Αρχική RETROLOVERS Το θρυλικό αμάξι που έκανε δώρο η Βουγιουκλάκη στον Παπαμιχαήλ στην γιορτή...

Το θρυλικό αμάξι που έκανε δώρο η Βουγιουκλάκη στον Παπαμιχαήλ στην γιορτή του

Το θρυλικό αμάξι

Το θρυλικό αμάξι που έκανε δώρο η Βουγιουκλάκη στον Παπαμιχαήλ στην γιορτή του

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην οδό Στησιχόρου μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο ηθοποιός δεν ήθελε αρχικά να ζήσει εκεί. Εκλάμβανε ίσως την επιθυμία της σταρ, που είχε μεγαλώσει στο Μαρούσι και στη συνέχεια, στον όχι και τόσο chic Άγιο Παύλο, ως μεγαλομανία. Η Αλίκη απλά δεν ήθελε να ζει μόνη της σε ένα τοσο μεγάλο σπίτι.

Θεωρούσε ότι το σπίτι ήταν «υπερβολικά μεγάλο». Ως γνήσιος Πειραιώτης ίσως και να μην ήταν και τόσο ενθουσιασμένος με την προοπτική να μείνει σε ένα σπίτι που είχε αγοραστεί με τα χρήματα της γυναίκας του…

Η Αλίκη ήταν αρκετά γεναιόδωρη με τους άντρες της ζωής της. Γι αυτό και πληγώνοταν αρκετά όταν δεν της φερόντουσαν ανάλογα.

Το 1967 η Αλίκη Βουγιουκλάκη θέλησε να κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο δωρό στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Έτσι έξω από το σπίτι τους στην όδο Στησιχόρου τον περίμενε ένα καταπράσινο αμερικάνικο αυτοκίνητο ντυμένο με κορδέλα δώρου. Ο Δημήτρης δεν μπορύσε να πιστέψει στα μάτια του. Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο αυτοκινήτου ήταν το δώρο της γυναίκας του.

SCANS
Ο Δημήτρης οδηγεί το αυτοκίνητο στην ταινία ”Η Αγάπη μας” το 1968

Ήταν ανήμερα της ονομαστικής του εορτής του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου το 1967. Το αυτοκίνητο ήταν μία Μπιούικ (Buick Riviera GS) και με αυτό έκαναν παρά πολλές βόλτες τότε. Άνηκε στην ίδια εταιρεία με την Cadillac και την Chevrolet (General Motors Company).

Την επόχη εκείνη ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου ήταν 3000 με 4000 δραχμές, Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κόστιζε 650.000 δράχμες. Στην επόχη μας με βάση τον πληθωρισμό η τιμή του θα ήταν στα 150.000 με 200.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε ήταν ένα πανάκριβο δώρο που με αυτά τα λεφτά αγόραζες 2 διαμερίσματα. Το μοντέλο αυτό έκανε τρελές πωλήσεις και θεωρείται αυτοκίνητο πολυτελείας. Έίναι 5 μέτρα και 30 εκατοστά και ζυγίζει 2 τόνους περίπου.

παπαμιχαηλ αυτοκινητο
Ο Δημήτρης οδηγεί το αυτοκίνητο στην ταινία ”Η Αγάπη μας” το 1968

Το αυτοκίνητο αυτό εμφανίζεται στην ταινία ”Πανικός” του Σ.Τσιώλη του 1969 και είναι αυτό που οδηγεί ο Α.Αντωνόπουλος με συνοδηγό την Σοφία Ρούμπου. Στα πλάνα φαίνονται οι αυθεντικές πινακίδες του 274.000. Φαίνεται πώς το ζευγάρι το δάνεισε στον Φίνο για τα γυρίσματα της ταινίας αυτής.

1969-11-20 ΠΑΝΙΚΟΣ.mp4_snapshot_00.30.30.628 1969-11-20 ΠΑΝΙΚΟΣ.mp4_snapshot_00.32.08.701

Λέγεται πώς μέτα από τον χωρισμό τους το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε στο όνομα του ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Ήταν τόσο θυμωμένος μετά το διαζύγιο που ήθελε να το πετάξει κι αυτό στη θάλασσα αφού γει έξω απ’ αυτό για να μην τον συνδέει τίποτα με το παρελθόν αυτό.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3082023 20633 πμ.bmp

Διαβάστε επίσης: Παπαμιχαήλ: Όταν χώρισα με την Αλίκη, καταστράφηκα οικονομικά – Μάτωσε η ψυχή μου

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα που έγραψε η κόρη του τζουντόκα: “Ντρέπομαι που είσαι πατέρας μου, να σαπiσεις στη φυλακή”
Επόμενο άρθροΤην τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Πίτσιος.
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!