Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Φωτεινή Ντεμίρη: «Η δουλειά μου με βοήθησε πάρα πολύ να εκφραστώ»

Φωτεινή Ντεμίρη: «Η δουλειά μου με βοήθησε πάρα πολύ να εκφραστώ»

ntemiri-texnesplus3

H αγαπημένη ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο περιοδικό μας.

Μία ηθοποιός με σπουδαία πορεία στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ιδιαίτερα αγαπητή για το χιούμορ, το αστείρευτο ταλέντο της, το ήθος και την αυθεντικότητά της, ως άνθρωπος κι επαγγελματίας.

Είναι η χαρά της ζωής, και όπως προστάζει το όνομά της γεμίζει με φως την καρδιά της αλλά και τις καρδιές όσων βρίσκονται γύρω της.

Την φετινή θεατρική σεζόν, την απολαμβάνουμε στο θρυλικό musical Μαριχουάνα Stop! των Γιάννη Δαλιανίδη – Μίμη Πλέσσα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ενώ από αύριο 3/12 ετοιμάζεται να ερμηνεύσει έναν πολύ δυνατό μονόλογο τη ‘‘Μητέρα του Άγιου”  του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

45667857_268398817198769_1860195647802572800_n

Τι σας έκανε να πείτε το πολυπόθητο ναι σε αυτή τη δουλειά;

Να σου πω την αλήθεια, δεν ήθελα να κάνω μονόλογο γιατί δεν μου αρέσει να βρίσκομαι μόνη μου επί σκηνής. Μου αρέσει η ομαδική δουλειά στο θέατρο. Είναι άλλη μία από τις ελάχιστες φορές, που καταπιάνομαι με μονόλογο. Όταν μου το πρότεινε ο Αντώνης Τσιπιανίτης και έκανα μια ανάγνωση στο έργο, έπαθα μεγάλο σοκ με την ηρωίδα. Κι έτσι είπα αμέσως ναι. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο έργο, γραμμένο με πολλή ευαισθησία και ευφυϊα. Χαρίσματα που διαθέτει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

 

Παρ’ότι οι ζωές μας δεν έχουν κοινά στοιχεία με την Ευσεβία, με βάση τα όσα έζησε και ζει μέχρι το τέλος, αυτά τα συναισθήματα που τις γεννούν  τα γεγονότα στην ζωή της και πως δρα μέσα σε αυτά, με έκαναν να την νιώσω πάρα πολύ…

Πώς θα την χαρακτηρίζατε μέσα από τα δικά σας μάτια;

Είναι μια γυναίκα δυναμική χωρίς να το δείχνει, που τελικά αρπάζει την ζωή από τα μαλλιά. Κι όσα της συμβαίνουν, την βοηθούν στην αυτογνωσία, στην γνώση του κόσμου, στα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής. Είναι ένα μαγικό ταξίδι αυτό.

Πώς προσεγγίσατε αυτό τον ρόλο και τι σας δυσκόλεψε, εφόσον δεν έχετε κοινά σημεία με την ηρωίδα;

Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι ότι η γυναίκα αυτή μπήκε μέσα μου αυτόματα. Το ίδιο το κείμενο με οδήγησε στο να την προσεγγίσω και να την νιώσω τόσο πολύ. Μου ταίριαξε θα πω εγώ. Μου άρεσε τόσο πολύ το κείμενο, που ήθελα να επικοινωνήσω αυτή την γυναίκα στον κόσμο.

45588467_268397677198883_5103208436628193280_o

Το φιλοθεάμον κοινό σε ποια σημεία θεωρείτε ότι μπορεί να ταυτιστεί με την Ευσεβία;

Φαντάζομαι μέσα από τα τόσο έντονα και πραγματικά γεγονότα που η ίδια ζει, κάπου εκεί θα ταυτιστεί και το κοινό. Θα δει και θα ανακαλύψει πολλά πράγματα ο κόσμος μέσα από την Ευσεβία και θα σκεφτεί πάνω σε πολλά πράγματα. Θίγει θέματα θρησκείας, μιλάει για τις σχέσεις των ανθρώπων, την διαφορετικότητα, τον ρατσισμό, κλπ…. Θίγει πολλά ζητήματα της ζωής.

Ερωτεύτηκα αυτό το έργο και με  ΄΄βούτηξε’’ από τα μαλλιά γι’ αυτό και δέχθηκα να κάνω αυτή την δουλειά.

Είστε ένας πολύ ζωντανός άνθρωπος. Τόσο μέσα στην επαγγελματική σας πορεία, όσο και μέσα στην καθημερινότητα.  Από πού πηγάζει αυτή η ζωντάνια και η ενέργεια σας;

Έλα ντε (γέλια). Έτσι είμαι εγώ σαν χαρακτήρας. Στοιχείο της προσωπικότητάς μου. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω την ζωή με χαμόγελο, προσπαθώ γιατί δεν είναι εύκολο. Παρ’ότι έχω περάσει δυσκολίες που με καταβάλλουν,  εύκολα πάω προς το φως, χωρίς να με τραβάει το σκοτάδι.

1_5

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, με τον οποίο έχετε αναμετρηθεί;

Ο θάνατος. Και είναι ένας φόβος που δεν έχω ξεπεράσει. Και δεν μιλάω μόνο για τον δικό μου, αλλά και  των αγαπημένων μου ανθρώπων. Γενικά η αίσθηση της απώλειας, η αρρώστια,  οι εθισμοί, η εικόνα της τρομαγμένης πόλης που φοβάσαι να την περπατάς. Δεν μου αρέσει η εικόνα αυτής της κοινωνίας. Θέλω μια άλλη κοινωνία, όμορφη, ιδανική, με ανθρώπους γύρω μου που να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.

Ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σας, αναδύθηκαν μέσω της υποκριτικής;

Η δουλειά μου με βοήθησε πάρα πολύ να εκφραστώ. Γιατί όσο κι αν φαίνομαι χαμογελαστή και κοινωνική, ως παιδί ήμουν πολύ ντροπαλή και κλειστή. Επίσης, τα χρόνια με βοήθησαν πολύ. Μου αρέσουν τα χρόνια που πέρασαν και περνάνε, όπως κι αν τα ζει ο καθένας μας. Μπορεί να προσθέτουν ρυτίδες, αλλά προσθέτουν κι άλλα όμορφα πράγματα.

Ποιες εικόνες της παιδικής σας ηλικίας φέρνετε συχνά στο νου;

Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τον εαυτό μου να παίζω, να ανακατεύω λάσπες με νερό. Θυμάμαι επίσης όταν είχε λάβει ένα τηλεγράφημα η μητέρα μου κι έγραφε: ”Απεβίωσε πατέρας, κηδεύεται αύριο’’. Και η μητέρα μου έκλαιγε. Και το πήρα κι εγώ στα χέρια μου και τους έλεγα, ”πείτε μου τι σημαίνει απεβίωσε;” Αυτή είναι μια πολύ έντονη εικόνα. Θυμάμαι τα όμορφα καλοκαίρια στο χωριό, με την γιαγιά  και τα ξαδέρφια μου στην θάλασσα. Όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις.

728723

Δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω, για το πώς σας φαίνεται η ιδέα του Χάρη Ρώμα να ξαναγυριστεί το Καφέ της Χαράς;

Με μεγάλη βεβαιότητα, θα σου πω ότι ο κόσμος θέλει να δει την συνέχεια του ”Καφέ της Χαράς”. Πρόκειται για μια σειρά που αγαπήθηκε δικαίως. Εγώ προσωπικά, φοβάμαι λίγο το πως θα είναι, αλλά από άλλη  πλευρά, ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά είναι πολύ έξυπνοι και ταλαντούχοι κι έχουν σκεφτεί πράγματα για να τα γυρίσουν, ως συνέχεια της σειράς. Με αφορμή το παλιό ”Καφέ της Χαράς”, θα δούμε κάτι όμορφο και καινούργιο.

Τι θαυμάζει η Φωτεινή Ντεμίρη περισσότερο στον εαυτό της;

Την υπομονή μου, τη δύναμη μου ή την αδυναμία μου ενίοτε. Την αισιοδοξία μου, την περιέργειά μου…. Μεγαλώνοντας θαυμάζω πολλά περισσότερα πράγματα στον εαυτό μου γιατί κατανοώ ποια είμαι. Θαυμάζω που έκανα αυτό που πάντα ονειρευόμουν, πατώντας στα πόδια μου. Θαυμάζω που προσπαθώ. Και την προσπάθεια την θαυμάζω στον κάθε άνθρωπο!

Αν το θέατρο, ήταν τραγούδι, ποιο θα ήταν για εσάς;

”Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη”…

Τι θα έκανε την Φωτεινή Ντεμίρη να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της;

Το έχω αλλάξει για το θέατρο και μόνο. Έχω γίνει ξανθιά. Οπότε μόνο για κάποιον ρόλο θα τα άλλαζα ξανά.

10-baleria-kouroupi—petros-ksekoukis—foteini-ntemiri-pqatB4-800x_

Πείτε μου και δύο λόγια για το θρυλικό musical Μαριχουάνα Stop! των Γιάννη Δαλιανίδη – Μίμη Πλέσσα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Τι να πρωτοπώ γι’αυτή την δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους. Περνάμε καταπληκτικά,  διασκεδάζουμε πολύ πάνω στην σκηνή και διασκεδάζει μαζί μας και ο κόσμος. Αυτός όμως που κλέβει πραγματικά τις εντυπώσεις είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος που πραγματικά λαμβάνει τεράστια αγάπη από τον κόσμο!

Ποια η φράση με την οποία θα χαρακτηρίζατε την Ελλάδα του σήμερα;

Θέλω να σκέφτομαι για την Ελλάδα και να λέω ότι μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά.

 

  • H Mητέρα του Άγιου  κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15  στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
  • «ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ STOP!» κάθε Κυριακή στις 18:00 και 20:45 στο Gazi Theater

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣυλλεκτική φωτογραφία: Όταν Τζορτζ & Μπάρμπαρα Μπους δοκίμαζαν τα περίφημα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το νέο σπίτι της Σίας Κοσιώνη