Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Σοφία Βογιατζάκη: «Το Χτυποκάρδια στο θρανίο είναι από τις ωραιότερες δουλειές της...

Σοφία Βογιατζάκη: «Το Χτυποκάρδια στο θρανίο είναι από τις ωραιότερες δουλειές της ζωής μου»

1sofia-vogiatzaki

Η εξαιρετική Σοφία Βογιατζάκη μιλάει στο Koita-magazine για την φετινή της θεατρική δουλειά ”Χτυποκάρδια στο Θρανίο” στο Θέατρο ΗΒΗ αλλά θυμάται και τα δικά της χτυποκάρδια στα θρανία, ως μαθήτρια.

Ηθοποιός με αστείρευτο ταλέντο, χαρισματική, με έξυπνο χιούμορ και ένα γάργαρο γέλιο που σου δημιουργεί οικειότητα από τα πρώτα κιόλας λεπτά, που την συναντάς.

Μετρά πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες στο θέατρο και την τηλεόραση, κάνοντας τον κόσμο να την αγαπά και να την εκτιμά όλα αυτά τα χρόνια. Δουλεύει πολύ, αγαπά την δουλειά της και σίγουρα είναι γεννημένη γι’αυτό που κάνει!

Απολαύστε την!

2961570

Τι σε έκανε να πεις αυτό το ΝΑΙ στην φετινή δουλειά;

Είσαι τρελός; (γέλια) Πρώτα απ’όλα το ίδιο το έργο, η γραφή του Αλέκου Σακελλάριου, καταπληκτικοί  και άξιοι ηθοποιοί, ο Λάκης Λαζόπουλος που αποτελεί εγγύηση και φυσικά η παραγωγή (Γιάννης Κεντ και Πάνος Κατσαρίδης). Τι άλλο να θέλω; Κι αν δεν με έπαιρναν οι ίδιοι να μου κάνουν πρόταση, θα παρακαλούσα να είμαι σε αυτή την δουλειά.

Στην παράσταση υποδύομαι την Τασία, την οικονόμο του σπιτιού που ζει η Λίζα Πετροβασίλη.

Έχεις στοιχεία της Τασίας, του ρόλου που υποδύεσαι;

Φυσικά.Όλοι μας έχουμε στοιχεία από τους ρόλους που κατά καιρούς υποδυόμαστε. Εναρμονίζομαι σαν Σοφία στις συνθήκες του ρόλου. Ο κάθε ρόλος είναι και μια αφορμή να βγάλεις στην επιφάνεια και στοιχεία του εαυτού σου που τυχόν δεν γνώριζες ότι υπάρχουν.

Σε τρομάζει η σύγκριση που γίνεται με τους ηθοποιούς τότε;

Όχι καθόλου. Εμείς σταθήκαμε στο θεατρικό έργο, στο κείμενο, στην αθωότητα και τον ρομαντισμό της εποχής εκείνης που λείπει από το σήμερα, στο να δημιουργηθούν οι ανθρώπινες σχέσεις και οι έρωτες στην οικογένεια και μεταξύ των ατόμων μέσα στο έργο. Υπάρχει ουσιαστική δουλειά από τον Λάκη. Είναι από τις ωραιότερες δουλειές της ζωής μου η φετινή.

lowa561

Πώς αισθάνεσαι που δουλεύεις επί σκηνής με ηθοποιούς σαν το Κώστα Βουτσα, την Μάρω Κοντού;

Είμαι πολύ συγκινημένη. Είναι μεγάλη ευλογία να δουλεύεις πλάι σε ανθρώπους -μύθους σαν τον Βουτσά, την Κοντού, τον Γαλανό. Τους χαζεύω πάνω στην σκηνή και τους χαίρομαι. Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν όλη την ευγένεια, την ντομπροσύνη και την αυθεντικότητα της εποχής τους και της τότε ελίτ. Ευγενέστατοι άνθρωποι. Όσο για το ηθοποιοί, δεν περιμένουν εμένα να το πω. Το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Λάκης  Λαζόπουλος ηγείται  αυτής της δουλειάς, με ευφυία και πολλή αγάπη για την παράσταση. Είναι ο ψυχολόγος, ο φίλος και ο σκηνοθέτης μας, μαζί.

 

Τα δικά σου χτυποκάρδια στο θρανίο ήρθαν ποτέ;

Φυσικά και ναι. Άλλωστε πιο κορίτσι δεν ήταν ερωτευμένο με κάποιο καθηγητή της. Εγώ ήμουν ερωτευμένη με τον καθηγητή των αγγλικών μου στο φροντιστήριο. Τώρα έχει φύγει στο εξωτερικό.

sofia_vogiatzaki_mexri_ta_18_den_milaga_0

Ποιες παραστάσεις  θα ήθελες να δεις πολύ φέτος;

Αρχικά να σου πω ότι είδα τις ”Μάγισσες της Σμύρνης” και ενθουσιάστηκα. Θέλω να δω το ”Πουλιά στον Αέρα” με τους αγαπημένους μου Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, το ΑΡΤ στο Μικρό Παλλάς και πολλά πολλά άλλα. Θέλω να βλέπω τους συναδέλφους  μου, γιατί όλοι είμαστε μια οικογένεια.

Αν η Σοφία Βογιατζάκη δεν ήταν ηθοποιός τι επάγγελμα θα έκανε;

Ηθοποιός πάλι και πάλι. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο.

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔιώξε το φούσκωμα με τρεις εναλλακτικούς τρόπους
Επόμενο άρθροΣταύρος Ξενίδης: O ταλαντούχος δευτεραγωνιστής του κινηματογράφου που έπαιξε σε 70 ταινίες και πέθανε σε γηροκομείο