Αρχική RETROLOVERS Μάρω Κοντού: Μία από τις πιο όμορφες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, γίνεται...

Μάρω Κοντού: Μία από τις πιο όμορφες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, γίνεται 84 ετών!

hghjgxjsry6uf

Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου, κλείνει σήμερα τα 83 της χρόνια και είναι τόσο λαμπερή και ενεργητική στο χώρο και χαρούμενη για όσα ζει κι έχει καταφέρει!

Το πραγματικό της όνομα είναι Μαριάνθη Κοντού και γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1934 στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τα Ψαρά. Μεγάλωσε στην γειτονιά του Κουκακίου, σπούδασε χορό, συμμετέχοντας αρχικά ως ερασιτέχνης χορεύτρια σε θεατρικές παραστάσεις.

Όταν έγινε 20 χρονών ήρθε και η πρώτη της επαγγελματική ενασχόληση, αποτελώντας μέρος του χορού της Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 1958. Tην  επόμενη χρονιά ξεκινά και η θεατρική της πορεία δίπλα στον Δημήτρη Χορν, στο έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ.

hghjgxjsry6uf

Στον ελληνικό κινηματογράφο κάνει το ντεμπούτο της το έτος 1954 στο μιούζικαλ «Χαρούμενο Ξεκίνημα». Η Μάρω Κοντού, μετρά 63 χρόνια πορείας στο χώρο του θεάματος, με 50 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, 7 βιντεοταινίες,14 τηλεοπτικές σειρές, 90 περίπου θεατρικές παραστάσεις και 9 παραστάσεις τηλεοπτικού θεάτρου.

Ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει, όπως «Η σωφερίνα» (1964), «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα» (1965), «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1967), «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη»(1968), «Κρίμα το μπόι σου» (1970) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και θεωρούνται πλέον κλασσικές.

21

Ο γάμος της με τον  Διευθυντη Φωτογραφίας της Φινoς Φιλμς και η Αλίκη Βιουγιουκλάκη

Η κούκλα ηθοποιός υπήρξε παντρεμένη με τον Διευθυντή φωτογραφίας  της Φίνος Φιλμς, Αριστείδη Καρύδη – Φουκς, ή αλλιώς Ντίντη, όπως η ίδια τον φώναζε. Ωστόσο, μετά από 7 χρόνια σχέσης (5 σχέση και 2 γάμος) χώρισαν, αφού όπως η ίδια δήλωσε τη κεράτωσε και όχι λίγες φορές, όπως έμαθε αργότερα. Στον γάμο της δεν έβαλε καν νυφικό, ήταν πολύ ξαφνική απόφαση όπως λέει και ο «Ντίντης» το έκανε μάλλον παρορμητικά για να προλάβει τους υπόλοιπους επίδοξους γαμπρούς που την διεκδικούσαν παράλληλα. Η πρόταση έγινε 1η Ιανουαρίου 1960 και μετά από 10 μέρες παντρεύτηκαν.  Πέραν του «Ντίντη» έκανε μόνο άλλη μία σχέση με ηθοποιό με τον οποίο χώρισε, αλλά θεωρεί την σχέση της με τον Αριστείδη Καρύδη – Φουκς ως τον «πιο δυνατό της έρωτα, που την πόνεσε κιόλας πολύ» όπως λέει χαρακτηριστικά και η ίδια.

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιο της με τον μοναδικό άντρα που παντρεύτηκε, η Μάρω Κοντού ομολόγησε δημόσια το τρίτο πρόσωπο του γάμου της, το οποίο δεν ήταν άλλο από την Αλίκη Βουγιουκλάκη!

i-gyni-na-fovitai-ton-andra-650_0

Ποια είναι όμως τα 10 σημαντικά στοιχεία της ζωής της Μάρως Κοντού που δεν ξέραμε;

Εχασε τον πατέρα της όταν ήταν 2 ετων, αφού πέθανε από φυματίωση. Η απουσία του θεωρεί πως είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην αδυναμία που είχε στους μεγαλύτερους άντρες.
Στα 22 της έμαθε πως δεν μπορεί  να κάνει παιδιά, και δηλώνει τυχερή που δεν έκανε τελικά. Ωστόσο, έχει τα παιδιά της αδερφής της σαν δικά της, και τα λατρεύει.
Ήθελε να γίνει «Αλίκη Βουγιουκλάκη» ο Δημήτρης Χορν την απέτρεψε λέγοντάς της «Ευχή και κατάρα σου δίνω να μη γίνεις Βουγιουκλάκη για να παίζεις μέχρι τα 80 σου» κα είχε απόλυτο δίκιο δηλώνει η ίδια.
Υπήρξε πολιτικός. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών και Βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία. Η ίδια έπειτα από χρόνια  χαρακτήρισε το πέρασμά της από την Βουλή «μέγα λάθος».
Ασχολείται με την ζωγραφική, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει  με επιτυχία έκθεση στην Γκαλερί Αντήνωρ το 1993. Πίνακάς της εκτίθεται στο Μουσείο ΒΟΡΡΕ.

kontou-thumb-large
Φωτο: Δημήτρης Βλάικος

Το φαγητό το έχει σαν χόμπι και σπεσιαλιτέ της είναι το κοτόπουλο με όλα τα είδη πιπεριάς, πιλάφι και γλυκόξινη σάλτσα. Όταν παντρεύτηκε ωστόσο, ήξερε να φτιάχνει μόνο μακαρονάδα,  τηγανητά αυγά και σαλάτα.
Το 1990 ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Χωρίς παρεξήγηση» στην ΕΡΤ που είχε συνολικά 14 επεισόδια.
Από την νέα γενιά ηθοποιών ξεχωρίζει τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τον Γιώργο Καραμίχο
Το Μάρτιο που μας πέρασε  δήλωσε πως τα φέρνει πολύ δύσκολα βόλτα. Παίρνει σύνταξη 770 ευρώ και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι το σπίτι στο οποίο ζει.Ωστόσο τα θεωρεί υπεραρκετά.
Έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις στην μύτη της, στο πιγούνι και τα βλέφαρά της.Η ίδια δηλώνει υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων «αρκεί να μην σε παραμορφώνουν».

232091

Μία σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ακομπλεξάριστη, λαμπερή και αεικίνητη! 

 

 

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Μήτση Κωνσταντάρα: Η ιστορία της αγαπημένης ηθοποιού και αδελφής του Λάμπρου Κωνσταντάρα

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗalphanews.live
Προηγούμενο άρθροΑσύλληπτο. Αυτή η γυναίκα πέθανε γιατί διάβασε στο διαδίκτυο ότι πίνοντας ξύδι…
Επόμενο άρθροΤο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ανοίγει πανιά για τέταρτη χρονιά, με όραμα για τον πολιτισμό!