Αρχική ΓΕΥΣΗ Γαρίδες γιουβετσάκι για γευστικές νύχτες

Γαρίδες γιουβετσάκι για γευστικές νύχτες

giouvetsaki-me-garides-chefoulis.gr_

Γαρίδες γιουβετσάκι: Ένα εκπληκτικό γιουβέτσι που θα γλύφεται τα δάχτυλα σας και θα το λατρέψουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο τραπέζι σας.

Θα χρειαστούμε

  • 500 γρ Γαρίδες με κέλυφος
  • 500 γρ Κριθαράκι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού Ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες Ντοματοπολτός
  • 2 τεμ ή 1 κονσέρβα Ντομάτες ψιλοκομένες φρέσκιες
  • 1 πρέζα Πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 1 πρέζα Κάρυ
  • 1 τεμ ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Νερό όσο χρειαστεί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες με οδοντογλυφίδα για να βγάλουμε το εντεράκι τους,τις πλένουμε , βγάζουμε από κάθε γαρίδα το κέλυφος και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν για να κρατήσουμε το ζουμί τους. Βάζουμε να στραγγίξουν οι γαρίδες.
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι,την πάπρικα,το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή την κονσέρβα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Αφού πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες και το κάρυ κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε νερό στην σάλτσα μας όσο χρειάζεται, το ζουμί από τα κελύφη που βράσαμε και το κριθαράκι.
  • Ανακατεύουμε να μη μας κολλήσει κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά (προαιρετικά μπορούμε να το σοτάρουμε πρώτα το κριθαράκι σε λίγο ελαιόλαδο και μετά να το βράσουμε).
  • Κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες στο κριθαράκι, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

*Κανονικά το γιουβέτσι γίνεται στον φούρνο, αλλά για να μην σκληρύνουν οι γαρίδες είναι καλύτερα να το κάνουμε στην κατσαρόλα.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Γεμιστά του POPEYE

Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΓεμιστά του POPEYE
Επόμενο άρθροΡολό σοκολάτας με χαλβά