Αρχική ΖΩΔΙΑ Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: 16-23 Ιουλίου – Αποκοπή από το παρελθόν!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: 16-23 Ιουλίου – Αποκοπή από το παρελθόν!

zodia_101115

Μία εβδομάδα που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο πρώτες εκλείψεις του καλοκαιριού, δεν μπορεί παρά να είναι η γέφυρα μετάβασης από μία κατάσταση ξεκαθαρίσματος, σε άλλη. Και πόσω μάλλον όταν η πρώτη έκλειψη του καλοκαιριού στον Καρκίνο, είναι σε διαφορετικό άξονα ζωδιακό από τις δύο επόμενες, που θα συμβούν στον άξονα Λέοντα –Υδροχόου.

Κατά συνέπεια, περνάμε από τον έντονο συναισθηματισμό, ξανά στην φωτιά του Λέοντα και στην πνευματική δύναμη του Υδροχόου.

Στο ζώδιο του Υδροχόου όμως, κινείται για αρκετούς μήνες ο Άρης και μέσα στο καλοκαίρι, βρίσκεται ήδη σε ανάδρομη τροχιά. Όπως εξηγήσαμε στο άρθρο μας «Το κάρμα του ανάδρομου Άρη», η αναστολή της προώθησης κάποιων θεμάτων που μας απασχολούν, γίνεται ακριβώς για να μας δοθεί χρόνος να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.

Το Κάρμα του ανάδρομου Άρη, (ως κεντρική ιδέα) υπογραμμίζει την λανθασμένη δραστηριότητά μας στο παρελθόν, άμεσο ή απώτερο. Βία, σκληρότητα, πίεση, θυμός, μπορεί να είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής.

Προφανώς υπήρξε ως κίνητρο η ανεξαρτησία, και η αντίδραση προέκυπτε με σπασμωδικές επιλογές, που αναστάτωναν την ζωή μας και το περιβάλλον μας. Σαν ανεμοστρόβιλος, όλα άλλαζαν απροσδόκητα και ασυγκράτητα. Σε συλλογική δράση, ενδέχεται να δεχτήκαμε πιέσεις ή να κινήσαμε τα νήματα μίας «επανάστασης», με κόστος στις προσωπικές μας σχέσεις.

Χρειάζεται αρκετή προσοχή: Αν ο θυμός δεν μετατραπεί σε ενέργεια που προωθείται προς κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στόχο, θα μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί!

Στο μεσοδιάστημα των δύο εκλείψεων, όπου χρειάζεται να εκλείψει κάτι που μας βαραίνει από το παρελθόν, έχουμε την σύνοδο του ανάδρομου Άρη με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Στο ταξίδι της ψυχής, ό,τι μας τραυμάτισε στο απώτερο ή στο πρόσφατο παρελθόν, αιμορραγεί με στόχο να μην επανέλθουμε σε φαύλους κύκλους επαναλήψεων. Κατά συνέπεια, είναι η κατάλληλη εποχή αυτή την εβδομάδα, να απομακρύνουμε τον πόνο και εκείνους που μας τον προκάλεσαν ή επαναλαμβάνουμε μέσω αυτών, παλιές τραυματικές εμπειρίες.

Ο Άρης είναι, μεταξύ άλλων, το μαχαίρι. Άρα, αυτή την περίοδο, μπορούμε να αποκόψουμε οριστικά, σχέσεις που έρχονται στην επιφάνεια με πληγές που αιμορραγούν και απειλούν την χαρά, την αισιοδοξία, την φλόγα του έρωτα, της δημιουργικότητας, των ταλέντων μας, της ανάτασης.

Όποιος έκανε την καρδιά να πονέσει, φέρθηκε με ψυχρότητα, αναλγησία, αδιαφορία ή πάγωσε το συναίσθημα, δεν έχει πλέον θέση στη ζωή μας.

