σκάλα 3 μέτρα ψηλά σε ένα τραπέζι και να μην πονέσεις»

Οι Viral νικούν τους Temeterons, οι Guns & Maiden νικούν τους Skendernation με «ζαβολιές», ο F.B.I. και ο Απόλλωνας της Cash Company είναι οι 2 νικητές ενός ματς με 6 παλαιστές, στον τελικό του Immortal Tournament που τρέχει μήνες κερδίζει ο Μιχαήλ Άγγελος τον Paris – The Samurai, ο Αλβανός «εργάτης» και αρχηγός των Skendernation κερδίζει σε ματς τίτλου τον Κουρέα και κατακτάει τη ζώνη σε μία συγκινητική για τον ίδιο στιγμή και στο main event ο Φαλακρός Γκουρού σπάει το αήττητο του Χασάπη μετά από 2 χρόνια!

Όλα τα events και ότι γίνεται έχουν μία μεγάλη ιστορία από πίσω, την οποία παρακολουθεί κάποιος και στα video που ανεβάζει το ZMAK σε Youtube Channel και Facebook. Για όποιον είναι fan του Hulk Hogan, του Undertaker, του John Cena και άλλων θρύλων του Wrestling, το ΖΜΑΚ είναι ότι πρέπει για να διασκεδάσει, συμμετέχοντας κιόλας με τον κόσμο, γελώντας και βλέποντας ένα θέαμα αρκετά μεγάλου επιπέδου.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Πέτρο Πολυχρονίδη.

Φωτογραφίες και βίντεο: Αρετή Πρίφτι.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΧίμαιρα θεάτρου – μια ξεχασμένη στην άβυσσο – “ασκημοφορεμένη” τέχνη…
Επόμενο άρθροLiminal – μια ασπρόμαυρη έκθεση στον Τεχνοχώρο «Κοχλία»