Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Η τελευταία και πολύ επεισοδιακή εμφάνιση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου...

Η τελευταία και πολύ επεισοδιακή εμφάνιση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

i-teleftaia-kai-poly-epeisodiaki-emfanisi-tis-alikis-vougiouklaki-sto-festival-kinimatografou-thessalonikis

Η τελευταία και πολύ επεισοδιακή εμφάνιση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Είναι γνωστό ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η πρώτη ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τότε ονομαζόταν Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου), το 1960 για την ερμηνεία της στη Μανταλένα.

Τριανταπέντε χρόνια μετά η ίδια ηθοποιός στο ίδιο μέρος για το ίδιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα έρθει αντιμέτωπη με κάποιες αποδοκιμασίες από το κοινό. Η απάντηση της έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Νοεμβρίου του 1995.

Βρισκόμαστε στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων του 36ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η τότε παρουσιάστρια της βραδιάς, η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα καλεί στην σκηνή μια ηθοποιό που συνέδεε την καλλιτεχνική της πορεία με την ιστορία του Φεστιβάλ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη ανεβαίνει στην σκηνή και έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές αποδοκιμασίες από τον β’ εξώστη. Η ηθοποιός δεν χάνει την ψυχραιμία της, παίρνει μερικές ανάσες, κοιτάει στα μάτια όσους την αποδοκιμάζουν και τους απαντάει μοναδικά και πάντα με χαμόγελο:

Θέλω να σας ακούσω μέχρι τέλος. Διασκεδάζω με εσάς, γιατί με εμένα ονειρευτήκατε από τις οθόνες και εσείς είσαστε ακόμα στον εξώστη

Από που ακουγόταν οι αποδοκιμασίες;

Οι αντιδράσεις προέρχονταν από τον βήτα εξώστης, ο οποίος πάντα ήταν και ο πιο παρεμβατικός. Ως βήτα εξώστης χαρακτηριζόταν η δυναμική παρουσία των νέων που παρακολουθούσαν τις προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών από το δεύτερο εξώστη του θεάτρου, ασκώντας ταυτόχρονα έντονη κριτική στις ταινίες που είχαν προβληθεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι η δυναμική και η έντονη επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία των ταινιών επηρέαζε πολλές φορές τις κριτικές επιτροπές ενώ πολλοί κριτικοί ταινιών συμπεριλάμβαναν τις αντιδράσεις στα γραπτά τους.

Στις αρχές ο βήτα εξώστης, λόγω και του φθηνού εισιτηρίου, συγκέντρωνε φοιτητές και μαθητές που αγαπούσαν τον κινηματογράφο. Με το πέρασμα των χρόνων όμως και όταν ο εξώστης μεταμορφώθηκε σε κέντρο λήψης αποφάσεων για την τύχη μιας ταινίας, προσέλκυσε όλους εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για τις ταινίες. Κάπως έτσι ο βήτα εξώστης κατέληξε να γίνει ο ρυθμιστής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

i-teleftaia-kai-poly-epeisodiaki-emfanisi-tis-alikis-vougiouklaki-sto-festival-kinimatografou-thessalonikis1

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗviralgreece.eu
Προηγούμενο άρθροH Nikol Pytha μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων της!
Επόμενο άρθροΑυτά τα 4 ζώδια τα περιμένουν φουρτούνες μέχρι το 2020