Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Για να θες να ανέβεις στη σκηνή σίγουρα θες να...

Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Για να θες να ανέβεις στη σκηνή σίγουρα θες να δώσεις φως σε κάτι δικό σου»

56-6406

Η ταλαντούχα ηθοποιός Ιωάννα Ασημακοπούλου μιλάει στο περιοδικό μας για την νέα της θεατρική δουλειά και την μεγάλη της αγάπη για το θέατρο και την υποκριτική ευρύτερα!

Πρόκειται για μία ηθοποιό όμορφη, γεμάτη ταλέντο και κυρίως ήθος κι αξιοπρέπεια. Πάντα μας εκπλήσσει θετικά μέσα από τις δουλειές της και κερδίζει επάξια το χειροκρότημα του κοινού!

Η Ιωάννα είναι ένα πρόσωπο χαμογελαστό, αισιόδοξο και ζει έντονα κάθε στιγμή της ζωής της. Έχει έντονο πάθος στην δουλειά της και μας το αποδεικνύει μέσα από τον τρόπο που ερμηνεύει τον κάθε της ρόλο!

Φέτος, θεατρικά την απολαμβάνουμε στην παράσταση Alarms, σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπιμπή και σκηνοθεσία Κώστας Γάκη. Στο έργο αυτό του Μάικλ Φρέιν, οι ανθρώπινες σχέσεις συνθλίβονται και αναδιαμορφώνονται με αριστοτεχνική δομή που θυμίζει άλλωστε comedia del arte, άλλοτε ψυχολογικό θέατρο και άλλοτε ακολουθεί πιστά τις τεχνικές της σύγχρονης βρετανικής φάρσας.

”Alarms”, στο θέατρο Άλφα ιδέα. Τι σε ώθησε να πεις το πολυπόθητο ναι σε αυτή τη συνεργασία.

Με τον Κώστα Γάκη και τον Κωσταντίνο Μπιμπή θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να δουλέψουμε μαζί αλλά δε μας είχε δοθεί η ευκαιρία μέχρι πρότινος. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Κωσταντίνος (Μπιμπής) το καλοκαίρι και μου έδωσε να διαβάσω το έργο του Michael Frayn , “Alarms”,ενθουσιάστηκα. Χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι. Michael Frayn Σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με ένα υπέροχο θίασο που αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Μπιμπή , Νεφέλη Κουρή, Γιώργο  Βουρδαμή Μαυρογένη, σε ένα ιστορικό θέατρο ,το “ΑΛΦΑ ΙΔΕΑ” ,δε χρειάζεται και δεύτερη σκέψη για να πεις αμέσως το ναι!

56-6387

 Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος στην παράσταση και πως θα τον χαρακτήριζες;

Το “ALARMS” είναι ένα έργο που αποτελείται από πολλά μονόπρακτα. Εμείς παρουσιάζουμε δύο από αυτά. Στο πρώτο μονόπρακτο με τίτλο “Η ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ” εμφανίζομαι μέσα από βίντεο προβολή και δίνω οδηγίες σε όλους τους επιβάτες της πτήσης μας ,τους θεατές. Στο δεύτερο μονόπρακτο με τίτλο “Δίκλινα Ζευγάρια” βλέπουμε δύο πανομοιότυπα δωμάτια ξενοδοχείου επί σκηνής. Στα δωμάτια αυτά μπαίνουν ταυτόχρονα δυο ζευγάρια όπου σε όλο το έργο βλέπουμε παράλληλα, τις δράσεις τους, τι λένε , τι κάνουν και πως λειτουργούν εντός και εκτός δωματίων. Σε αυτό το μονόπρακτο κάνω την Λυν μία κοπέλα γύρω στα 30 που ταξιδεύει με τον άντρα της σε όλη την Ευρώπη πηγαίνοντας κάθε μέρα και σε ένα άλλο δωμάτιο ξενοδοχείου. Όλα σε αυτό το γάμο έχουν γίνει μία συνήθεια μένουν μόνο στο προφανές αρνούνται και φοβούνται να εμβαθύνουν να έρθουν σε επαφή με τις πιο μεγάλες ρωγμές τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία επικοινωνία. Η Λυν πιο εύκολα επικοινωνεί βλέποντας το είδωλο της στον καθρέφτη και συνομιλώντας με αυτόν, παρά με το σύντροφό της. Όλα αυτά όμως είναι δοσμένα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας.

