Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Σοφία Βογιατζάκη: «Με κόβεις για άνθρωπο που έχει απωθημένα; »

Σοφία Βογιατζάκη: «Με κόβεις για άνθρωπο που έχει απωθημένα; »

7f6syefb4vnb1pcl3b3x

”Κάνω μία δουλειά που τη αγαπάω τόσο πολύ, μου δίνει τόση χαρά κι ευτυχία, ειδικά και μέσα από πολλές κι ευτυχισμένες συνεργασίες. Και φέτος είναι μια χρονιά που δουλεύω ασταμάτητα και πλάι σε πολύ αξιόλογους και θετικούς ανθρώπους. Όταν δεν δουλεύω είμαι δυστυχισμένη…”

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει η κουβέντα μας με την υπέροχη Σοφία Βογιατζάκη. Μία ηθοποιό με ήθος, ποιότητα, ταλέντο κι ανθρωπιά. Κάθε φορά που συναντάς τη Σοφία, νιώθεις ότι την ξέρεις χρόνια και θέλεις να μείνεις εκεί ώρες ατελείωτες και να συζητάς μαζί της, τα πάντα.

Βρεθήκαμε στον δροσερό κήπο του Χυτηρίου, όπου αυτό το καλοκαίρι, γίνονται χαμηλές πτήσεις, με οδηγό τον Αρκά. ”Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων” σε θεατρική διασκευή / σκηνοθεσία: Δημήτρη Αγορά!

 

Δεν ξεκουράζομαι η αλήθεια. Ακόμη νομίζω ότι είμαι 25 χρονών αλλά έρχεται η πραγματική ηλικία και με προσγειώνει στην πραγματικότητα. Όλα είναι θέμα καλής διάθεσης.

Vogiatzaki

Τί είναι αυτό  που μπορεί να σε εκνευρίσει;

Με στενοχωρεί και με εκνευρίζει η αδικία, η κακή πρόθεση των ανθρώπων και η κατάσταση αυτής της χώρας, που δε λέμε να βάλουμε μυαλό και δεν ξέρω τι μέλει γενέσθαι, αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Για τους πολιτικούς τί γνώμη έχεις;

Δεν έχω και ιδιαίτερα καλή γνώμη για τους πολιτικούς. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ως ανθρώπους, γιατί δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Έχω γενικώς με τη νοοτροπία σε ό,τι αφορά την πολιτική. Από τη στιγμή που η πολιτική έχει γίνει μόνο επάγγελμα κι έχει χάσει τον αρχικό της ρόλο, ως ευθύνη και λειτούργημα, αυτό με θλίβει.

Θα κατέβαινες ποτέ υποψήφια στις εκλογές; 

Όχι δεν θα κατέβαινα. Δεν είναι η δουλειά μου. Μακάρι να είχα τις κατάλληλες σπουδές για να διαχειριστώ τα προβλήματα μιας χώρας. Δεν είναι αυτό που με αφορά.

Τι κάνετε αυτό το καλοκαίρι εδώ στο Χυτήριο, παρέα με τον Αρκά;

Ο Αρκάς είναι πασίγνωστος για την ευφυϊα, τον χιούμορ και τον τρόπο σκέψης του, τα σκίτσα του με τα οποία έχει  μεγαλώσει και μεγαλώνει γενιές και γενιές. Όπως κι εμένα που διάβαζα και διαβάζω ακόμη έχω να σου πω. Εμείς δεν ασχολούμαστε με το πολιτικό κομμάτι. Κάνουμε μια παράσταση χιουμοριστική με δείγματα επιθεώρησης, με ένα πρωτότυπο κι απλό ανέβασμα. Στηριζόμαστε στο κινησιολογικό κομμάτι, που το έχει αναλάβει η Αντιγόνη Γύρα. Ο στόχος και η πρόθεση μας είναι να περάσει καλά ο κόσμος,  να το διασκεδάσει και να προβληματιστεί.  Γιατί το χιούμορ του Αρκά, έχει δεύτερα και τρίτα επίπεδα από πίσω, με πολλές και σημαντικές αλήθειες. Από μόνο της, η γραφή του Αρκά έχει πολιτική στάση. Απλά εμείς δεν επικεντρωνόμαστε εκεί. Ο κόσμος το διασκεδάζει και το χαίρεται πολύ, από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις! Θετικό κλίμα.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τον κόσμο να γελά;

Είναι πολύ δύσκολο γι’αυτό και η κωμωδία, θεωρείται το πιο δύσκολο είδος. Όταν πατάς όμως σε ένα καλογραμμένο κείμενο, η δουλειά μας, γίνεται ευκολότερη. Γιατί εν αρχή ην ο λόγος.

Την αγαπάω την κωμωδία κι ας με ταλαιπωρεί πολύ! Στην κωμωδία δουλεύω και προβληματίζομαι πολύ για να φτάσω στο σημείο να γίνει αυτό φυσικό κι άμεσο προς τον κόσμο και να τον κάνεις να γελάσει. Το δράμα μου βγαίνει πολύ πιο εύκολα έχω να σου πω. Ευρέως γνωστή, έγινα με την κωμωδία όμως  κι ευτυχώς.

pegasus_large_t_641_12894572_0

Με τους δραματικούς ρόλους;

Είχα κάνει δραματικές δουλειές, πριν από το ”Είσαι Το Ταίρι μου”. Θα έκανα ξανά, ανάλογα όμως τις συνθήκες ( σενάριο, ομάδα και πολλά άλλα). Η δουλειά του ηθοποιού είναι να μπαίνει σε ρόλους και να δημιουργεί χαρακτήρες. Αν μου προτείνουν κάτι άλλο, θα το έκανα με μια σωστή καθοδήγηση.

