Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Βαλέρια Κουρούπη : ”Τις ωραιότερες συμβουλές, τις έχω πάρει από τον Γιάννη...

Βαλέρια Κουρούπη : ”Τις ωραιότερες συμβουλές, τις έχω πάρει από τον Γιάννη Μπέζο”

Η Βαλέρια Κουρούπη είναι μια πανέμορφη και γοητευτική γυναίκα και πάρα πολύ ταλαντούχα ηθοποιός.

Πρόσφατα είχα την χαρά να συνομιλήσω μαζί της για λογαριασμό του KoitaMagazine και μου παραχώρησε μια πολύ όμορφη και σπάνια συνέντευξη, που σίγουρα θα συζητηθεί. Απολαύστε την.

 

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τα νέα σας επαγγελματικά βήματα…

Τη φετινή σαιζόν θα με βρείτε στο θέατρο Αθηνά,στην κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, «Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης» σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.

Είναι μια μουσική παράσταση που,όπως όλα τα έργα των δύο συγγραφέων,προσφέρει γέλιο μέχρι δακρύων,είναι ανάλαφρη αλλά κι απολύτως επίκαιρη!Παίζω τη Ρένα Ντάλκα, μία λαϊκή τραγουδίστρια, στο πλευρό του εξαιρετικού Σπύρου Πούλη.
Επίσης, ασχολούμαι με το μαγαζί που ανοίξαμε στην Κάντζα μαζί με τον αδελφό μου,το Zaz, κάτι που μου δίνει μεγάλη χαρά και ενέργεια αφού είναι ενας υπέροχος, ξεχωριστός χώρος που πηγαίνει απ’το καλό στο καλύτερο!

Τι συναισθήματα σας έρχονται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις Θέατρο, υποκριτική και τηλεόραση; 

Για εμένα αυτές οι τρεις λέξεις είναι συνυφασμένες με τη ζωή μου, με την κάθε μέρα μου. Αν μου γεννούν κάποιο συναίσθημα, τότε αυτό είναι ευτυχίας που μπορώ να κάνω τη δουλειά που αγαπώ.

Έχω πικραθεί πολλές φορές στη δουλειά, έχω απογοητευτεί, έχω αισθανθεί ήττα, αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσω. Θα ήταν σαν να ακρωτηριάζω ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Σε ποια ηλικία καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείται με την υποκριτική τέχνη;

Το κατάλαβα αρκετά μεγάλη, στην τρίτη λυκείου, όταν έπρεπε να αποφασίσω με τί θα ασχοληθώ. Το διάλεξα πιο πολύ ως σπουδή, ως κάτι που θα έκανα και για το οποίο θα ξυπνούσα χαρούμενη το πρωί, αλλά δεν ήμουν και σίγουρη αν «το έχω»… Μέσα στη δραματική σχολή αγάπησα ολοκληρωτικά το θέατρο!

Ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που έχετε ακούσει και την κρατάτε μέχρι σήμερα;

Τις ωραιότερες συμβουλές, εκείνες που με καθόρισαν, τις έχω πάρει από τον Γιάννη Μπέζο που για μένα ήταν σπουδαίος δάσκαλος! Μία απ’αυτές ήταν πως «δεν πρέπει να παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά». Είναι μεγάλη αλήθεια, όχι μόνο για το θέατρο, αλλά και για τη ζωή την ίδια.

Για κάποιο περίεργο λόγο δεν «πέφτω» πάνω στις επαναλήψεις μου. Αν τις έβλεπα νομίζω θα ένιωθα νοσταλγία, όχι μονο για τα νιάτα μου, αλλά και για τις ωραίες εποχές της τηλεόρασης.

