Αρχική ΓΕΥΣΗ Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας

Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας

1421933495310

Ελαφριά τάρτα σοκολάτας και καρύδας με λίγες θερμίδες. Ένα πρωτότυπο γλυκό με καρύδα και σοκολάτα, ιδανικό επιδόρπιο για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

Θα χρειαστούμε

  • 1 και 1/2 φλιτζ. αμύγδαλο (χτυπημένο σε σκόνη στο μούλτι)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου με πλήρη λιπαρά (σε κονσέρβα)
  • 1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Στο μούλτι αλέθουμε το ήδη αλεσμένο αμύγδαλο, το μέλι, το λάδι καρύδας και 1/3 από το ινδοκάρυδο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα, για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τη μπάλα καρύδας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη καρύδα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σε ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους (περίπου 15 εκ.) στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Στρώνουμε το μείγμα καρύδας στη βάση και στο πλάι.
  • Πιέζουμε καλά ώστε να γίνει λεία η βάση καρύδας.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο την περίσσεια ποσότητα στο πλάι ώστε να μην καεί κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς καφετί χρώμα η βάση.
  • Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμνόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μέχρι να πάρει βράση.
  • Εν τω μεταξύ τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ.
  • Αποσύρουμε το γάλα αμυγδάλου από την φωτιά και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά να σταθεί.
  • Κατόπιν γεμίζουμε την τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε από την ταρτιέρα και σερβίρουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Κέικ “χελώνα” με ξινή κρέμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmamapeinao.gr
Προηγούμενο άρθροΜωρό «θαύμα» βρέθηκε θαμμένο με 14 μαχαιριές στο κορμάκι του. Σήμερα, θα πάει στη νέα του οικογένεια και η χαρά του δεν κρύβεται
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη και νόστιμη μελιτζανοσαλάτα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα