Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Πηνελόπη Πλάκα:”Έχουμε δρόμο αλλά στο τέλος του υπάρχει η χαρά”

Πηνελόπη Πλάκα:”Έχουμε δρόμο αλλά στο τέλος του υπάρχει η χαρά”

IMG_20200428_130702

Από τις ηθοποιούς της νέας γενιάς που συνεχώς εκπλήσσουν για την καλλιτεχνική τους εξέλιξη μέσα στα χρόνια αλλά και για την ειλικρινή τους στάση ως επαγγελματίες.

Ο κόσμος την αγάπησε θερμά από  την πρώτη στιγμή μέσα από το ντεμπούτο της στο γυαλί και στη σειρά του Ant1 “Είναι Στιγμές” ενώ συνέχισε να την επιβραβεύει μέχρι και σήμερα σε αρκετές θεατρικές αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές με αξιόλογους ανθρώπους του χώρου να είναι δίπλα της.

Εδώ και δύο συνεχόμενα έτη μας συντροφεύει τηλεοπτικά μέσα από τον ρόλο της σειρά “Πέτα την Φριτέζα” η οποία έχει κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση στη καρδιά των τηλεθεατών.

Η Πηνελόπη Πλάκα μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr για την νέα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας κάτω από την απειλή του κορωνοϊού  αλλά και για το πώς περνάει τον ελεύθερο της χρόνο εν μέσω καραντίνας, δηλώνοντας ότι νιώθει τυχερή που βρίσκεται μέσα στο σπίτι  καθώς αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο κομμάτι της γυμναστικής αλλά και της μαγειρικής η οποία αποτελεί την μεγάλη της αγάπη.

IMG_20200428_134044

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξη νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων σε Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Πραγματικά ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πολύ περίεργη. Νιώθω πως βρισκόμαστε στο γύρισμα μια ταινίας τρόμου και σε λίγο θα ακούσουμε το στοπ του σκηνοθέτη. Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν ο φόβος. Ο δρόμος προς το άγνωστο. Τι συμβαίνει, τι είναι αυτό, ποσό επικίνδυνο είναι, θα τα καταφέρουμε; Μένοντας σπίτι και ακούγοντας καθημερινά τους ειδικούς αντιλήφθηκα όσο μπορώ φυσικά , τι συμβαίνει. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι είναι κάτι επικίνδυνο για το οποίο όμως υπάρχει μόνο μια σωτηρία αυτή τη στιγμή … ο περιορισμός μας, το να μένουμε Στα σπίτια μας.

Είμαι φύση αισιόδοξη. Θεωρώ πως ότι μας συμβαίνει πάντα καταλήγει σε καλό. Πάλι θα δούμε τον ήλιο, θα χορέψουμε και θα αγκαλιαστούμε αγαπημένοι. Έχουμε δρόμο αλλά στο τέλος του υπάρχει η χαρά.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Το Μένουμε σπίτι είναι η μόνη μας ελπίδα για να είμαστε υγιείς εμείς και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι. Εμείς και οι αγαπημένοι άνθρωποι των υπολοίπων. Ας μην είμαστε εγωιστές. Όπως αγαπάω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου το ίδιο κάνει και ο Διπλανός μου. Μένουμε σπίτι για όλη την ανθρωπότητα. Δεν ηρεμώ καθόλου όταν ακούω για μειωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Θα ηρεμήσω όταν δεν θα ακούω αλλά θύματα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Αμερική κλπ.

Χαίρομαι που βρίσκομαι σπίτι μου. Νιώθω τυχερή. Είναι η φωλιά μου, είναι η σιγουριά μου. Για φαντάσου ανθρώπους που δεν έχουν τα δικά τους σπίτια. Νιώθω ευγνώμων πολύ περισσότερο από πριν. Η μεγάλη μου αγάπη είναι το μαγείρεμα. Με ξεκουράζει και με ηρεμεί. Έχω τόσο χρόνο επιτέλους που κάνω και δυο φαγητά τη μέρα. Είναι απόλαυση. Βλέπω πολλές ταινίες και σειρές. Ακούω μουσική, γυμνάζομαι και κάνω διαλογισμό!

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Η γυμναστική είναι η άτιμη όχι και τόσο μεγάλη μου αγάπη. Μπελαλίδικη την θεωρώ. Τώρα λοιπόν την ξεκίνησα. Ήταν μια καλή ευκαιρία και να πω την αλήθεια περνάω ωραία και νιώθω πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Ελπίζω να είναι μια συνήθεια που θα μείνει.

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των πολιτιστικών παραγωγών και χώρων της χώρας μέχρι νεοτέρας. Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο; Πως ήταν οι πρώτες μέρες μακριά από τα τηλεοπτικά γυρίσματα της σειράς αλλά και από τις υπόλοιπες επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ;

Οι πρώτες μέρες ήταν εύκολες. Μια ευκαιρία για διακοπές που δεν είχες. Βέβαια αυτό συμβαίνει στην αρχή. Πιστεύω έτσι ένιωσε ο περισσότερος κόσμος. Αυτή τη στιγμή μου λείπει η δουλειά μου. Ξεκουράστηκα, γέμισα τις μπαταρίες και θέλω να επιστρέψω με πολύ περισσότερη χαρά πίσω.

Μετά την πανδημία θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο η οικονομική κατάσταση. Δεν είναι μόνο η δουλειά η δική μου, είναι όλου του κόσμου. Μιλάμε για μια κρίση παγκόσμια. Μας εύχομαι δύναμη, κουράγιο και θετική ενέργεια. Έχει ο θεός για όλους.

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ;

Σαφώς έχει τα καλά του ο εγκλεισμός. Από το να εστιάσουμε περισσότερο στον εαυτό μας, να τον ακούσουμε , να τον χαϊδέψουμε , να τον συμβουλέψουμε και να του δώσουμε ένα χέρι βοήθειας. Ύστερα να χαρίσουμε περισσότερο χρόνο στις πραγματικές μας αγάπες. Στον φίλο μας, στο άντρα μας και στα παιδια μας. Ότι έχει ο καθένας.

Σίγουρα θα αναθεωρήσουμε για την ζωή μας όλοι, για τις προτεραιότητες μας, για τα αναγκαία και τα μη , απλά εύχομαι να μην τα ξεχάσουμε γρήγορα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται από το σύμπαν για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Ας την αρπάξουμε και ας συνεχίσουμε έτσι!

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Οι φίλες μου. Οι γονείς μου. Οι αγκαλιές. Τα φιλιά.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά το τέλος της καραντίνας; 

Νομίζω θα βγω έξω με την αγαπημένη μου παρέα και θα χορεύω μέχρι το πρωί.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό; 

Θέλω να ευχηθώ υγεία. Σε όλο τον κόσμο. Σε όλους τους ανθρώπους και με περισσότερη αγάπη. Για μας και για αυτόν τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Όσο μπορούμε ας του δώσουμε την ευκαιρία να αναπνέει καθαρό αέρα κι αυτός…

IMG_20200428_133936

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑναμνήσεις: Η Έλενα Ναθαναήλ μας ξεναγεί στο σπίτι της! [Φωτογραφίες]
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνα Λιναρδάτου:”Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας”