Αρχική RETROLOVERS Retro Gossip Δείτε ποια γνωστή χορεύτρια είναι η κόρη της Σμαρώς Στεφανίδου

Δείτε ποια γνωστή χορεύτρια είναι η κόρη της Σμαρώς Στεφανίδου

μαρω στεφανιδου

Δείτε ποια γνωστή χορεύτρια είναι η κόρη της Σμαρώς Στεφανίδου

Η Σμαρώ Στεφανίδου βρήκε νωρίς τον έρωτα στο πρόσωπο του τραγουδιστή και διασκεδαστή Βάσου Σεϊτανίδη, τον οποίο γνώρισε σε έναν χορό της Ιονίου Σχολής. Το ζευγάρι πέρασε ευτυχισμένα χρόνια μαζί και μάλιστα έζησε για ένα διάστημα στο Παρίσι, όπου ο Σεϊτανίδης εκπροσώπησε τον Σύλλογο Μουσικών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την υπογραφή του Σχεδίου Μάρσαλ.

Απέκτησαν μια κόρη, τη Λήδα Σανταλά, η οποία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Σορβόννη, Χορογραφία, Χορό, Διδασκαλία Χορού, Γιόγκα και Χοροθεραπεία. Λόγω του πολυάσχολου προγράμματος της μητέρας της, καθώς έπαιζε σε πολλές παραγωγές ταυτόχρονα, η Λήδα περνούσε πολύ χρόνο με τον πατέρα της, ο οποίος εργαζόταν τη νύχτα, οπότε περνούσε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας με την αγαπημένη του κόρη. Όταν ο πατέρας της απεβίωσε σε ηλικία δέκα ετών, ο δεσμός της με τη μητέρα της έγινε πιο ισχυρός και βαθύς. Μάλιστα, για να καταλάβει την προσπάθεια της Στεφανίδου να καλύψει το κενό που άφησε ο πατέρας της, η κόρη της την αποκαλούσε “μπαμά”.

Η Λήδα σε παλιότερη συνέντευξη της στο Documento έχει πει για την μητέρα της:

”Η µητέρα µου ήταν υπέροχος άνθρωπος, πολύ προοδευτική. Είχε έρθει µε την οικογένειά της στην Αθήνα από τη Σµύρνη. Είχε ζήσει την καταστροφή, αλλά δεν µιλούσε γι’ αυτό. ∆εν το είχαµε συζητήσει ποτέ. Το ανακάλυψα µόνη µου. ∆εν µίλαγε ποτέ για το παρελθόν, ήταν άνθρωπος θετικός που πάντα κοιτούσε µπροστά. Εδώ που είµαστε αυτήν τη στιγµή και το σπιτάκι πλάι ήταν το οικόπεδο που πήρε ως αποζηµίωση η γιαγιά µου όταν ήρθε από τη Σµύρνη µε µια βάρκα µαζί µε τις δυο κόρες και τους γονείς της. Τα άλλα δύο αδέρφια της µαµάς µου ήταν στη Γαλλία τότε και γλίτωσαν.

Από το 2010 που έφυγε η Σµάρω µε έπιασε µια διάθεση να κοιτάξω πίσω. Τότε έπρεπε να αδειάσω το σπίτι της µανούλας µου, βρήκα γράµµατα και πράγµατα από τα παλιά που κρατούσε, δεµένα µε κόκκινες κορδελίτσες, γιατί πίστευε ότι τα πράγµατα έχουν ψυχή και τα στόλιζε. Βρήκα και ερωτικά γράµµατα που της είχε στείλει ο µπαµπάς µου και συγκινήθηκα πολύ. Ηταν δυο άνθρωποι ερωτευµένοι µε τη ζωή”

Σπάνια φώτο: Δείτε την Σμάρω Στεφανίδου την ημέρα του γάμου της

Δείτε ποια γνωστή χορεύτρια είναι η κόρη της Μάρως Στεφανίδου Δείτε την φώτο γκάλερι:

Η Λήδα – Ειρήνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία και για 10 χρόνια σπούδασε κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό με την Ηρώ Σισμάνη και τη Νασούκα Χειμάρα.Τις ελεύθερες ώρες της περνούσε με το αγαπημένο της παιχνίδι, το θέατρο. Έστηνε ολόκληρη σκηνή στο πεζοδρόμιο του σπιτιού και με είσοδο μιά δεκάρα, φορώντας τα φουρώ της μαμάς της, παρουσίαζε μάγισσες και νεράϊδες, χορό και Καραγκιόζη.

Ο θείος της (αδελφός της μητέρας της), ο οποίος ήταν από τα πρώτα μέλη της Θεοσοφικής Σχολής και είχε μεταφράσει τα ινδικά έπη «Ραμάγιανα» και «Μαχαμπάρατα» και πολλά άλλα ινδικά βιβλία, ήταν εκείνος της έβαλε το «μικρόβιο», όπως λέει η ίδια, της φιλοσοφικής αναζήτησης. Σε οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι της γιαγιάς, στο Χαλάνδρι, τις Κυριακές, είχε την ευκαιρία να γεύεται διάφορους δικούς του στοχασμούς και να ακούει ιστορίες. Εκεί άρχισε να γεννιέται η ιδιαίτερη σχέση της με την Ινδία. «΄Ενα περίεργο πράγμα. Από μικρό παιδί, όποτε τύχαινε να ακούσω ινδική μουσική, με έπιαναν τα κλάμματα!»

Όταν, στα δώδεκά της χρόνια, έχασε τον πατέρα της, ήταν ένα τεράστιο σοκ, απ’το οποίο έκανε πολλά χρόνια να συνέλθει. Σταμάτησε το χορό, σταμάτησε τα πάντα. Δεν είχε όρεξη για τίποτε. Τότε ήταν που άρχισε να αναρωτιέται και να αναζητά την απάντηση σε προβλήματα μεγάλα: από πού ερχόμαστε, πού πάμε, τι σημαίνει ζωή και θάνατος, τι σημαίνει άνθρωπος.

«Προσπάθησα να θεραπεύσω τον πόνο μου και τα «γιατί» μέσα από τα βιβλία που ζήτησα από το θείο μου. Συζητούσα μαζί του για τις ρίζες των θρησκειών, άρχισα να διαβάζω σιγά-σιγά για τη φιλοσοφία της Δύσης και της Ινδίας. Ήταν μεγάλο χτύπημα για μένα ο θάνατος του πατέρα μου, κι αυτές οι συζητήσεις και τα διαβάσματα μ’ανακούφιζαν. Έτσι μέχρι τα 17 μου ασχολήθηκα πολύ με τη φιλοσοφία».

Δείτε επίσης: 

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΖητούνται Εργάτριες για συσκευασία φρούτων (Μισθός 900€)
Επόμενο άρθροΣπάνια φωτογραφία με τη Ρένα Βλαχοπούλου και το Γιάννη Πάριο