Η αποκοπή, είναι μία δύσκολη απόφαση, μοιάζει όμως με το χειρουργικό νυστέρι που καθαρίζει και εξυγιαίνει πληγές… Κατά συνέπεια, προλαβαίνει την μόλυνση και την σήψη.

Κριός

Σε ένα περιβάλλον με ιδεώδη και έμπνευση, θεωρήσατε πως κάποιοι άνθρωποι σας ωθούσαν να διατηρήσετε το πνεύμα ανεξαρτησίας. Ήταν ομοϊδεάτες, φίλοι, αλληλέγγυοι σε ένα κοινό οδοιπορικό με ανθρωπιστικά ιδανικά. Δεν αποκλείεται το ιδανικό να ενεπλάκη και με το ερωτικό, και η σύνδεση ήταν περισσότερο έντονη. Ωστόσο, έρχεται τώρα η ευκαιρία να αναλογιστείτε πόσο και πού εστιάσατε το ενδιαφέρον σας και πού επενδύσατε χρόνο, ιδέες, συναίσθημα. Αν και διαθέτετε την δύναμη της αγάπης σε βάθος, είναι πολύ πιθανό να αμελήσατε την αγάπη για κοντινά σας άτομα, ή για τον ίδιο σας τον εαυτό, προκειμένου να ανταποκριθείτε στο συλλογικό καλό. Όμως προδοθήκατε. Οι αγαπημένοι σας παραμελήθηκαν ή δεν εστιάσατε σε μία προσωπική σχέση, παρά μόνο σε μία ευρύτερη συμμετοχή. Η φωτιά σας ενέπνευσε και κινητοποίησε πολλούς αλλά δεν είχαν οι βασικοί σας οδηγοί, τα αγνά κίνητρα που φανταστήκατε. Χρειάζεται να αλλάξετε οπτική και να απομακρύνετε εκείνους που στο πρόσχημα της αλληλεγγύης, εκμεταλλεύονται συναισθήματα και συνειδήσεις.

Ταύρος

Με την ανάγκη για σταθερότητα που σας διακρίνει, θα είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσετε τις ισορροπίες μέσα στο κοινωνικό περίγυρο. Υπάρχουν πλέον ουσιαστικές εμπειρίες από το ευρύτερό σας περιβάλλον. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την σταθερότητά σας, την επιμονή, την πίστη και την καθαρότητα της πρόθεσης και των συναισθημάτων. Δεν αποκλείεται να είχαν και πρακτικές, υλικές ή συναισθηματικές απολαβές από εσάς. Στην ουσία όμως, ήσασταν το στήριγμά τους, για να προχωρήσουνε πιο μακριά, χωρίς εσάς. Προφανώς, η καθαρή σας πρόθεση, δεν εκτιμήθηκε. Κατά συνέπεια, πρέπει πλέον να ενδιαφερθείτε για την προσωπική σας προβολή και προώθηση. Μην επαναφέρετε στη ζωή σας ανθρώπους που έκοψαν την ανοδική σας πορεία, με αναλγησία.

Δίδυμοι

Θα έλεγα πως σας φέρνει θετικά αυτή η εποχή, καθώς ξεκαθαρίζετε λογαριασμούς με εκείνους που δεν κατανοούν το ανήσυχο και ευέλικτο πνεύμα σας. Σε ένα κοινό ιδεολογικό χώρο, μπορεί να υπήρχε το έδαφος για διαφωνίες. Σήμερα αισθάνεστε ότι δεν κατανοήθηκε η γνώση, δεν εκτιμήθηκαν κάποια προσόντα ή η αισιόδοξη φύση σας, άφησε περιθώριο να αποκόψουν την εξέλιξή σας, κυρίως πνευματικά και γνωστικά, άλλοι. Θα ήταν σημαντικό, να παραμείνετε εκτός «παιχνιδιού» για λίγο, προκειμένου να αναζητήσετε νέους ορίζοντες, μακριά από «γκουρού» κάθε είδους, ειδικούς και καιροσκόπους. Η σχέση με κάποιους συγγενείς, έφερε ρήξεις και ίσως νομικά προβλήματα. Όμως κι αυτό ήδη είναι γνωστό, και είναι απαραίτητο να μην αφήσετε περιθώρια επανάληψης. Αποδεσμευτείτε και προχωρήστε χωρίς «δασκάλους» αυτή την εποχή.

Καρκίνος

Κατά την περίοδο αυτή, έχει μεγάλη σημασία να ανακαλύψετε εκείνους που στο παρελθόν υπήρξαν χειριστικοί απέναντί σας, για δικό τους όφελος. Ήταν ίσως συνεργάτες, ή σύντροφοι, ήταν άνθρωποι με τους οποίους είχατε σύνδεση συναισθηματική ή οικονομική. Εκμεταλλεύτηκαν ίσως κάποια ευκαιρία που τους προσφέρατε, ή την φιλόξενη παρουσία σας. Οικειοποιήθηκαν τον «χώρο σας», προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό, φιλικό… Κατά συνέπεια, επειδή θα προσπαθήσουν ίσως αυτή την εποχή να επαναπροσεγγίσουν, θα ήταν σημαντικό να αποφύγετε να κάνετε τα ίδια λάθη. Προφανώς, έχετε αποθέματα ενέργειας, αλλά δεν χρειάζεστε άλλους να την απομυζούν. Απομακρύνετε την ανασφάλεια και θωρακίστε καλύτερα τις ευαισθησίες σας ή τα οικονομικά σας.

Λέων

Οι σχέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμη μία φορά για σας. Ωστόσο, έχετε ήδη επίγνωση των συνεπειών των λαθών από το παρελθόν. Οι σωστοί άνθρωποι, συνεργάτες, σύντροφοι, συνοδοιπόροι, δεν σας έχουν τραυματίσει στο παρελθόν, δεν έχουν φέρει αθέμιτο ανταγωνισμό. Αντίθετα, όσοι έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ζήλια, αντιπαράθεση, οξύτητα, επανέρχονται για να φανεί, αν πήρατε το μάθημά σας. Το καλό θα είναι να μην δοθεί «δεύτερη ευκαιρία». Δεν θα ωφελήσει κανένα. Αποκόψτε όσους έχουν δημιουργήσει πρόβλημα και ρήξη. Αν έχετε κάποιους δύσκολους συνεργάτες ή συνεργάτες που στο παρελθόν δεν ήταν τυπικοί και συνεπείς, ας παρατηρήσετε τη στάση τους ή ας αποφύγετε να τους εμπιστευθείτε στο εξής. Μην είστε γενναιόδωροι, παρά με τον εαυτό σας!

Παρθένος

Η ζωή σας συχνά είναι τακτοποιημένη και ρυθμισμένη με πρόγραμμα. Στην καθημερινότητά σας αυτή η εποχή φέρνει αλλαγές όμως στις σχέσεις που είναι μέρος της καθημερινότητας. Και φυσικά σας ανατρέπει την ρουτίνα! Μοιάζει με ένα «βότσαλο στη λίμνη» . Κάποιοι άνθρωποι από το παρελθόν, θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας. Αλλά αν υπάρχουν ενδείξεις πως θα έχετε ένα κύκλο επανάληψης, θα ήταν καλό να αποφύγετε να επιστρέψετε σε γνωστές καταστάσεις. Προφανώς, όποιος έρχεται μόνο για να διαταράξει την ηρεμία και την γαλήνη σας, δεν φαίνεται να είναι ένας καλός οιωνός για σας. Οριοθετώντας τον ζωτικό σας χώρο, ας μην επιτρέψετε αυτή την εποχή απρόσμενους επισκέπτες, ανθρώπους με συμπεριφορά που δεν σας ταιριάζει, καθώς υποσκάπτουν την ροή της ζωής σας χωρίς λόγο.

