Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Το Cabaret του Παλλάς έμεινε ριζωμένο στη μνήμη μας!

Το Cabaret του Παλλάς έμεινε ριζωμένο στη μνήμη μας!

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Cabaret που σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ,όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, ανεβαίνει  στο Παλλάς  σε παραγωγή των  Θεατρικών Σκηνών.

Η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Cabaret πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.

Το Αθηναϊκό κοινό έχει την τύχη να το απολαύσει  μέσα σε μια άξια σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, εξαιρετικές και προσεγμένες χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και σε πρωτότυπους στίχους της Αφροδίτη Μάνου σε μια υπερπαραγωγή ενάντια σε συμβάσεις, γεμάτη σαγήνη, έρωτα, εκκεντρικότητα, χορό και πολλή μουσική!

Χώρος ονείρου ή εφιάλτη, εικόνα παρακμής ή διέξοδος, τόπος αμφισβήτησης ή διασκέδασης, το Cabaret θα μείνει ριζωμένο για πάντα στη μνήμη των θεατών.

Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζισμού ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής performer Σάλι Μπόουλς, που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.

Η Τάμτα μέσα από έναν απαιτητικό ρόλο, μαγεύει ως Σάλι Μπόουλς και προκαλεί έκπληξη στο κοινό, με τις υποκριτικές της δυνατότητες. Έχει δουλέψει πολύ κι αυτό είναι πασιφανές!

Στις εκπλήξεις της βραδιάς συγκαταλέγονται ο Ευθύμης Ζησάκης ως Κλίφορντ Μπράντσο με έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, αλλά και η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Δήμητρα Λημνιού, στο ρόλο της  Fraulein Kost.

Ήρεμες και διαχρονικές δυνάμεις στη σκηνή του Παλλάς  εμφανίζονται οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου ως Φροιλάιν Σνάιντερμε και ο Τάσος Νούσιας ως Χερ Σουλτζ  που η σχέση τους κινείται σ’ένα παράλληλο επίπεδο αλλά και  ο Βασίλης Μπισμπίκης,  που μας επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το πηγαίο του ταλέντο και αποσπά κι εκείνος  το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Πάνω σε όλους αυτούς και στην ιστορία της εποχής που σηματοδοτεί την παρακμή της Δημοκρατίας στη Βαϊμάρη πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ. Δεν ξέρω αν υπήρχε πιο εύστοχη επιλογή ατόμου σε αυτό τον ρόλο, πέρα από τον μοναδικό Τάκη Ζαχαράτο. Και λέω μοναδικό, καθώς καθετί με το οποίο καταπιάνεται, το ενστερνίζεται και μαγεύει. Σκέτη απόλαυση η παρουσία του πάνω στη σκηνή. Φωνητικά και υποκριτικά ο Τάκης απογειώνει στα ύψη το μιούζικαλ αυτό και ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη της καλλιτεχνικής του πορείας.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει να δοθεί στους υπόλοιπους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τους άντρες και τις γυναίκες του Cabaret και μας χάρισαν ένα ενδιαφέρον μουσικο-χορευτικό θέαμα αλλά και την 10μελή ορχήστρα υπό την Διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, που ντύνει μουσικά τη βραδιά, επί σκηνής!

Στην επίσημη πρεμιέρα που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου, πλήθος από τον καλλιτεχνικό χώρο ήταν εκεί για να απολαύσει αυτό το υπερθέαμα! 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Διεύθυνση Ορχήστρας-Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Video: Έκτωρ Σχηματαριώτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Καρακωνσταντή

Βοηθός Χορογράφου: Μαρία Γεροδήμου

Βοηθός Σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Βοηθός Ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Διεύθυνση Επικοινωνίας : Μαργαρίτα Δρούτσα

 

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη: 19.00

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Και μην ξεχνάτε κάντεlikeστη σελίδα μας στοfacebookγια να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα:

«Λυσσασμένη Γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο Θησείον – Δεύτερος κύκλος παραστάσεων


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Μιχάλη Συριόπουλου θα γίνει ο εβδομαδιαίος προορισμός σου!
Επόμενο άρθροΜιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι για καλοφαγάδες