Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Κώστας Καρράς: Οι αξέχαστοι ρόλοι στο σινεμά, η γνωριμία με τη Λαμπέτη...

Κώστας Καρράς: Οι αξέχαστοι ρόλοι στο σινεμά, η γνωριμία με τη Λαμπέτη και η πολιτική

karras3 Κώστας Καρράς

Κώστας Καρράς: Οι αξέχαστοι ρόλοι στο σινεμά, η γνωριμία με τη Λαμπέτη και η πολιτική

Σαν χθες, το 2012, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός, Κώστας Καρράς μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Οι νεότεροι τον θυμούνται από τον ρόλο του στην πετυχημένη σειρά του ANT1 «Πάτερ ημών», στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Τζέσυ Παπουτσή και η Ελένη Μενεγάκη.

Είχε γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα και στα νεανικά του χρόνια έζησε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα υποκριτικής στη σχολή του ηθοποιού Πέλου Κατσέλη, από την οποία αποφοίτησε σε ηλικία 27 ετών.

karras8

Ωστόσο, μέχρι τη δεκαετία του ’90 είχε ήδη διανύσει μεγάλη πορεία στον κινηματογράφο.

Τότε, κέρδισε τον πρώτο του ρόλο στη θεατρική παράσταση «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι και ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο. Έπαιξε στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη και πήρε μέρος σε σπουδαίες θεατρικές παραγωγές.Όπως είχε αναφέρει, η ημέρα που συμπρωταγωνίστησε με την Έλλη Λαμπέτη ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Το 1961 έπαιξε στην ταινία “Ποια είναι η Μαργαρίτα” και ακολούθησαν οι ρόλοι του στις ταινίες “Δεσποινίς Διευθυντής”, “Φτωχός αλλά τίμιος”, “Η παριζιάνα”, “Υπολοχαγός Νατάσα” και η “Κόρη του Ηλίου”. “Ξενοιασιά, καθημερινότητα, ωραίες ταινίες που περνούσες δυο ευχάριστες ώρες με εκπληκτικούς ηθοποιούς, τον Βασίλη Αυλωνίτη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, την Ρένα Βλαχοπούλου” ήταν τα λόγια με τα οποία είχε περιγράψει την εμπειρία του από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Τη δεκαετία του ’70, έπαιξε σε σειρές στην ΥΕΝΝΕΔ και τη δεκαετία του ’90 τον παρακολουθήσαμε σε πολλές σειρές του ΑΝΤ1. Ωστόσο η μεγάλη επιτυχία ήρθε με τη σειρά “Πάτερ Ημών”, που σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

602659

Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε με την Πολιτική και εκλέχτηκε Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, δεν αποχωρίστηκε ποτέ τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο. Όπως είχε πει, “παράτησα το σανίδι για να ασχοληθώ με την πολιτική και μετά κατάλαβα τι έκανα και γύρισα τρέχοντας στο θέατρο. Όταν είσαι αυτόφωτο άτομο δεν έχεις πολύ μέλλον στη πολιτική”. Ανέβασε θεατρικές παραστάσεις για φιλανθρωπικό σκοπό και υπήρξε υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού.Παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο. Έφυγε από τη ζωή το 2012 μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Υπολοχαγός Νατάσα: Στα παρασκήνια της θρυλικής ταινίας – Μέρος 1ο

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthecaller.gr
Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Γερονικολού: Η ωραιότερη, ενδεχομένως, Ελληνίδα αυτή τη στιγμή
Επόμενο άρθροΧρήστος Σπανός: «Δεν λέω ποτέ όχι στις πολλές ώρες δουλειάς και πορώνομαι ακόμα σαν 20άρης»