Ζυγός

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα υπάρξει πρόκληση να ασχοληθείτε με κάποιον με τον οποίο σας συνδέει μία συναισθηματική σχέση. Μπορεί να είναι ένα αγαπημένο πρόσωπο από το παρελθόν, ή κάποιος που ήδη έχει δώσει ανησυχητικά σημάδια, αλλά δεν οριοθετήσατε τη σχέση σας. Θα μπορούσε, σε άλλη περίπτωση, να είναι ένας άνθρωπος που απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη ζωή σας και τώρα επανακάμπτει. Σε κάθε περίπτωση, ας μην βιαστείτε να δεσμευτείτε ξανά. Θα βρεθείτε μπροστά σε δυσκολίες συνεννόησης και δεν αποκλείεται να πληγωθείτε. Προσπαθήστε να αποφύγετε επίσης παρεμφερείς εμπειρίες με το παρελθόν, από κάποιον που αρχικά σας εντυπωσιάζει, ως νέα γνωριμία. Η πιθανή ρήξη ή διαφωνία με ένα άτομο εξ αυτών θα αναδείξει την ποιότητα της σχέσης.

Σκορπιός

Στον κοινωνικό περίγυρο πρέπει να δώσετε βαρύτητα αυτή την εποχή. Ανταγωνιστές, ή άνθρωποι που σας ζηλεύουν, θα προσπαθήσουν να δώσουν μία άλλη διάσταση στο κοινωνικό σας προφίλ. Θα ήταν καλό να αποφύγετε την επανάληψη λαθών, και να κρατάτε αποστάσεις. Επίσης, αν έχετε κάνει κάποια λάθη, ας προστατεύσετε τις αδυναμίες σας και ας αποφύγετε την επανάληψή τους. Επιθυμείτε να είστε φιλικοί, στον χώρο της καριέρας. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να επιτρέψετε να αναπτυχθεί οικειότητα στον χώρο αυτό. Καλύτερα να μη γνωρίζουν τις επιλογές σας οι περισσότεροι και ειδικά όσοι είναι μαχητικοί και διεκδικητικοί. Επίσης, δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να σας γοητεύσουν για να εκμεταλλευτούν τη θέση σας ή τις γνωριμίες σας. Ας είστε όπως πάντα, επιφυλακτικοί.

Τοξότης

Στην πορεία των ημερών, κάποιοι που μπορεί να φανούν «ειδικοί» και εντυπωσιάζουν, ενδέχεται να προσπαθήσουν να σας επιβάλλουν τις απόψεις τους. Είναι μία γνωστή σε σας τακτική, όπου με την ενθουσιώδη φύση σας, έχετε ήδη «γευτεί» τις βολές τους… Η επιβολή αυτή, ή όπως αλλιώς συνέβη, δεν σας βγήκε σε καλό. Για τον λόγο αυτό, ας είστε επιφυλακτικοί. Μην ενθουσιάζεστε με ιδέες και προτάσεις που ξαφνιάζουν και μην παίρνετε άμεσα αποφάσεις. Ό,τι φανεί εντυπωσιακό, ενδέχεται να κρύβει επανάληψη λανθασμένων επιλογών εκ μέρους σας. Ο στενός σας περίγυρος, δεν σημαίνει πως πρέπει να εμπλακεί στις υποθέσεις σας. Επίσης αποφύγετε να ενδώσετε στην γοητευτική παρουσία που σας θυμίζει κάποιες εμπειρίες του παρελθόντος. Ίσως προκληθείτε από συγγενείς, για επίλυση διαφορών. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή…

