Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Βύρων Κολάσης:”Πάντα κάτι καινούριο γεννιέται μέσα από στάχτες”

Βύρων Κολάσης:”Πάντα κάτι καινούριο γεννιέται μέσα από στάχτες”

vyron_kolasis_1

Από τους ηθοποιούς που έχουν αφήσει το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι  μέσα από την αξιόλογη παρουσία τους στο θεατρικό σανίδι αλλά και στα τηλεοπτικά πλατώ με δουλειές που παραμένουν μέχρι και σήμερα διαχρονικές.

Την φετινή σεζόν το τηλεοπτικό κοινό τον απόλαυσε στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου “8 Λέξεις” στον Σκάι, δίνοντας μέσα από τον ρόλο του μια νέα πνοή στη πλοκή της όλης ιστορίας.

Ο Βύρων Κολάσης μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για το πώς βιώνει την νέα πραγματικότητα γύρω μας λόγω του κορωνοϊού αλλά και για την προσαρμογή του εντός της οικίας του, φροντίζοντας να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν και τον κρατούν ήρεμο όπως η μελέτη, η παρακολούθηση ταινιών αλλά και η γυμναστική. Ακόμη ο καταξιωμένος ηθοποιός αναφέρεται στη φετινή του τηλεοπτική παρουσία στην σειρά “8 Λέξεις” αλλά και στο τι του λείπει περισσότερο από το τηλεοπτικό σετ.

20

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνετε αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθετε ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα. Είναι πιστεύω κάτι πρωτόγνωρο , τουλάχιστον για την δική μου την γενιά και την εποχή που ζούμε. Ακούω διάφορες απόψεις. Από την μια ότι ο ιος ο συγκεκριμένος είναι πολύ επικίνδυνος και μεταλλάσσεται συνέχεια και από την άλλη πλευρά ακούω να λένε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο σοβαρά όσο τα παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ ανα τον πλανήτη. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να απαντήσω για το τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο που μπορώ να πω και αν θες , να συμβουλεύσω τον κόσμο , είναι να έχουμε υπομονη , επιμονή και πίστη ότι θα είναι κάτι σύντομο και δεν θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο της ζωής μας. Φοβάμαι όμως , ότι όταν λήξει όλο αυτό η ζωή μας δεν θα είναι όπως και πριν … ευχομαι να διαψευστώ!

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Προσωπικά ασχολούμαι με πράγματα που σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο και λόγω δουλειάς αλλά και υποχρεώσεων δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ.

Διαβάζω, βλέπω ταινίες, έχω βάλει την άσκηση στο πρόγραμμα μου πράγμα που δεν έκανα ποτέ στην ζωή μου και γενικά φροντίζω να διατηρήσω την ψυχοσωματική μου ηρεμία ! Αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο , είναι να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν. Και σε τελευταία ανάλυση καλό θα ήταν να ασχοληθούν με την ψυχική τους υγεία, ώστε όταν λήξει αυτή η θλιβερή ιστορία , να βγουν ανανεωμένοι και αναγεννημένοι στον κόσμο.

Το μένουμε Σπίτι ήταν μια εύκολη υπόθεση για εσάς ; Σε τι έκανε ο εγκλεισμός καλύτερο τον Βύρων ;

Πιστεύω ότι ο εγκλεισμός δεν κάνει καλό σε κανέναν άνθρωπο , όταν τον αναγκάζουν να αυτοφυλακιστει!Οσον αφορά εμένα , αυτή η κατάσταση όπως σου είπα και πριν έχει και ευεργετικά αποτελέσματα. Πέρα όμως από όλα αυτά δεν σου κρύβω ότι μου λείπει σε σημείο τρέλας η δουλειά μου. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε μια ιδιαίτερη κάστα ανθρώπων. Η ζωή μας είναι η σκηνή. Η επαφή με τον κόσμο. Η συνομιλία με τους ρόλους που ερμηνεύουμε. Η μαγεία που βιώνουμε κάθε δευτερόλεπτο όταν παίζουμε ένα ρόλο. Δεν υποτιμώ τα αλλά επαγγέλματα , όμως πες μου , μπορεί να ζήσει το ψάρι έξω από το νερό ;

