Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κατερίνα Γερονικολού: «Η Λίζα Πετροβασίλη είναι πεισματάρα, γλυκιά και αθώα»

Κατερίνα Γερονικολού: «Η Λίζα Πετροβασίλη είναι πεισματάρα, γλυκιά και αθώα»

katerina-geronikolou-500

Μία ηθοποιός με ταλέντο, συνείδηση των πράξεων της και αστείρευτη ομορφιά.

Η Κατερίνα Γερονικολού, είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Με ήθος, ποιότητα, πολλή δουλειά και σωστές επιλογές, βαδίζει στα μονοπάτια της υποκριτικής και μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις  ικανότητες της.

Τη φετινή θεατρική σεζόν, υποδύεται στο θέατρο ΗΒΗ, την Λίζα Πετροβασίλη στην δημοφιλή κωμωδία ” Χτυποκάρδια στο Θρανίο” του Αλέκου Σακελλάριου  σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου. Τηλεοπτικα, την απολαμβάνουμε στην σειρά ”Τατουάζ” του ALpha. 

lowa249

Για την ιστορία:

Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει,  πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι  αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα.  Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και η Κατερίνα μας μίλησε για την δουλειά αυτή και τα συναισθήματα που της προξενήθηκαν.

Τι σας έκανε να πείτε το πολυπόθητο ναι σε αυτή την συνεργασία;

Μου άρεσε εξ’αρχής αυτός ο ρόλος και αυτό με ώθησε στο να πω το ΝΑΙ. Φυσικά ο Λάκης Λαζόπουλος και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε,  όλοι οι ηθοποιοί, οι συντελεστές  και οι παραγωγοί μας.

katerina-geronikolou-rolos-alikis-vougiouklaki

Πρόκειται για ένα θεατρικό ανέβασμα με σοβαρές προθέσεις από όλους μας. Θεωρώ πως οποιαδήποτε ηθοποιός στην θέση μου, θα ήθελε να υποδυθεί την Λίζα Πετροβασίλη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ρόλο σας;

Μέσα από τα δικά μου μάτια, η Λίζα είναι πεισματάρα, έξυπνη, γλυκιά αλλά και αθώα ταυτόχρονα. Την έχω αγαπήσει κι εύχομαι να την αγαπήσει και το κοινό.

Κοινά σημεία με την ιστορία που εκτυλίσσεται στην παράσταση βρίσκετε;

Χμ η αλήθεια είναι πως κάποιο φλερτ με καθηγητή μου ως μαθήτρια δεν είχα (γέλια). Μέσω του ρόλου όμως, ανακαλύπτω το κορίτσι που έχω μέσα μου.

tziovas-geronikolou-570-01-1024×768

Τί απαντάτε στις συγκρίσεις με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και στα όσα γράφονται στο διδίκτυο;

Δεν διαβάζω τα όσα γράφονται. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία γιατί θεωρώ ότι οι συγκρίσεις θα είναι άδικες.

Η Αλίκη ήταν η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ που έχει περάσει ποτέ από την χώρα.

Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, ότι ένας ρόλος δεν πεθαίνει όταν τελειώνει μια ερμηνεία, αλλά συνεχίζεται να παίζεται. Ίσως σε 5 χρόνια  να υποδυθεί τον συγκεκριμένο ρόλο κάποια άλλη κοπέλα και μετά κάποια άλλη, κ.ο.κ.

Οι συντελεστές:

Πέρα από την Κατερίνα Γερονικολού στον ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη, στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας! Την μητέρα της Λίζας, υποδύεται η Νίκη Παλληκαράκη και την υπηρέτρια Τασία η Σοφία Βογιατζάκη.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Ελευθερία Παρασκευά, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Υρώ Μακρή, Ζένια Μπονάτσου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Αναστασία Σκοπελίτη, Βασίλης Γιακουμάρος, Διονύσης Λάνης.

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα άστρα για σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 29/10 από την Αλεξάνδρα Καρτά
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Δημητράκης ξανά στην επιτυχημένη «Ορέστεια» του Δημήτρη Ν. Παπακωνσταντίνου