Αρχική ΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ H Ισμήνη Μίχα υμνεί τις γυναίκες

H Ισμήνη Μίχα υμνεί τις γυναίκες

Ισμήνη Μίχα

H Ισμήνη Μίχα υμνεί τις γυναίκες. Στην πιο ανθρωποκεντρική της έκθεση έως σήμερα, η Ισμήνη Μίχα υμνεί τις γυναίκες. Οι δικές της γυναίκες είναι νεαρές, αλλά ώριμες, αποφασιστικές, σαγηνευτικές και συνειδητοποιημένες.

Η εικαστικός, εμπνευσμένη από την Αναγέννηση, τοποθετεί τις ρεαλιστικές μορφές της σε ένα μπαροκικό, θεατρικό σκηνικό, προσδίδοντας τους μια μυστηριακή διάθεση. Τα πρόσωπα στα έργα της συνήθως δεν φαίνονται, δυσκολεύοντας τον θεατή να προσεγγίσει τα μάτια τους- τον καθρέφτη της ψυχής τους. Είναι, όμως, η γλώσσα του σώματός τους που μαρτυρά πολλά για τον εσωτερικό τους κόσμο…

ergo

Με αφορμή την ατομική έκθεση της Ισμήνης Μίχα, «Η Τεθλασμένη του Κόσμου», εξασφαλίσαμε μια μίνι συνέντευξή της…

Σε ποιο είδος ζωγραφικής θα τοποθετούσαν τα έργα σας;

Αυτή είναι απάντηση που μπορούν να δώσουν μόνο οι ειδικοί, οι κριτικοί και ιστορικοί τέχνης. Εγώ θα μπορούσα μόνο να πω ότι τα έργα μου είναι παραστατικά και περιέχουν μέσα τους κομμάτια του εαυτού μου με πολλά διαφορετικά συναισθήματα και αισιόδοξα μηνύματα προς τον θεατή.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα έργα σας κι αν ναι γιατί;

Όχι δεν ξεχωρίζω κανένα από τα έργα μου. Είναι όλα κατάθεση ψυχής και καλλιτεχνικά τέκνα μου. Ο συναισθηματικός δεσμός του καλλιτέχνη με τα έργα του είναι αυτονόητος. Προσωπικά, δένομαι με το έργο μου όσο εξελίσσεται. Βάζω μέσα του ένα κομμάτι μου, ώστε να είναι αισθητή η παρουσία μου χωρίς να με βλέπει κανείς.

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, ένα γνώρισμα που έχουν τα έργα σας ποιο είναι αυτό;

Άρωμα γυναίκας σε ερεβώδη, γεμάτο μυστήριο περιβάλλον με κυρίαρχο σχεδόν πάντα το κόκκινο. Χρώμα του πάθους και του έρωτα.

Στην καινούργια σας έκθεση δίνεται βήμα στις γυναίκες. Μιλήστε μας λίγο για αυτή σας την απόφαση.

Θέλησα να μεταφέρω στον καμβά και να αναδείξω την ομορφιά, την ψυχή και τον πολύπλευρο και πολυποίκιλο χαρακτήρα της γυναίκας. Όχι μόνο επειδή είναι η δημιουργός του κόσμου, αλλά και επειδή τον έχει διαμορφώσει με δύναμη ομορφιά και αρμονία.

Γυναίκα: αστείρευτη πηγή έμπνευσης της Αναγέννησης και του έρωτα όλων των ζωγράφων ανά τους αιώνες.

Ακολουθείτε κάποιο τελετουργικό όταν δουλεύετε; Κάποια συγκεκριμένη ώρα που επιτείνει την έμπνευση και τη συγκέντρωση κάποιο είδος μουσικής και τα λοιπά;

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας μπορώ να ζωγραφίσω. Είναι θέμα έμπνευσης τη συγκεκριμένη στιγμή. Από κάτι που υπάρχει μέσα μου ή μου έχει προκαλέσει το περιβάλλον γύρω μου. 

Καλλιτέχνης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Καλλιτέχνης γεννιέσαι, αλλά και γίνεσαι. Εκτός από το φυσικό χάρισμα, χρειάζεται και η καλλιέργεια του ταλέντου. Πρέπει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από ένα πολυπρισματικό φάσμα γιατί η τέχνη είναι ένα τεράστιο ιριδοσκόπειο που μας καλεί να δούμε τα πάντα γύρω μας με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. Επίσης, πρέπει να ονειρεύεσαι, να πειραματίζεσαι και να είσαι διατεθειμένος να υποστείς θυσίες με ατελείωτες ώρες δουλειάς.

Με τι συναισθήματα εύχεστε να φύγει το κοινό που θα επισκεφτεί την καινούργια σας έκθεση;

Δηλώνοντας παρών, όπως κάθε καλλιτέχνης καλείται να κάνει αυτή την εποχή που ο άνθρωπος δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, επιθυμώ και ελπίζω το κοινό να φύγει από την έκθεσή μου με τα πιο όμορφα χρωματιστά και αισιόδοξα συναισθήματα. Να δει μέσα από τα έργα μου ότι η ζωή έχει χρώματα και συνεχίζεται με όλες τις συνθήκες.

Πληροφορίες
Τίτλος: Η Τεθλασμένη του Κόσμου
Ατομική έκθεση της Ισμήνης Μίχα
Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 19:00

Πού: Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Κολωνακίου 2, τηλ.: 210 3606231
Διάρκεια έκθεσης: Έως Τρίτη 20 Οκτωβρίου  
Ώρες: Καθημερινές 10:00-14:00 και 18:00-21:00, Σαββατοκύριακα 10:00-20:00

Σημείωμα Ισμήνης Μίχα

Η λαχτάρα μου να εκφραστώ, αλλά και η αγάπη μου για την τέχνη με έκαναν να ετοιμάσω αυτή την έκθεση, γιατί η ζωγραφική για μένα είναι ανάσα ζωής.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που μου δίνεται η δυνατότητα να υμνήσω τη γυναίκα, την γεννήτρα του κόσμου, ενός κόσμου που στις μέρες μας δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο.

Πιστεύω ότι αν κάθε γυναίκα μπορούσε να εκφραστεί ως καλλιτέχνης, τις ίδιες εικόνες θα εμπνεόταν. Γυναίκες- αερικά σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον, ευθείες μιας τεθλασμένης.

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο“Morosis”: Ένα γνώριμο τέρας στοιχειώνει ένα μικρό κορίτσι, σε σκηνοθεσία του Κ. Λέπουρη
Επόμενο άρθροΑν σας αρέσει η ποιοτική Ασιατική κουζίνα, τότε το ΄΄Βuffet House΄΄ έγινε για σας