Αρχική ΓΕΥΣΗ Σκορδάτα μπουτάκια κοτόπουλο με πατάτες,παντζάρια και μυρωδικά

Σκορδάτα μπουτάκια κοτόπουλο με πατάτες,παντζάρια και μυρωδικά

13-Skordata-mpoytakia-kotopoyloy-me-patates-pantzaria-kai-myrodika
Roasted lemon and thyme chicken thighs with garlic crushed new potatoes and beetroot in balsamic vinegar and olive oil

Μια Gourme επιλογή το πως να το φτιάξετε το κοτόπουλο που είμαι σίγουρος ότι θα την λατρέψετε.

Υλικά συνταγής

Για την μαρινάδα

  • 8 κ.σ.ελαιόλαδο Κλασικό
  • κ.σ.Κρέμα Βαλσάμικου Μουστάρδα
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • 4-8 κλωνάρια δεντρολίβανο, ελαφρώς λιωμένο
  • μια-δύο πρέζες ζάχαρη μουσκοβάντο

Για το κοτόπουλο και τα μυρωδικά

  • 2 λεμόνια, ακέρωτα
  • 8-12 μπουτάκια κοτόπουλο με πέτσα
  • 4 κεφάλια σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 5 μεσαία παντζάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο Κλασικό, την  Κρέμα Βαλσάμικου Μουστάρδα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε με αναδευτήρα και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και μια-δυο πρέζες ζάχαρη.
Παίρνουμε λεπτό ξύσμα από ½ λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.Στύβουμε το ½ λεμόνι και ρίχνουμε τον χυμό στη μαρινάδα.
Για το κοτόπουλο με τα λαχανικά: Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Κόβουμε στη μέση το δευτέρο λεμόνι, προσθέτουμε τα τρία μισά κομάτια λεμονιού στο κοτόπουλο και αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την κορυφή του κάθε σκόρδου και κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
Ρίχνουμε την περισσότερη μαρινάδα μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες, τα παντζάρια και τα σκόρδα, ανακατεύοντας καλά.
Ψήνουμε (χωρίς να καλύψουμε το ταψί) για 20 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω, το δεντρολίβανο και το λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και τα παντζάρια, το κοτόπουλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό και το σκόρδο να μαραθεί.
Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και απλώνουμε τις σκελίδες πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.
Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με τον μαϊντανό, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΑυγοφέτες-ρολό με ζαμπόν και τυρί του τοστ