Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κωνσταντίνα Λιναρδάτου:”Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας”

Κωνσταντίνα Λιναρδάτου:”Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας”

IMG_20200428_154946

Η Κωνσταντίνα Λιναρδάτου μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο.

Η τηλεοπτική “Σοφούλα” από την σειρά “Μην Αρχίζεις Την Μουρμούρα” αναφέρεται στην νέα της καθημερινότητα εν μέσω καραντίνας μέσα από την οποία ανακάλυψε το δημιουργικό της ταλέντο στην μαγειρική και έδωσε περισσότερο χρόνο σε νέες δραστηριότητες. Ακόμη η νεαρή ηθοποιός μίλησε για την νέα τάξη πραγμάτων σε επαγγελματικό επίπεδο και την αναστολή των τηλεοπτικών γυρισμάτων της σειράς αλλά και για την σχέση που έχει δημιουργήσει με τους τηλεοπτικούς της γονείς ( Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Τσεκούρας) και για την ιδιαίτερη συμβουλή που έχει κρατήσει από τους ίδιους και την συντροφεύει μέχρι και σήμερα στη ζωή της.

IMG_20200428_154807

 

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξη νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πρωτόγνωρο. Δεν πρέπει όμως να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Νιώθω αισιόδοξη και εμπιστεύομαι τους ειδικούς.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Θεωρώ πως ο χρόνος που μας δόθηκε είναι πολύτιμος. Είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε όσα δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε ή και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα και απλά να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Το σημαντικό είναι να μένουμε αισιόδοξοι και ενωμένοι. Θέλω να πιστεύω πως θα βγούμε πιο δυνατοί απ όλο αυτό και θα επαναπροσδιορίσουμε κάποιες αξίες.

Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τον ελεύθερο χρόνο που μου δόθηκε δημιουργικά. Ανακάλυψα πόσο πολύ μου αρέσει η μαγειρική και επιτέλους κατάφερα να φτιάξω κάποιες πολίτικες συνταγές που μου είχε δώσει η γιαγιά μου. Επίσης τώρα που βρήκα τον χρόνο γυμνάζομαι περισσότερο, βλέπω ταινίες- σειρές, απολαμβάνω την αγαπημένη μου μουσική και τέλος φροντίζω το σπίτι μου.

Το μένουμε Σπίτι ήταν μια εύκολη υπόθεση για σένα; Σε τι έκανε ο εγκλεισμός καλύτερη την Κωνσταντίνα ;

Το να μείνω σπίτι είναι κάτι που απολαμβάνω γιατί ήταν κάτι που σπάνια συνέβαινε υπό κανονικές συνθήκες. Αυτή η “παύση” με βοήθησε να δουλέψω περισσότερο με τον εαυτό μου και να βρω τις ισορροπίες μέσα μου.

Το κύμα του Κορονοϊού σε έφερε απότομα εκτός τηλεοπτικών υποχρεώσεων και μακριά από τα γυρίσματα της σειράς “Μην αρχίζεις την μουρμούρα”. Πώς ήταν για σένα οι πρώτες μέρες εκτός πλατώ; Τι σου λείπει περισσότερο από το τηλεοπτικό σετ; 

Οι ρυθμοί τις καθημερινότητας μου είναι έντονοι και για αυτό δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς καθώς, σαν καλλιτέχνης έχω την ανάγκη να εκφράζομαι. Σίγουρα μου λείπουν επίσης οι συνάδελφοι μου τους οποίους ελπίζω να δω σύντομα.

Εδώ και τρία χρόνια συνεργάζεσαι τηλεοπτικά με τους Άννα Κουτσαφτίκη και Σπύρο Τσεκούρα οι οποίοι υποδύονται τους γονείς σου στη σειρά. Τι έχεις αποκομίσει από αυτή την καλλιτεχνική σύμπραξη; Υπάρχει κάποια συμβουλή από τους ίδιους η οποία σε συντροφεύει μέχρι και σήμερα στο μυαλό σου; 

Νιώθω τυχερή που η Άννα και ο Σπύρος είναι οι τηλεοπτικοί μου γονείς, διότι είναι δύο αξιόλογοι επαγγελματίες. Από την πρώτη κι όλας μέρα των γυρισμάτων με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω πολύ οικεία. Όταν δουλεύεις με δύο τέτοιους ανθρώπους σίγουρα κάτι έχεις να πάρεις και η συμβουλή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι: ” Να μην σκέφτομαι πολύ απλά να κάνω αυτό που αισθάνομαι”. Είναι κάτι που ακολουθώ Όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως Κωνσταντίνα!

LINARDATOU-5

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των καλλιτεχνικών παραγωγών με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνεις αυτή την οικονομική αδράνεια στο επάγγελμα σου ; Αγχώνεσαι για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα μέσα σε αυτή την συνθήκη ;

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη δεν έχει καμία σταθερότητα και αυτό είναι κάτι που συνέβαινε και παλιότερα. Παρόλα αυτά σκέφτομαι θετικά και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Πιστεύω πως όλοι μας ανησυχούμε για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες αλλά το πιο σημαντικό είναι να βγούμε υγιείς απ όλη αυτή την κατάσταση.

Θεωρείς ότι μέσα από την διαδικασία του εγκλεισμού οι άνθρωποι θα αναθεωρήσουμε πραγματικά κάποια πράγματα και ότι θα βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή ότι εύκολα ξεχνάμε και ότι θα γυρίσουμε στα ίδια λάθη ;

Θεωρώ ότι η διαδικασία του εγκλεισμού θα συμβάλει στο να εκτιμήσουμε κάποια καθημερινά πράγματα όπως μια χειραψία, μια αγκαλιά, ένα φιλί.θελω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα μας κάνει σοφότερους. Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά την λήξη της καραντίνας;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να δω την οικογένεια μου.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Θεωρώ πως όλο αυτό θα επηρεάσει θετικά την ανθρωπότητα και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για μια πιο υγιή κοινωνία.

Εύχομαι υγεία, χαμόγελα και σύντομα να βρεθούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε!

IMG_20200428_161941

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠηνελόπη Πλάκα:”Έχουμε δρόμο αλλά στο τέλος του υπάρχει η χαρά”
Επόμενο άρθροΝτέμπορα Οντόγκ:«Γενικά το σεβάστηκα αυτό το “σταμάτημα”»