Αιγόκερως

Στην ανάγκη σας για ασφάλεια, μπορεί να βασιστούν κάποιοι και να σας παροτρύνουν σε κινήσεις που θα έχουν κόστος. Κόστος οικονομικό, υλικό ευρύτερα ή και συναισθηματικό. Οι ερωτικές σας σχέσεις αυτήν την περίοδο τείνουν να διασαλευτούν. Καλό θα ήταν να μη λειτουργείτε μόνο με το ένστικτο, ή να επιλέγετε ερωτικό σύντροφο μόνο μέσα από μία έλξη. Αν έχετε προσφέρει συναισθήματα με μεγάλη ευαισθησία, τώρα θα καταλάβετε πως δεν έπρεπε να ήσασταν τόσο δοτικοί, χωρίς επιφύλαξη. Λάθη του παρελθόντος τείνουν να επαναληφθούν και η απώλεια θα είναι αυτή τη φορά μεγαλύτερη. Διδαχτείτε από το χθες, συγκρατηθείτε, αποφύγετε τις ανάλογες επιλογές, ειδικά αν φανούν πως υπόσχονται εντυπωσιακές αλλαγές. Διατηρείστε την ακαιρεότητά σας και την εντιμότητά σας. Είναι το βασικότερο όπλο σας.

Υδροχόος

Αυτή την εποχή είναι να προσπαθήσετε να κατανοήσετε πού επενδύσατε σε ανθρώπους, φίλους, ομοϊδεάτες, και ενώ η πορεία σας ήταν ανοδική, αποκόπηκε. Παρά την επίμονη προσπάθειά σας, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Το πρόβλημα σχετίζεται κυρίως την επιλογή συνεργατών στον χώρο της καριέρας και στην πρωτοβουλία μέσα από τις σχέσεις αυτές. Αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις, στις οποίες επενδύσατε λανθασμένα, καθώς υπέκρυπταν ζήλια και αθέμιτο ανταγωνισμό. Με την ερωτική σας ζωή και τον σύντροφο, είναι πιθανόν να προκληθούν δυσαρμονίες, κυρίως από λόγους ευθιξίας ή αδυναμίας έκφρασης των συναισθημάτων. Θα πρέπει για να κατανοήσετε πώς θα πρέπει να χειριστείτε την σχέση, για να μη σας δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, να εστιαστείτε σε κινήσεις του χθες που πλήγωσαν τις ευαισθησίες και των δύο.

Ιχθείς

Δυσκολίες καθώς σας περιόρισαν την άνεση ελευθερίας στο παρελθόν, και αισθάνεστε πνιγηρά με τον τρόπο με τον οποίο ζείτε. Θεωρείτε πως έχουν υπάρξει «πισώπλατες μαχαιριές» από ανθρώπους που θεωρήσατε φίλους ή εμπιστευθήκατε, καθώς θαυμάσατε τις ιδέες τους. Σας εντυπωσίασαν και δεν διακρίνατε, πίσω από τη «μάσκα», το πραγματικό τους προφίλ. Σήμερα, αισθάνεστε τον πόνο της απόρριψης και ίσως την πλάνη, καθώς τον πόνο αυτό εκμεταλλεύτηκαν δόλιοι «φίλοι». Η καθημερινότητα έγινε πιο δύσκολη, εξ αιτίας αυτών των κινήσεων. Θα σας εκνευρίζουν αυτή την περίοδο οι συνάδελφοί σας ή άτομα με τα οποία συναναστρέφεστε τακτικά, αλλά το βάρος έγκειται στο χθες. Δεν θα πρέπει να αντιδράσετε σπασμωδικά και να στραφείτε εριστικά απέναντι στο στενό σας περιβάλλον. Προσπαθήστε να διαπιστώσετε πού έχετε αμελήσει τις ευαισθησίες των άλλων, αλλά και πού εσείς αναλάβατε περισσότερα από όσα έπρεπε, ή αναμιχθήκατε σε ιστορίες που δεν ήταν σωστό να εμπλακείτε. Η αποκοπή από αυτούς τους «φίλους» είναι απαραίτητη.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Στέλλα Μιζεράκη: Η δουλειά που έκανε πριν το «Power of Love» είναι η φαντασίωση κάθε άνδρα


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗneolaia
Προηγούμενο άρθροΈνα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο παλικάρι: ΚΑΝΑΚΗΣ! Δείτε ΠΟΣΑ λεφτά ΧΑΡΙΣΕ σε ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ!
Επόμενο άρθρο8 αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου αν τρως κάθε μέρα μέλι!