Αρχική RETROLOVERS Άννα Καλουτά: Δείτε την συγκινητική επιγραφή πάνω στο μνήμα της

Άννα Καλουτά: Δείτε την συγκινητική επιγραφή πάνω στο μνήμα της

καλουτα μνημα (4)

Άννα Καλουτά: Δείτε την συγκινητική επιγραφή πάνω στο μνήμα της

Η Άννα Καλουτά ”’εφυγε” από τη ζωή στις 17 Απριλίου του 2010. Ήταν και θα είναι ο μύθος της ελληνικής επιθεώρησης. Μαζί με την αδερφή της Μαρία Καλουτά δημιούργησαν τα περίφημα «Καλουτάκια».

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918. Απόφοιτος της Ιονίου Σχολής Θηλέων, έκανε σπουδές πιάνου και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χορογραφία, σκηνοθεσία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση.

Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίζεται σε ηλικία 4 ετών στο θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη, σε έργο πρόζας.

καλουτα μνημα (3)

Μαζί με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν τα περίφημα «Καλουτάκια», παιδιά θαύματα της εποχής εκείνης, σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου.

Συμμετείχε σε επιθεωρήσεις όπως: “Γλυκειά Νανά”, “Διαβολόπαιδο”, “Βαφτιστικός” , “Μοντέρνα κορίτσια” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, “Γυναίκα του δρόμου”, “Απάχηδες των Αθηνών”, “Οι πειρατές” του Νίκου Χατζηαποστόλου, στη “Νυχτερίδα” του Γιόχαν Στράους, σε μουσικές κωμωδίες: “Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά” των Γιανουκάκη – Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως “Το Φυντανάκι” του Χορν, σε πρόζα “Το πανηγύρι” του Χορν.

καλουτα μνημα (1)

Έμεινε θρυλική στις πολεμικές επιθεωρήσεις του 1940, ιδιαίτερα στο “Ευζωνάκι” αλλά και αργότερα σε ρόλους “Σμυρνιάς”.

Το μνήμα της βρίσκεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και μαζί της είναι και η αδελφή της στον ίδιο τάφο η οποία έφυγε το 2006.

Η επιγραφή γραφεί: 

Αν ξαναγεννιόμουνα, πάλι θεατρίνα θα γινόμουνα!

καλουτα μνημα (2)

Η Άννα Καλουτά ”’εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Δείτε τη κόρη της Μπέτυ Λιβανού – Έχει πάρει το ταλέντο και την ομορφιά της μητέρας της

Γιάννης Φλωρινιώτης: Δείτε το ”χρυσό” μνήμα του αείμνηστου σταρ

Δείτε επίσης: 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροGIVEAWAY με δώρο τα έπιπλα των ονείρων σου!
Επόμενο άρθροΣπάνια φώτο: Δείτε την Σμάρω Στεφανίδου την ημέρα του γάμου της
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!