Αρχική ΓΕΥΣΗ Ρεβύθια φουρνιστά. Μια ωραία Εναλλακτική πρόταση

Ρεβύθια φουρνιστά. Μια ωραία Εναλλακτική πρόταση

revithia-fournou-chefoulis.gr_

Ρεβύθια φουρνιστά. Μια ωραία Εναλλακτική πρόταση για να κάνετε τα ρεβύθια σας στο φούρνο που θα τα λατρέψετε.

Θα χρειαστούμε

  • 300 γρ Ρεβύθια 
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό 
  • 2 σκελίδες Σκόρδο 
  • 1/2 κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο Δεντρολίβανο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά Κόλιανδρο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά 
  • 1 τεμ Λεμόνι  τον χυμό του
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με την σόδα μαγειρικής να μουσκέψουν.
  • Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να πάρουν 2 βράσεις και πετάμε το νερό.
  • Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα σε χλιαρό νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό).
  • Αφού μαλακώσουν τα μεταφέρουμε σε ταψί ή πυρέξ μαζί με 1 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράσανε (το υπόλοιπο νερό το κρατάμε ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στην διάρκεια του ψησίματος αργότερα).
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει προσθέτουμε το πιπέρι,την πάπρικα, το κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο, το δεντρολίβανο, το κόλιανδρο (προαιρερικά), το αλάτι και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12-15 λεπτά και περιχύνουμε τα ρεβύθια στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.
  • Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό από αυτό που κρατήσαμε γιατί θέλουμε το φαγητό μας να παραμείνει ζουμερό.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
 και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Χταπόδι γιουβέτσι

Μουστοκούλουρα της Μαμάς

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη πτυχή κάθε ζωδίου που θα μας εκπλήξει!
Επόμενο άρθροΑληθινή εξομολόγηση: Παράτησα το παιδί μου στον πατέρα του, γιατί ερωτεύτηκα παράφορα!