Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Θέμις Μπαζάκα: «Έχω μάθει, αν δεν περνάω καλά κάπου, να σηκώνομαι να...

Θέμις Μπαζάκα: «Έχω μάθει, αν δεν περνάω καλά κάπου, να σηκώνομαι να φεύγω»

bazaka1-thumb-large

Η Θέμις Μπαζάκα είναι μία καταξιωμένη ηθοποιός με το δικό της χαρακτήρα και την δική της ταυτότητα στο υποκριτικό γίγνεσθαι.

Διαβάσαμε μία συνέντευξη που έδωσε στο People και την δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα και φαίνεται πόσο συνειδητοποιημένος άνθρωπος και ηθοποιός είναι.

Μεταξύ άλλων, είπε:

 

”Είναι περίεργο. Και λίγο τρομακτικό να κάνεις μεγάλη επιτυχία στην πρώτη σου δουλειά. Θα έλεγα, όμως, πως ποτέ δεν είχα ματαιοδοξία στη ζωή μου και δεν την καταλάβαινα την επιτυχία. Δεν της έδινα σημασία. Κάτι που κάνω ακόμη σήμερα, γιατί ξέρω καλά ότι η αποτυχία καιροφυλαχτεί. Και είναι τόσο σχετικά όλα αυτά στη δική μας δουλειά. Είναι σαν να δίνεις εξετάσεις κάθε μέρα, δεν σου χαρίζεται τίποτα. Έτσι όπως σε ανεβάζουν, μπορούν και να σε κατεβάσουν. Ευτυχώς, είμαστε σε μια μικρή χώρα, όπου ούτε η άνοδος ούτε η πτώση είναι τόσο μεγάλη. Στα μαλακά πέφτουμε”.

Έκανε όντως ένα χρόνο να χτυπήσει το τηλέφωνο;

Ενάμιση χρόνο δεν με πήρε κανείς. Αυτό, αγάπη μου, είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Αμερική περιμένουν να κάνεις τη μεγάλη επιτυχία για να την εξαργυρώσεις στην επόμενη δουλειά. Εδώ υπάρχει μια ζηλοφθονία κι ένας επαρχιωτισμός. Ένα «καλά, εντάξει τώρα, αυτή;».

Πλέον, δίπλα στο όνομά σας υπάρχει ο χαρακτηρισμός «η μεγάλη κυρία του θεάτρου». Αυτό πώς σας ακούγεται;

Σαν να παραμεγάλωσα. Ξέρω γω, δεν είναι λίγο βαρύ; Και συντηρητικό πια, να σου πω την αλήθεια.

Πότε υπήρξατε για τελευταία φορά ανέμελη;

Δεν θυμάμαι. Η ανεμελιά είναι κάτι που πραγματικά μου λείπει και με προβληματίζει πολύ τα τελευταία χρόνια, γιατί ονειρευόμουν να μεγαλώσω και να μην έχω ευθύνες, να ζήσω λίγο πιο μποέμικα, αλλά οι συνθήκες της ζωής μου δεν μου το επιτρέπουν. Φροντίζω έναν πατέρα που έχει άνοια, η κόρη μου δεν είναι ακόμη πλήρως τακτοποιημένη, τα δικά μου οικονομικά δεν επαρκούν. Είχα κάτι ωραίες στιγμές ανεμελιάς σε ένα ταξίδι που έκανα παντελώς μόνη το Πάσχα στην Πορτογαλία. Το είχα ανάγκη. Έλεγα «δώστε μου μια εβδομάδα να φύγω κάπου μόνη μου».

Η Θέμις Μπαζάκα, πρωταγωνιστεί στην παράσταση Βυσσινόκηπος του Α. Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Χορν.

Διαβάστε ολόκληρη η συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Στο «επίκεντρο» έντονης κακοκαιρίας η Ελλάδα. Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου
Επόμενο άρθροΖώδια: Η Αφροδίτη γλυκαίνει τις ανθρώπινες επαφές | Τρίτη 22/1/19