Υπήρξε κάποια στιγμή που θέλατε να τα παρατήσετε;

Έχω πικραθεί πολλές φορές στη δουλειά, έχω απογοητευτεί, έχω αισθανθεί ήττα, αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσω. Θα ήταν σαν να ακρωτηριάζω ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Προτιμάτε περισσότερο την τηλεόραση ή το θέατρο;

Αγαπώ και σέβομαι και τα δυο εξίσου. Το καθένα μου προσφέρει και με μαθαίνει άλλα πράγματα. Είναι δύο άλλοι κόσμοι, σχεδόν δύο άλλα επαγγέλματα, που όμως με βάζουν στην ίδια διαδικασία αναζήτησης.

Στην τηλεόραση παίζονται πάρα πολύ συχνά τα σήριαλ που έχετε πρωταγωνιστήσει, Εσείς παρακολουθείτε τον εαυτό σας, ή ήταν                      κάτι που πέρασε;

Παρακολουθώ τον εαυτό μου σπάνια, ακόμη και την πρώτη φορά που παίζεται μια σειρά, όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, συνήθως δεν προλαβαίνω. Κάθομαι επί τούτου στην αρχή του σήριαλ που κάνω να δω μερικά επεισόδια ώστε να διορθώσω πράγματα, να δω τί κάνω ή τί δεν κάνω καλά. Σαν μελέτη. Μετά δεν με ενδιαφέρει πια να με δω. Για κάποιο περίεργο λόγο δεν «πέφτω» πάνω στις επαναλήψεις μου. Αν τις έβλεπα νομίζω θα ένιωθα νοσταλγία, όχι μόνο για τα νιάτα μου, αλλά και για τις ωραίες εποχές της τηλεόρασης.
Με νοσταλγία και αγάπη θυμάμαι οικογενειακές στιγμές, κυρίως τα παιχνίδια και τα γέλια με τον αδελφό μου, οικογενειακές βόλτες και διακοπές, τον εαυτό μου παιδί, να μεγαλώνει στην Κάντζα που αγαπώ.

Ποιες είναι οι λέξεις ή φράσεις που σας χαρακτηρίζουν;

Με χαρακτηρίζουν οι λέξεις «δύναμη», «ενέργεια», «ευαισθησία» με την έννοια των τεντωμένων κεραιών. Η φράση που με χαρακτηρίζει είναι «απ’τα χεράκια μου» γιατί είμαι άνθρωπος συγκεντρωτικός και μ’αρεσει να κάνω μόνη μου τα πάντα, από το φαγητό μου μέχρι το χτένισμά μου για την παράσταση…

Έχετε ανεκπλήρωτα όνειρα που θέλετε να εκπληρώσετε στο άμεσο μέλλον;

Έχω ανεκπλήρωτα όνειρα αλλά δεν θα με πείραζε να μην πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, θα μου έφτανε να πραγματοποιηθούν. Θα ήθελα να γράψω ένα βιβλίο, θα ήθελα να ζήσω δίπλα στη θάλασσα, θα ήθελα να ταξιδέψω πολύ.

Ποια παιδική εικόνα σας θυμάστε με νοσταλγία και αγάπη απ΄τα παιδικά σας χρόνια;

Με νοσταλγία και αγάπη θυμάμαι οικογενειακές στιγμές, κυρίως τα παιχνίδια και τα γέλια με τον αδελφό μου, οικογενειακές βόλτες και διακοπές, τον εαυτό μου παιδί, να μεγαλώνει στην Κάντζα που αγαπώ.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Θα ήθελα να σας πω κλείνοντας πως, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς αγάπη, χωρίς αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, η ζωή δεν θα έχει ποτέ χρώμα.Θα ζούμε πάντα σφιγμένοι, μισοί και μίζεροι, κλεισμένοι στα «κλουβιά» μας και θα αναρωτιόμαστε τι φταίει.

Οι φωτογραφίες είναι απ΄το διαδύκτιο


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑπό πού προήλθε η φράση ”Του έβαλε τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι”
Επόμενο άρθροΗ Μάντη Περσάκη δίνει πολύτιμες συμβουλές για τους αναγνώστες/τριες του KoitaMagazine