Αρχική RETROLOVERS Βασίλης Αυλωνίτης: Το σκίτσο, η επιτυχία και το λάθος όνομα

Βασίλης Αυλωνίτης: Το σκίτσο, η επιτυχία και το λάθος όνομα

vasilis_avlonitis_0

Βασίλης Αυλωνίτης: Το σκίτσο, η επιτυχία και το λάθος όνομα

Ο Βασίλη Αυλωνίτης πάντα θυμόταν με νοσταλγία την πρώτη φορά που είδε γραμμένο το όνομα του στις εφημερίδες, αλλά γελόντας έλεγε πως το έγραψαν λάθος!

Το 1926 με 1928 ο γνωστός ηθοποιός έκανε τουρνέ μαζί με κάποιο θίασο σε όλη την Ελλάδα. Όταν γύρισε στην Αθήνα ήρθε ξαφνικά ο κουμπάρος του ο Σπυρόπουλος και του είπε πώς θέλει να τον δεί ο Μακέδος στο θέατρο Μοντιάλ.

Πήγε λοιπόν αμέσως στο γραφείο του και κάπου εκεί καθόταν και ο δημοσιογράφος-σκιτσογράφος Μπέζος. Αφού τα είπανε με τον Μακέδο, συμφωνήσανε για τον μισθό και το συμβόλαιο, ο Μπέζος προτείνει να κάνει το σκίτσο του Αυλωνίτη και το δημοσιεύσουνε την επόμενη μέρα.

Ο Αυλωνίτης δεχθηκε και κορδώθηκε από χαρά. Πετούσε από χαρά που θα έπαιζε στην επιθεώρηση ”Ας τα βλέπει η Ευρώπη” και ταυτόχρονα θα έβλεπε και το σκίτσο του στην εφημερίδα την επόμενη κιόλας μέρα.

Πράγματι ο Αυλωνίτης σηκώθηκε τα ξημερώματα και καθόταν έξω από το τυπογραφείο της εφημερίδας. Πήρε πρώτος την εφημερίδα στα χέρια του και έτρεξε αμέσως σπίτι να την δείξει στη μητέρα του. Είχε γίνει όμως ένα λάθος. Αντί για Αυλωνίτη το είχαν γράψει Τραυλαντώνη. Το λάθος αυτό βέβαια δεν στάθηκε ικανό να μειώσει τη χαρά του μεγάλου μας κωμικού που έβλπεπε πρώτη φορά το σκίτσο του σε εφημερίδα. Ήταν από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής του.  (Εφημερίδα εποχής, 1962).

Βασίλης Αυλωνίτης, ένας μεγάλος καρδιοκατακτητής!

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΛιζέτα Νικολάου: Πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία
Επόμενο άρθροΓη της Ελιάς: Ζητούν από την Μαρίνα να αφαιρέσει άμεσα το μωρό από την κοιλιά της
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!