Αρχική RETROLOVERS Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Ελία Καζάν

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Ελία Καζάν

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Ελία Καζάν

Ένας Έλληνας μετανάστης έγινε κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, και όταν μετά από πολλά χρόνια ήρθε στην πατρίδα, η εθνική μας Αλίκη, έσπευσε να τον συναντήσει.

Ίσως ήθελε να συνεργαστούν, αλλά δεν τα κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κάτι. Το ραντεβού κλείστηκε στον Ναυτικό όμιλο το 1976. Επειδή όμως η Αλίκη ήξερε πολύ καλά το “παιχνίδι” της σοούμπιζ ειδοποίησε και κάποιους φωτογράφους όπως θα έκανε κάθε επαγγελμάτιας σταρ.

Ο αντιφατικός Καζάν, έφερε άνεμο ανανέωσης πρώτα στο Broadway και μετά στο Hollywood. Δίδαξε τους ηθοποιούς του, κέρδισε απίστευτα βραβεία, μετέφερε στην μεγάλη οθόνη έργα μεγάλων συγγραφέων, έκανε σουπερστάρ τον Marlon Brando…

Ο Ελία Καζάν (ή αλλιώς Elias Kazantzoglou – Ηλίας Καζαντζόγλου) ήταν Έλληνας της Μικράς Ασίας που μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Αμερική. Γεννήθηκε 7 Σεπτεμβρίου 1909 και πέθανε 28 Σεπτεμβρίου 2003.

Δημιούργησε τέτοιες θεατρικές παραστάσεις και τόσο σπουδαίες ταινίες που τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του 20ου αιώνα.

Ο Ελία Καζάν τον Ιούλιο του 1976 με την Αλίκη και την Τζένη Καρέζη στο Κηποθέατρο Αλίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Μίλτος Κοντέας
Επόμενο άρθροΦοίβος Ήμελλος: Ο γιος του Δημήτρη Ήμελλου στη σειρά Σασμός
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!