Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Οι πρεμιέρες την πρώτη βδομάδα του Μάρτη

Οι πρεμιέρες την πρώτη βδομάδα του Μάρτη

Ο Μάρτιος μπαίνει δυναμικά και την πρώτη του βδομάδα φέρνει στο μεγάλο πανί ιδιαίτερες πρεμιέρες. Έτσι εκτός από το Lady Bird, την πολυανάμενομενη ταινία ενηλικίωσης, προτεινόμενη για 5 Όσκαρ, έρχεται και το συγκλονιστικό δράμα Ισραηλινής παραγωγής Foxtrot καθώς και το θρίλερ μυστηρίου Red Sparrow με πρωταγωνίστρια τη Jennifer Lawrence.

  • Lady Bird

H Lady Bird McPherson είναι μαθήτρια Λυκείου από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια και φοιτά σε καθολικό σχολείο. Ζει με την οικογένεια της, με την οποία έρχεται σε ρήξη, μια ζωή γεμάτη ρουτίνα και αυτό το οποίο αναζητά είναι δράση, περιπέτεια, τέχνη και φυσικά ρομαντισμό. Η ιστορία ενηλικίωσης της σκηνοθέτη και σεναριογράφου Greta Gerwing ακολουθεί τα προβλήματα, τόσο τα προσωπικά όσο και τα οικογενειακά, της νεαρής ηρωίδας στα ταραγμένα χρόνια της εφηβείας μέχρι και την είσοδο της στο πανεπιστήμιο όπου σηματοδοτεί και την απελευθέρωσή της. Η ταινία του Ανεξάρτητου Αμερικανικού Σινεμά, η οποία είναι κωμική αλλά και δραματική ταυτόχρονα, έχει προταθεί ήδη για πέντε Όσκαρ και συγκλονίζει για τις αλήθειες της.

Σκηνοθεσία: Greta Gerwig

Σενάριο: Greta Gerwig

Πρωταγωνιστούν: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

Διάρκεια: 1 ώρα και 34 λεπτά

 

  • Foxtrot

Δυο γονείς πληροφορούνται τον θάνατο του στρατιώτη γιου τους και προσπαθούν να ακολουθήσουν το νήμα των τελευταίων στιγμών του. Η ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Samuel Maoz (Lebanon), μοιάζει να έχει απλή υπόθεση, όμως το κινηματογραφικό θαύμα έχει γίνει. Χωρισμένη σε μέρη η ιστορία ξεδιπλώνεται πάνω στο πανί ξεκινώντας από τους γονείς, έπειτα περνά στη ζωή του στρατιώτη και κυκλικά με την απώλεια να είναι το φόντο όλων, καταλήγει στο σημείο από όπου ξεκίνησε. Ένας χορός θανάτου ανάμεσα στη ζωή, τη μοίρα και το χαμό που έρχεται από τα βάθη του ανθρώπινου ασυνείδητου και είναι μια γερή γροθιά στο στομάχι.

Σκηνοθεσία: Samuel Maoz

Σενάριο: Samuel Maoz

Πρωταγωνιστούν:  Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray

Διάρκεια: 1 ώρα και 48 λεπτά

 

  • Red Sparrow

H Jennifer Lawrence υποδύεται μια Ρωσίδα μπαλαρίνα η οποία εγκαταλείπει τα όνειρα της για καριέρα όταν στρατολογείται από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ως πράκτορας. Με όπλο το σώμα της προσπαθεί να αποπλανήσει έναν Αμερικάνο πράκτορα της CIA αλλά άθελά της πέφτει μέσα σε μια δίνη απαγορευμένου πάθους και θέτει σε κίνδυνο ζωές. Ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων ταινιών Hunger Games, Francis Lawrence επιστρέφει φέτος με ένα θρίλερ μυστηρίου γεμάτο αισθησιακές σκηνές αλλά και δράση.

 

Σκηνοθεσία: Francis Lawrence

Σενάριο: Justin Haythe, Jason Matthews

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts

Διάρκεια: 2 ώρες και 18 λεπτά

 

  • Η Γέννηση ενός ηγέτη

Με αναφορές που ξεκινούν από το Ζαν Πολ Σαρτρ και φτάνουν μέχρι τον Λαρς φον Τρίερ, ο ηθοποιός Μπρέιντι Κορμπέτ παραδίδει ένα από τα πιο φιλόδοξα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ελληνική αίθουσα. Βασισμένο στο διήγημα του Ζαν Πολ Σαρτρ με τον ίδιο τίτλο, όχι όμως πιστή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, το «Η Γέννηση ενός Ηγέτη» δανείζεται τον προβληματισμό του μεγάλου Γάλλου υπαρξιστή για τη γενεαλογία του κακού και την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη του 20ου αιώνα και τον μετατρέπει σε μια οπερατικών διαστάσεων ψυχαναλυτική σπουδή για τα παιδικά χρόνια του μέχρι λίγο πριν το τέλος ανώνυμου πρωταγωνιστή της ταινίας, ενός μετέπειτα ηγέτη- δικτάτορα από αυτούς που ταλάνισαν την πολιτική και διπλωματική διεθνή σκηνή του προηγούμενου αιώνα.

Σκηνοθεσία: Μπρέιντι Κορμπέτ

Σενάριο: Μπρέιντι Κορμπέτ, Μόνα Φάστβολντ

Πρωταγωνιστούν: Τομ Σουίτ, Λίαμ Κάνινγχαμ, Μπερενίς Μπεζό, Στέισι Μάρτιν, Ρόμπερτ Πάττινσον

Διάρκεια: 116 λεπτά

 

Και μην ξεχνάτε κάντεlikeστη σελίδα μας στοfacebookγια να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου “Η καγκελόπορτα της αγάπης” της Φρόσως Αποστόλου στη Δημοτική Βιλιοθήκη Ευκαρπίας
Επόμενο άρθροΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ- Φρίκη: Κυκλοφορούσε για μέρες με νεκρό σκύλο σφηνωμένο στον προφυλακτήρα του. «Είμαι πολύ απασχολημένος», ισχυρίστηκε ο οδηγός, που είναι γιατρός και πολιτικός (Προσοχή! Σκληρές εικόνες!)…