Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Στέργιος Αποστολίνας: «Μέσω του θεάτρου, ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που δεν...

Στέργιος Αποστολίνας: «Μέσω του θεάτρου, ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι υπήρχαν»

29793570_10211115486863548_9069574285855593396_n

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Στέργιος Αποστολίνας, μιλάει για την αγάπη του στην υποκριτική και τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια!

Ένας ταλαντούχος ηθοποιός, με μεράκι κι αγάπη για την τέχνη του. Η πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι ήταν με την Νίκη Τριανταφυλλίδη στο έργο του Ευγένιου Σβαρτς, «Τα δυο σφεντάμια».  Έπειτα, ακολούθησαν «Ο ρινόκερος» του Ιονέσκο, «Ο έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ, «Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ίψεν και πολλές άλλες παραστάσεις.

Έχει παίξει επίσης, σε αρκετές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές ,όπως  «Πάτερ ημών», «Εμείς κι εμείς», « Οι δικηγόροι της Αθήνας». Έγινε περισσότερο γνωστός από την συμμετοχή του στις θρυλικές καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή».

Το φετινό καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση ‘’Τροία’’, μια ιστορία για έναν πόλεμο, σε σύνθεση κειμένου και σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου.

IMG_9863

Στέργιε, πρωταγωνιστείς στην παράσταση ‘’Τροία’’, μια ιστορία για έναν πόλεμο. Ποιος ο τρόπος προσέγγισης αυτού του έργου και ποια είναι τα βασικότερα σημεία της παράστασης;

«Παράξενο πλάσμα ο άνθρωπος, να μπορεί να κάνει τόσα κι εκείνος να παρακαλάει να σκοτώνει». Μια καθοριστική ατάκα που ακούγεται μέσα στο έργο.
Πόλεμος και θρήνος. Θάνατος και απώλειες. Οργή! Δύσκολο να προσεγγίσεις κάτι τέτοιο,ειδικά όταν διαφωνείς με οποιοδήποτε είδος πολέμου. Από την πρώτη ανάγνωση και σε κάθε πρόβα,η αίσθηση ήταν πως προσπαθούσα να περάσω μέσα από φλόγες! Καθόλου απλό,όμως τόσο δελεαστικό για να προσεγγίσεις έναν ρόλο.

Ποιος ο ρόλος που υποδύεσαι εσύ στην παράσταση και πώς θα τον χαρακτήριζες;

Υποδύομαι τον ρόλο του Αχιλλέα. Πρόκληση! Απέσυρε από τις μάχες,ολόκληρο τον στρατό των Μυρμιδονων,επειδή του πήρε ο Αγαμέμνονας την Βρισηίδα και ζήτησε από την μητέρα του την Θέτιδα να παρακαλέσει τον Δια να κάνει τους Τρώες να νικήσουν…για λίγο,μέχρι να πείσουν οι Αχαιοί τον πρώτο βασιλιά του στόλου των Ελλήνων να επιστρέψει το λάφυρο.  Έντονη προσωπικότητα,ατρόμητος πολεμιστής. Από την άλλη,ένας αλαζόνας,επηρμένος,κακομαθημένος. Πολυδιάστατος χαρακτήρας,τροφή για να «πλάσεις» έναν ρόλο!

IMG_9862

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο επίκαιρο και στην Ελλάδα του 2018;

Μέσα στο έργο αναφέρεται ο διωγμός των Τρωάδων από την πατρίδα τους. Ξεριζώνονται. Χάνουν τα πάντα! Εκεί που πάνε πρέπει να μάθουν να ζουν με νέες συνήθειες,να ακολουθήσουν καινούργιους νόμους,μια άλλη ζωή. Ελλάδα 2018. Ένας άλλος πόλεμος. Οικονομικός. Διώχνει Έλληνες από την Ελλάδα. Πόσο πιο επίκαιρο μπορεί να γίνει;

 Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από μικρός ήμουν ένα παιδί διαφορετικό. Έτσι αισθανόμουν τουλάχιστον. Ήθελα να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα,να είμαι με κόσμο,να ακούω,να βλέπω,να παρατηρώ,να συμμετέχω. Βαριόμουν να ζω μια κανονική,φυσιολογική ζωή. Μου προκαλούσε πλήξη!
Μου άρεσε να ζω «ζωές»!

Είναι ένας τρόπος διαφυγής από την πραγματικότητα το θέατρο ή η ίδια η πραγματικότητα;

Το θέατρο μπορεί να σε φέρει κοντά σε αιτίες που έχουν γεννήσει γεγονότα,σε μια ζωή που μπορεί να ζεις τυχαία και ύστερα να θέλεις να την αλλάξεις… Υπάρχουν φορές που φτάνεις τόσο κοντά στην αλήθεια, που η πραγματικότητα μοιάζει διαφυγή.

Τι είναι αυτό που σε φοβίζει και παράλληλα σε κάνει να αισιοδοξείς στην ζωή σου;

Θέλω να είμαι υγιής και δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν! Όλα τα άλλα τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Άλλωστε τα πάντα είναι τόσο ρευστά. Πηγαινοέρχονται και ανεβοκατεβαίνουν με τέτοια συχνότητα,που το πιο πολύτιμο το θεωρούμε δεδομένο. Υγεία.

29793570_10211115486863548_9069574285855593396_n

Η τέχνη πώς συμβάλλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και ποια είναι τα περιθώρια εξέλιξης της;

Το θέατρο είναι μια μορφή τέχνης,που μπορεί να σε μορφώσει πνευματικά και αισθητικά ,να σε εξευγενίσει. Να σου δείξει άλλους δρόμους και άλλα μονοπάτια,ανακαλύπτοντας πτυχές του εαυτού σου,που δεν γνώριζες καν ότι υπήρχαν.  Μπορεί να σε εξελίξει.

Kλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια…

Ο χειμώνας που έρχεται, μου κάθεται λουκούμι! Το «λουκούμι» είναι ένα έργο γραμμένο από την Ιφιγένεια Μούχτση. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή μαύρη κωμωδία.
Ιστορίες ανθρώπων που έχουν περάσει τα 40 και ξαναβρίσκονται πάλι στο μηδέν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αλλά κυρίως μέσα τους. Γεγονότα και καταστάσεις που έρχονται και κάθονται λουκούμι,στις ζωές καθημερινών ανθρώπων.

IMG_9864

Μετά την επιτυχημένη παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου, οι επικείμενες παραστάσεις είναι: 12 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο Λευκών (Πάρος) και 17 Αυγούστου, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στη Δημητσάνα, σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ και τον Δήμο Γορτυνίας.

 

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Δωρεάν θερινό σινεμά στην Αθήνα για όλο το καλοκαίρι! Αναλυτικό πρόγραμμα…


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕτοιμαστείτε για Πολλά Γέλια… Τα πρώτα πλάνα του «Σκάσε και κολύμπα» με παρουσιαστές τους νικητές του Power of Love!
Επόμενο άρθροΒασίλης Λογοθετίδης: Ο ηθοποιός που στην «τελευταία παράσταση» είχε 50.000 κόσμο μαζί του!