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των καλλιτεχνικών παραγωγών με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνετε αυτή την οικονομική αδράνεια στο επάγγελμα σας ; Αγχώνεστε για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και ποιο θα είναι το επόμενο σας βήμα μέσα σε αυτή την συνθήκη ;

Μα πάντοτε το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν στον αέρα ! Δεν είναι κάτι καινούριο. Οποιαδήποτε κρίση αντιμετωπίζουν οι λαοί της γης στην ζωή , ο πρώτος που πλήττεται είναι ο καλλιτεχνικός κλάδος σε ολες τις μορφή του ! Άρα , σε εμάς τους καλλιτέχνες είναι κάτι γνώριμο!τραγικο μεν , αλλά γνώριμο.

Οπωσδήποτε έχει επίδραση πάνω μου αυτή η οικονομική δυστοκία και όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι μια εποχή για πολύ γερά νεύρα. Το μόνο που φοβάμαι και εύχομαι να μην συμβεί ποτέ είναι μήπως η επόμενη μέρα μας επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε μέχρι σήμερα συνηθίσει. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος , έχω την αίσθηση ότι πολλα πράγματα θα αλλάξουν σε όλους τους τομείς , της κοινωνικής , οικονομικής , πολιτικής συνέχειας στη ζωή μας. Οπότε … βλέποντας και κάνοντας !

Το κύμα του κορωνοϊού σας έφερε μακριά από τα τηλεοπτικά γυρίσματα της σειράς “8 Λέξεις”. Πώς αντιμετωπίσαμε αυτή την αλλαγή στη καθημερινότητα σας; Τι σας λείπει από το τηλεοπτικό σετ;

Η αλήθεια είναι ότι δουλεύω μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον , με αγαπητούς και άξιους συναδέλφους , με τα γέλια μας, τα αστεία μας αλλά και την πολύωρη δουλειά. Είναι σαν να χωρίζεις μια οικογένεια και να επιβάλλεις σε κάθε μέλος αυτής , την απομόνωση ! Είναι δυσάρεστα τα συναισθήματα που νιώθεις αλλά διατηρείς της ελπίδα ότι θα ξαναβρεθείς πάλι μαζί τους  και θα συζητάς το πρόσφατο παρελθόν με χιούμορ.

kolasis6

Πιστεύετε ότι μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων θα είναι εύκολο ο πολιτισμός να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να παρουσιάσει νέα και άξια δείγματα ; 

Μα πάντα κάτι καινούριο γεννιέται μέσα από στάχτες. Πιο ώριμο, πιο αποφασιστικό, πιο δυναμικό! Ουε και αλίμονο αν η επόμενη μέρα δεν ήταν σε θέση να φέρει κάτι νέο στην ζωή μας .

Θεωρείτε ότι μέσα από την διαδικασία του εγκλεισμού θα αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και ότι θα βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή ότι οι άνθρωποι εύκολα ξεχνάμε και προχωράμε μετά από μια τέτοιου είδους περιπέτεια ;

Στην αρχή όλοι μας θα ορκιζόμαστε ότι κάτι καινούριο γεννήθηκε που θα ακολουθήσουμε. Στην πορεία όμως θα επέλθει λήθη στο μνημονικό μας και θα επαναλάβουμε πάλι τα ίδια λάθη! Ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για το μέλλον; Πώς φαντάζεστε την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Εύχομαι ολόψυχα σε όλη την ανθρωπότητα να μπορέσει να αποβάλει τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και να πορευθεί σε ενα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον. Αυτό όμως είναι ουτοπικό. Καταλήγω λοιπόν στην σκέψη ότι όσο λιγότερες απώλειες αφήσει αυτή η ιστορία τόσο πιο κερδισμένος θα είναι ο κόσμος. Εγώ ευχαριστώ θερμά !

635059447795196308

2642315


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΝτέμπορα Οντόγκ:«Γενικά το σεβάστηκα αυτό το “σταμάτημα”»
Επόμενο άρθροΝότης Χριστοδούλου: Θυμάστε τον πρώτο νικητή του πρώτου Fame Story; – Δείτε τι κάνει σήμερα