Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κατερίνα Σούσουλα:”Με συνέπεια, συνείδηση, τήρηση των μέτρων θα το ξεπεράσουμε”

Κατερίνα Σούσουλα:”Με συνέπεια, συνείδηση, τήρηση των μέτρων θα το ξεπεράσουμε”

IMG_20200420_131341

Ανήκει στα ταλαντούχα άτομα της νέας γενιάς τα οποία συνεχώς αναμετριούνται με τα όρια και τις δυνατότητες τους, λαμβάνοντας ένα θερμό χειροκρότημα από το κόσμο σε κάθε νέα τους δοκιμασία.

Την φετινή σεζόν το επαγγελματικό της πλάνο θύμισε αγώνα ράλλυ καθώς τόσο με την συμμετοχή της στο μιούζικαλ “Hairspray” στο Θέατρο Ακροπολ  όσο και με την δυναμική της παρουσία στο Acro Club, στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή, μετρίασε τις αποστάσεις και έκανε την παρουσία της ξεχωριστή.

received_2600118923563612

Η Κατερίνα Σούσουλα μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για την νέα πραγματικότητα γύρω μας λόγω του κορωνοϊού αλλά και για τις δικές της ημέρες καραντίνας και την ηρεμία που τις περιβάλλει.

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξη νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Πολύ δύσκολη στιγμή, παγκοσμίως! Νομίζω κανείς μας, όση φαντασία και αν έχει, δεν περίμενε να σκάσει στις ζωές μας μια πανδημία. Οφείλω και οφείλουμε να παραμένουμε αισιόδοξοι! Θα περάσει και αυτό ! Φυσικά αναγνωρίζω το τεράστιο κόστος της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά χρειάζεται να βλέπουμε πάντα μπροστά, χωρίς να αγνοούμε το τώρα. Με συνέπεια, συνείδηση, τήρηση των μέτρων θα το ξεπεράσουμε. Επειδή η επαναφορά στην κανονική ζωή μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε τη μετάβαση με χαμόγελο και διάθεση!

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Περνάω το χρόνο μου στο σπίτι πολύ ήρεμα! Μέσα στην τραγωδία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για λίγο χρόνο με τον εαυτό μας. Δε χρειάζεται να βρούμε τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Μπορούμε απλά να υπάρξουμε! Γενικά ζούμε σε μια κοινωνία που τρέχει με τρελές ταχύτητες και είναι απόλυτα φυσιολογικά να μην ξέρουμε πως να ζήσουμε σε παύση.

Καταλαβαίνω όλους όσους θέλουν να βρίσκονται μόνιμα σε μια δραστηριότητα, καταλαβαίνω και όλους όσους χρειάζονται ησυχία. Εγώ θα έλεγα να κάνουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Όπως πολλοί και εγώ βλέπω πολλές ταινίες και σειρές, μαγειρεύω, ξεκουράζομαι, χάνομαι στο YouTube, κοιμάμαι, κάνω διαλογισμό.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Ομολογώ πως δεν απέκτησα κάποια νέα συνήθεια χαχα! Το παραδέχομαι! Όμως έδωσα χώρο και χρόνο σε παλιές συνήθειες που η φύση της δουλειάς μου και η ένταση της καθημερινότητας να μου στερουσαν.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την αναστολή των Θεάτρων , των κινηματογράφων και των χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πόσο εύκολο ήταν για σένα η προσαρμογή σου στο σπίτι χωρίς να δίνεις την φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο ; Πώς ήταν οι πρώτες μέρες για σένα εκτός θεατρικής σκηνής και των υπολοίπων επαγγελματικών σου υποχρεώσεων ;

Κοιτάξτε, το επάγγελμα του ηθοποιού έχει αυτή τη βία της διακοπής με ή χωρίς κορωνοϊό. Μπορεί τα θέατρα να έκλεισαν πριν την ώρα τους και οι δουλειές μας να έμειναν μετέωρες, αλλά για μας δεν είναι μια καινούρια συνθήκη. Είναι η φύση της δουλειάς τέτοια, τα θέατρα κλείνουν, οι δουλειές τελειώνουν, γυρνάμε σπίτια μας και ψάχνουμε τα επόμενα, τα οποία επόμενα ευχόμαστε να έρθουν, δεν είναι δεδομένο. Για μας δεν είναι μια παράξενη συνθήκη.

