Αρχική LIFESTYLE eXodos Όταν επισκεφτείς τον Μυστρά, μια στάση στα Χρώματα, επιβάλλεται!

Όταν επισκεφτείς τον Μυστρά, μια στάση στα Χρώματα, επιβάλλεται!

χρωματα

Όταν επισκεφτείς τον Μυστρά, μια στάση στα Χρώματα, επιβάλλεται!

Τα Πικουλιάνικα τα έχεις ακουστά; Όχι; Ε, τώρα θα τα μάθεις! Εκεί στον αγέρωχο Μυστρά, σε ένα ύψωμα μαγικό, που χει πιάτο όλη την θέα κάτω από τα πόδια του ιστορικού Μυστρά ξεπροβάλλουν τα Χρώματα.  Τα Πικουλιάνικα είναι ένας οικισμός μεγέθους μόλις ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου!

Ξεχωρίζει για τις πολλές πηγές του με γάργαρα νερά, τα μοναδικά του χρώματα και την αγριάδα της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του.

Οι ντόπιοι το αποκαλούν «το Μπαλκόνι της Λακωνίας», καθώς η ανατολική του πλευρά «βλέπει» προς τον Πάρνωνα, η νότια τη θάλασσα και η βόρεια μέχρι και το αρκαδικό Μαίναλο.

Αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσουμε τις άπλετες ομορφιές του τόπου, να επισκεφτούμε τη σιωπηλή βυζαντινή Καστροπολιτεία και να απολαύσουμε από ψηλά την εικόνα των λακωνικών κάμπων. Οι τοπικοί ξενώνες του προσφέρουν ζεστή φιλοξενία και μια ατμόσφαιρα ιδανική για χαλάρωση!

Η παλιά ταβέρνα με την ονομασία “Μπάρμπα Νίκος”, η οποία λειτουργούσε στα Πικουλιάνικα από το 1936 σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι με θέα όλο τον λακωνικό κάμπο και την καστροπολιτεία του Μυστρά, έχει μετατραπεί από τα τέλη του 2008 στο εστιατόριο “ΧΡΩΜΑΤΑ”.

Ανακαινίστηκε από τη σπουδαία σκηνογράφο Εύα Νάθενα και αποτελεί μια εντελώς μοναδική πρόταση για την περιοχή.

Είχαμε την ευχαρίστηση να δοκιμάσουμε την καταπληκτική σαλάτα “ΧΡΩΜΑΤΑ”, το γλυκό κοτόπουλο με Κανταΐφι, τη σούπα τραχανότο, τις παπαρδέλες με τρούφα και μανιτάρια και πολλά άλλα… απλά απολαυστικά! Ένα ακόμη πρόσθετο μπόνους ήταν η γνωριμία μας με τον χώρο και το εσωτερικό του, καθώς και με τον δημιουργό των “Χρωμάτων”, τον χαμογελαστό Νίκο και τη μητέρα του Γεωργία, που είναι η ψυχή της κουζίνας!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης:

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑπό ασιτία πέθανε γνωστή vegan influencer
Επόμενο άρθροΥπόθεση Άλεξ: Ανάβει ένα φως 16 χρόνια μετά…