Αν το Είσαι το Ταίρι μου γυριζόταν σήμερα, πιστεύεις ότι θα είχε την ίδια επιτυχία με τότε;

Πιστεύω θα είχε την ίδια επιτυχία το Ταίρι ναι. Γιατί βασίστηκε σ’ ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο, με υπέροχη ομάδα κι ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Ο Λευτέρης Παπαπέτρου άλλωστε που έγραψε τη σειρά, είναι για μένα ο κορυφαίος σεναριογράφος σε θέατρο και τηλεόραση με καίρια γραφή και καυστικότητα. Με απίστευτο ένστικτο κι αλάνθαστο κριτήριο.

Τι σου δίδαξε σαν Σοφία αυτή η σειρά και για την μετέπειτα πορεία σου;

Μια πολύ ωραία εμπειρία με πολύ χαρά. Κάπως έτσι διαχειρίστηκα και την επιτυχία, χωρίς να ψωνιστώ. Ο στόχος και οι δουλειές που κάνουμε, είναι να πηγαίνουν καλά. Δεν αγχώθηκα ποτέ αν θα πάει καλά η επόμενη ή η μεθεπόμενη δουλειά μετά το Ταίρι. Εγώ αγχώνομαι δημιουργικά, για να κάνω ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου όταν αναλαμβάνω μία δουλειά. Και κάθε φορά θέλω να μαι κι ένα βήμα καλύτερη. Το αν φέρει κάτι επιτυχία ή όχι, συντελείται από πολλούς παράγοντες, συνεπώς δεν βλέπω τον λόγο να αγχωθώ.

62387268-10156078612072821-8749223285352300544-n

Αναπολείς τις δουλειές στην τηλεόραση από τότε;

Τις σκέφτομαι πάντα με πολλή χαρά και συγκίνηση. Γίνονται σιγά σιγά ωραίες δουλειές στην τηλεόραση όμως και πιστεύω ότι  θα γίνουν κι άλλες.

Τηλεοπτικά θα σε απολαύσουμε κάπου;

Από το χειμώνα θα βρίσκομαι στη σειρά των Ανδρέα Γεωργίου και Κούλη Νικολάου ”Τα αστέρια στην άμμο”. Μία εξαιρετική δουλειά που ήταν βιβλίο της Ρένας Ρώση Ζαϊρη και μεταφέρεται στην τηλεόραση μέσα από τη σεναριακή ματιά της Ρένας Ρίγγα. Είναι πολύ όμορφο να πλάθονται πρόσωπα, μέσα από τα οποία ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί κι αυτό θα το δούμε μέσα από αυτή τη σειρά. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και με όραμα σε ό,τι κάνουν.

Άμα πιστέψεις στο όνειρο, γίνεται πραγματικότητα. Όσο κούραση κι αν έχω είμαι χαρούμενη που κάνω ωραίες δουλειές.

”Δεν έχει νόημα να κάνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Κι αυτό το αντιλαμβάνονται τόσο οι συνάδελφοι μου, όσο και ο κόσμος. Την αυθεντικότητα μου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχω απασχολήσει με άλλα πράγματα πέρα από τη δουλειά μου τα media.”

 

Είσαι από τα αγαπητά παιδιά του χώρου κι αυτό στο δείχνει ο κόσμος εμπράκτως.

Με αγαπάει πολύ ο κόσμος και συγκινούμαι με αυτό. Προσπαθώ να  επικοινωνώ μαζί του και μέσα  από τα social media που προσπαθώ να μάθω ως άσχετη με την τεχνολογία.

Νιώθω τυχερή, ευγνώμων κι ευλογημένη για τις συνεργασίες μου. Τα πάντα τα χρωστάω στον Θοδωρή Πετρόπουλο που όσο ζω θα έχει μοναδική θέση στην καρδιά μου. Είναι ο άνθρωπος που μου άνοιξε όλες τις πόρτες.

 

Έχει η Σοφία Βογιατζάκη απωθημένα.

Όχι. Με κόβεις για άνθρωπο που έχω απωθημένα; Ούτε στη ζωή μου, ούτε στη δουλειά μου. Ο στόχος μου είναι να κάνω ρόλους και συνεργασίες με όμορφο κλίμα. Δεν έχω απωθημένο επίσης να πάω και να παίξω στην Επίδαυρο. Κάθε ρόλο τον αγαπάω το ίδιο, ανάλογα τις συνθήκες. Ακόμη και τις δύσκολες συνεργασίες τις έχω αγαπήσει.

Αυτό που ήθελα να κάνω από 5 ετών είναι  να γίνω ηθοποιός. Αν δε το έκανα θα ήμουν δυστυχισμένη. Και νιώθω χαρούμενη που όσο μπορώ, καταφέρνω να ζω μέσα από αυτό. Ηθοποιός θα επέλεγα να γίνω σε όλες μου τις ζωές, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν κι άλλες ζωές.

Ποιο τραγούδι θα μπορούσες να συνδέσεις με το θέατρο; 

”Αυλαία και Πάμε…….. ”

 

 

Η παράσταση ”Ζωή μετά Χαμηλών Πτήσεων” θα παίζεται μέχρι και τις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Χυτήριο, ενώ μετά ετοιμάζεται για περιοδεία σε όλη την Ελλάδα! 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΡένα Παγκράτη: Η καριέρα, η ζωή και το άδοξο τέλος – Αυτοκτόνησε σαν σήμερα 21 χρόνια πριν
Επόμενο άρθροΤο καλοκαιρινό ταξίδι της Ρένας ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές!