Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Διαμαντής Καραναστάσης:”Θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω κάθε βράδυ την δουλειά μου”

Διαμαντής Καραναστάσης:”Θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω κάθε βράδυ την δουλειά μου”

5a14eedae5e363b752cc39a6ddc116e5_XL

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του με άκρως επιτυχημένες στιγμές αλλά και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του μέχρι και σήμερα.

Ένας αξιόλογος καλλιτέχνης ο οποίος δεν επέλεξε ποτέ τον εύκολο δρόμο παρά μόνο την διαρκής αναζήτηση μέσα από δουλειές και ρόλους που έχουν πραγματικά να πουν κάτι στον ίδιο.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης με αφορμή την παράσταση “Το τέλειο έγκλημα” στο Θέατρο Κιβωτός σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο!

IMG_E4004-scaled

Την φετινή θεατρική σεζόν ο κόσμος σε απολαμβάνει στη παράσταση “Το Τέλειο Έγκλημα” στο Θέατρο Κιβωτός. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτή την δουλειά;

Nιώθω πολύ όμορφα που είμαι μέρος αυτής της παράστασης. Για μένα είναι μια πολύ ευτυχής συγκυρία καθώς με την Φρόσω Λύτρα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και φέτος συναντιόμαστε ξανά θεατρικά. Φέτος συνέβη κάτι πολύ όμορφο διότι μιλάμε για μια άρτια και προσεγμένη δουλειά σε καλλιτεχνικό επίπεδο με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το οποίο φέρνει με την σειρά του μια σημαντική απήχηση από το κόσμο.

Τι κρατάς από τα μέχρι τώρα σχόλια του κόσμου;

O κόσμος κάθε φορά είναι πολύ γλυκός και ζεστός, κάτι που μπορείς να αντιληφθείς και κατά την διάρκεια της παράστασης. Για μένα το κοινό είναι ο πιο ισχυρός συμπαίκτης. Είναι τρομερό το πώς το κοινό διαμορφώνει τη παράσταση κάθε βράδυ. Η ενέργεια του κοινού διαμορφώνει την παράσταση  γι’ αυτό και κάθε φορά πραγματοποιούνται διαφορετικές παραστάσεις.  Πρόσφατα ένας κύριος που είχε έρθει να μας δει από ένα νησί της χώρας, όταν με είδε στο φουαγιέ του θεάτρου, μου ανέφερε ότι βλέποντας με από κοντά με τα δικά μου ρούχα, κατάλαβε ποιος ακριβώς είμαι, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα μέσα μου.

Πώς είναι η συνεργασία σου με την Λίνα Σακκά;

Mε  την Λίνα είμαστε πολύ καλοί φίλοι και αυτό με δυσκολεύει να προσπαθώ να την σκοτώσω κατά την διάρκεια της πλοκής του έργου (γέλια). Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και έτσι είναι πολύ όμορφο που δουλεύουμε μαζί την φετινή χρονιά. Μπορεί να λέω μόνο όμορφα πράγματα αλλά αυτή είναι η αλήθεια και η ουσία του πράγματος.

74328122_10157798570738631_5215912334140112896_o

75311712_10157798570718631_8426581884628107264_o

Έχεις περάσει όλα αυτά τα χρόνια της πορείας σου και από τον χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές και ρόλους που έχει αγαπήσει θερμά το κοινό. Τα τελευταία χρόνια απέχεις από το τηλεοπτικό πεδίο της χώρας. Πώς βλέπεις την τηλεόραση του σήμερα;

Το 2008 βρέθηκα στον Γιούγκερμαν, σε μια δουλειά που προετοιμαζόταν δυο χρόνια πριν την προβολή της και σε μια πολύ μεγάλη παραγωγή για την οποία δούλεψα πάρα πολύ για τον ρόλο του Καραγάτση. Τότε στις αρχές της κρίσης στο χώρο, όταν μου ανακοινώθηκε το “κόψιμο” της σειράς , ένιωσα σαν να πέθανε κάποιος καθώς μιλούσαμε για κάτι πολύ ξαφνικό για όλους μας. Τότε λοιπόν αποφάσισα να πάρω μια απόσταση από τα πράγματα τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να κρατήσω ένα υψηλό επίπεδο σε  αυτά που είχα κάνει. Όταν απέχεις από κάτι, απέχει και αυτό για κάποιο καιρό και από σένα.

Φέτος έγινε μια πιο οργανωμένη προσπάθεια στο τομέα της μυθοπλασίας  την οποία ο κόσμος στήριξε με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις σειρές Άγριες Μέλισσες και Το Κόκκινο Ποτάμι οι οποίες λαμβάνουν μεγάλο μερίδιο τηλεθέασης μέχρι και σήμερα. Έχεις παρακολουθήσει καθόλου το φετινό πρόγραμμα;

Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω κάτι από το φετινό πρόγραμμα. Μαθαίνω όμως ότι  φέτος παίζουν αρκετοί αξιόλογοι συνάδελφοι αλλά και φίλοι. Προσωπικά δεν είμαι πολύ φίλος της τηλεόρασης καθώς δεν τύχαινε να παρακολουθήσω ακόμα και τις σειρές στις οποίες συμμετείχα.