Τη μια μέρα ιδρώνουμε πάνω στη σκηνή και την επόμενη είμαστε σπίτι! Πότε δεν είναι ευχάριστη αυτή η αλλαγή νομίζω… Αλλά ειναι μες στο πρόγραμμα! Και πάντα εντείνει την επιθυμία του να ξαναβρεθούμε στη σκηνή, στα φώτα, με αγαπημένους ανθρώπους, σε όμορφες δουλειές.

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή μπορεί και να μας αποξενώσει τελείως ;

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα μας αποξενώσει. Δε νομίζω πως είναι στη φύση μας, σαν λαός. Το αν θα βγούμε αναμορφωμένοι, υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι είναι στο χέρι του καθενός. Και δεν αφορά μόνο την ευαισθητοποίηση μας ως προς μια πανδημία και κατ’επεκταση την παγκόσμια υγεία αλλά το περιβάλλον, τον πλανήτη γη. Που έχει υποφέρει πολλά από τους κατοίκους της.

Ελπίζω να δούμε τη γη μας με άλλο μάτι όταν τελειώσει όλο αυτό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν το σπίτι μας. Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι μείζον θέμα και πρέπει να αναγνωρίζεται ως δείγμα πολιτισμού.

Την φετινή σεζόν ο κόσμος σε απόλαυσε στο μιούζικαλ “Hairspray” στο Θέατρο Ακροπόλ αλλά και στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή στο Acro Club σε ένα φαντασμαγορικό show. Τι έχεις να θυμάσαι από την φετινή επαγγελματική διαδρομή ;

Φέτος έζησα μια από τις πιο έντονες χρονιές καλλιτεχνικά! Πολύ σημαντική χρονιά για μένα. Ο πρώτος μου μεγάλος ρόλος! Είμαι πολύ ευγνώμων για το Hairspray και την Tracy. Έμαθα πολλά, είδα τα όρια μου, τα πέρασα, έφτιαξα καινούρια. Το μουσικό θέατρο είναι αναμφισβητητα ένα πολύ δύσκολο θεατρικό είδος και όταν έχεις να φέρεις εις πέρας ένα τέτοιο ρόλο σε ένα τέτοιο έργο, το ζεις στο πετσί σου! Δεν έχω κουραστεί περισσότερη στη σκηνή! Αλλά και τι απόλαυση είναι αυτή η κούραση… Νιώθεις ζωντανός. Θα ευχαριστώ τη Θέμις Μαρσέλλου για μια ζωή για αυτή τη στιγμή!

Όταν τώρα στην εξίσωση μπαίνει και το Acro Club με τη Δέσποινα Βανδή … Πολλή χαρά! Παρασκευές και Σάββατα η ζωή μου κρίνονταν κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο. Είχα ελάχιστο χρόνο να βρεθώ από τη μια δουλειά στην άλλη. Το μέγεθος αυτού του στρες για κάποιους είναι ασήκωτο, εγώ όμως το έκανα με μεγάλη χαρά. Ωραίοι συνεργάτες, αγαπημένοι φίλοι μαζί στη σκηνή, όλα κάτω από την έμπειρη, ζεστή ματιά του Φωκά Ευαγγελινού. Έχω μεγάλη αγάπη στο Φωκά!

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Μου λείπουν οι φίλοι μου! Πολύ! Μου λείπει η σκηνή, το θέατρο, η ανθρώπινη επαφή. Μου λείπει ένας ωραίος καφές στο Παγκράτι, μια γεμάτη βόλτα στην Πλάκα, στο Θησείο. Μου λείπει η Αθήνα, την αγαπώ πολύ την Αθήνα! Είμαι παιδί του κέντρου! Περπατάω πολύ στη ζωή μου και απολαμβάνω όλες τις εικόνες γύρω μου… Καφές στο χέρι, τσάντα στον ώμο, γυαλιά ηλίου και περπάτημα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις μπορούμε να βγούμε απ’ το σπίτι!

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Εύχομαι κυρίως υγεία. Για όλους. Χάθηκαν άνθρωποι απ’ αυτή την ιστορία και πόνεσαν άλλοι τόσοι. Εύχομαι να μην πονέσει κανείς ξανά. Εύχομαι όμως και περισσότερη κατανόηση , δικαιοσύνη, ανθρωπιά. Αγάπη για τους ανθρώπους, αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον. Δεν φαντάζομαι κάπως συγκεκριμένα την επόμενη μέρα! Ελπίζω απλά η ματιά μας να είναι διαφορετική. Και οι καρδιές μας μεγάλες!

received_579951612613633


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜπαίνει χειρουργείο ο Γιώργος Παρτσαλάκης – Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό
Επόμενο άρθροΜε εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Φίλιππος Καμπούρης