 Ποια τα σημεία εκείνα με τα οποία θεωρείς ότι μπορεί να ταυτιστεί το φιλοθεάμον κοινό;

Το κοινό θεωρώ ότι ταυτίζεται στα σημεία που συναντάει τον εαυτό του μέσα στο έργο αυτό. Και αυτό το λέω διότι μετά την παράσταση έρχονται και μας το λένε οι περισσότεροι. Το πιο συγκινητικό όμως είναι όταν να φεύγουν από την παράσταση Και μας λένε ότι τους έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι ίδιοι μέσα στη δική τους ζωή και στην σε προσωπικές τους σχέσεις.

ALARMS 2

 Υπάρχουν στιγμές μέσα στην καθημερινότητα σου που θέτεις υπαρξιακά ερωτήματα, στον εαυτό σου όπως συμβαίνει και στο έργο; Και αν ναι πως τα αντιμετωπίζεις;

Θεωρώ ότι από τη στιγμή που ένας άνθρωπος αποφασίσει να ασχοληθεί με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή της, θέτει στον εαυτό του καθημερινά, υπαρξιακά ερωτήματα. Δεν ξέρω αν βρίσκει ποτέ κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Κάθε φορά που σκάβεις μέσα σου ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο, αναιρείς το παλιό ή το επιβεβαιώνεις. Είναι μια διαδρομή που δεν σταματάει ποτέ. Αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά της.

Αν σε ρωτούσε κάποιος γιατί έγινες ηθοποιός τι θα απαντούσες;

Είναι μία ερώτηση που γίνεται σε όλους τους ηθοποιούς από την πρώτη στιγμή πάνε στη δραματική σχολή.

Θεωρώ ότι για να θες να ανέβεις στη σκηνή σίγουρα θες να δώσεις φως σε κάτι δικό σου πολύ προσωπικό που ποτέ δεν είχες την ευκαιρία να ομολογήσεις και σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις για αυτό μέσα από άλλους χαρακτήρες.

Τουλάχιστον για μένα έτσι λειτούργησε η ανάγκη μου,για να ασχοληθώ με το θέατρο.

56-6740

 Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου θεωρείς ότι αναδύθηκαν περισσότερο μέσω της υποκριτική;

Η επιμονή και η υπομονή μου.

 

Αν το θέατρο ήταν ένας στίχος τραγουδιού, ποιος θα ήταν για σένα ;

Δεν είναι μόνο ένας στίχος το θέατρο για μένα, είναι όλα τα τραγούδια που αγαπώ!

 

Στην τηλεόραση σε απολαμβάνουμε για 5η σεζόν μέσα από την αγαπημένη σειρά του Alpha “Το σόι σου”. Γιατί πιστεύεις ότι αγαπήθηκε τόσο πολύ η σειρά αυτή;

 

Όπως είπα και πιο πριν θεωρώ ότι το κοινό αγαπά τα έργα με τα οποία ταυτίζεται. Έτσι έγινε και με το “Σόι”! Είναι μια σειρά που αναφέρεται σε αυτό που έχουμε ζήσει όλοι, ο κάθε ένας με διαφορετικό τρόπο ίσως, στην δική του οικογένεια και αυτό νομίζω τα λέει όλα!

Alarms-4366

Ποιες σκέψεις κάνει η Ιωάννα εν έτη 2018 στην Ελλάδα και πως φαντάζεται τον εαυτό της σε μερικά χρόνια από σήμερα;

Σκέφτομαι πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την επαφή με τον εαυτό μας χωρίς να αλλοιωθεί από την ασχήμια των καιρών. Στο μέλλον με φαντάζομαι δίπλα σε αγαπημένα μου πρόσωπα, κάνοντας πάντα αυτό που αγαπώ.

 

Αν δεν ήσουνα ηθοποιός, ποιο επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις;

Θα ήθελα να κάνω σπουδές πάνω στην ψυχοθεραπεία,είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει πολύ.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΒΟΟ! Ένα εργοστάσιο σοκολάτας στην καρδιά της Αθήνας!
Επόμενο άρθροΠανΕύκολη χημική δίαιτα: Χάστε 7 κιλά σε 7 μέρες