Αν ξεκινούσες σήμερα την πορεία σου στο χώρο, θα διαχειριζόσουν διαφορετικά κάποιες καταστάσεις;

Σίγουρα έχω κάνει λάθη όπως όλοι μας αλλά είμαι σίγουρος πώς θα τα έκανα ξανά διότι είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Έχω διαμορφωθεί από τα όχι  αλλά και τα ναι μου. Αν κάποια  ναι ή όχι ήταν λάθος, σίγουρα θα τα επανέλαβα ξανά διότι ο Διαμαντής τα έκανε και ο ίδιος είμαι και τώρα.

Η ενασχόληση σου με την πολιτική θεωρείς ότι κόστισε αρκετά στην πορεία σου στο καλλιτεχνικό χώρο;

Σίγουρα με γύρισε πίσω. Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη λάθος αλλά σίγουρα μου κόστισε σε μεγάλο βαθμό σε επαγγελματικό επίπεδο. Λατρεύω την δουλειά μου για την οποία έχω κάνει μεγάλες θυσίες και αυτό ήταν κάτι που μου κόστισε αρκετά. Αυτή ήταν μια περίοδος που ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω  με όποιο κόστος και αν υπήρχε. Ένα κόστος που σήμερα έτσι όπως ζυγίζω τα πράγματα και όπως το έβλεπα και στην πορεία ήταν τρομαχτικά μεγάλο για ότι είχα χτίσει μέχρι τότε και για την επαγγελματική – κοινωνική – προσωπική περίοδος που αποφάσισα να ασχοληθώ. Για τα δικά μου μέτρα και κριτήρια, η συγκεκριμένη χρονική περίοδος ήταν  μια προσωπική ακμή για μένα. Θεωρώ ότι όλα κάνουν κύκλο σε αυτή την ζωή. O John Lennon έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος και αν δεν είναι ακόμα καλά, δεν ήρθε το τέλος.

78736577_10157854947058631_292148335513436160_o

84892384_525498698325376_3826822006834200576_o

Σήμερα ως καλλιτέχνης, πατέρας αλλά και πολίτης αυτής της χώρας, πώς βλέπεις τα πράγματα γύρω σου;

Eίμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος καθώς θέλω να βλέπω την θετική πλευρά της κάθε στιγμής. Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι πώς ότι και να συμβεί, το φεγγαράκι θα βγει το βράδυ και ο ήλιος το πρωί. Από την άλλη μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να σκέφτομαι το μέλλον των παιδιών τους έξω από την χώρα διότι όταν σκέφτομαι το μέλλον τους, το σκέφτομαι έξω από αυτό, κάτι που είναι κάπως στενάχωρο για μένα και δύσκολο να το διαχειριστώ. Μιλάμε για δύο πλάσματα  που λατρεύω πολύ και είναι όλη μου η ζωή. Λίγο πριν αποχωρήσω από το σπίτι για το θέατρο, μου έδωσαν μια σφιχτή αγκαλιά, λέγοντας μου “να σκίσεις”, κάτι που με γεμίζει απίστευτη χαρά μέσα μου.

Αν κάποιο από τα παιδιά σου, σου ανακοίνωνε ότι θα ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής, πώς θα αντιδρούσες;

Εγώ οφείλω να τους παρέχω την βασική πληροφορία σε οτιδήποτε χρειαστούν ώστε να επιλέξουν μόνα τους τι τους ταιριάζει περισσότερο. Μέσω των κουβέντων μας και της συνεχής διάθεσης προσπαθώ  να τους δώσω όλο το φάσμα της πληροφορίας με δίκαιο τρόπο ώστε να μπορούν να κρίνουν μόνοι τους τι θέλουν να κάνουν. Δεν θα παρότρυνα ούτε θα προέτρεπα κάποιο από τα παιδιά μου προς μια συγκεκριμένη επιλογή.

Σήμερα ονειρεύεσαι νέα projects πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς σου;

Μπορεί να είμαι της λογικής “μέρα με την ημέρα” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνω τα πράγματα στην μοίρα τους. Έχω κυνηγήσει πολλά πράγματα στη καριέρα μου και σε κινηματογραφικό επίπεδο με την ταινία που έκανα μόνος μου πριν κάποια χρόνια. Μετά την πρώτη ταινία, στόχος μου είναι να προχωρήσω στο επόμενο αναβαθμισμένο project το οποίο πιστεύω πολύ. Θεατρικά θέλω να συνεχίσω να αισθάνομαι αυτή την όμορφη και γλυκιά απελευθέρωση που αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια μετά από μια όμορφη συνεργασία που είχα με την Άντζελα Μπρούσκου. Η Άντζελα Μπρούσκου ήταν ο άνθρωπος που με απελευθέρωσε πάρα πολύ. Σε ένα μήνυμα που της είχα στείλει της έλεγα χαρακτηριστικά:”Άντζελα σ’ ευχαριστώ πολύ που με έκανες να απολαμβάνω τόσο πολύ την δουλειά μου”. Την περίοδο εκείνη βρισκόμουν στην παράσταση “Το τρελό αίμα ” στο Θέατρο Τέχνης η οποία ήταν μια πολύ απαιτητική δουλειά και στην οποία ανυπομονούσα κάθε βράδυ να βγω στη σκηνή σαν θηρίο. Θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω κάθε βράδυ την δουλειά μου.

73513589_457052095170037_1240481194689167360_o

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜαρία Παπαφωτίου:”Δε με πτοεί καμία δυσκολία από τη στιγμή που έχω την υγεία μου και παλεύω με όλα μου τα όπλα”
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα έφυγε ο γιατρός και ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου