Ελιόπιτες με πιπεριές Φλωρίνης. Σήμερα σας έχω μια ξεχωριστή συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Θα χρειαστούμε
- Σφολιάτα 1 πακέτο (2 φύλλα)
- πράσινες ελιές, γεμιστές με πιπεριά 12 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβας 3
- ψημένες, ψιλοκομμένες
- φρέσκος δυόσμος 1/2 ματσάκι φρέσκος
- μαϊντανός 1/2 ματσάκι
- φρέσκα κρεμμυδάκια 3 ψιλοκομμένα
- πατέ πράσινης ελιάς 200 γρ.
- σάλτσα ντομάτας 1/2 φλιτζάνι, έτοιμη ή σπιτική
- ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 δίσκους με μεγάλο κουπ πατ ή τσέρκι.
- Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε με το πατέ ελιάς και τις πιπεριές.
- Αφήνετε το μείγμα της γέμισης στην άκρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 °C. Τοποθετείτε τη γέμιση με τις ελιές στο κέντρο του δίσκου και βάζετε στο κέντρο μια γεμιστή ελιά, πιέζοντας να βυθιστεί.
- Διπλώνετε τη σφολιάτα σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάτε τις άκρες με βρεγμένα δάχτυλα για να κολλήσουν.
- Φτιάχνετε με τα υπόλοιπα υλικά 11 ελιόπιτες ακόμη. Βάζετε τις ελιόπιτες σε ταψί αλειμμένο με λάδι ή μαργαρίνη και τις ψήνετε στους 200 °C, μέχρι να ροδίσουν.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμη
Σούπα με κοτόζουμο για να ενθουσιάσετε τον κόσμο όλο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !