Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ: Ένας σπουδαίος άντρας που τιμά την Κρήτη

ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ: Ένας σπουδαίος άντρας που τιμά την Κρήτη

ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ
ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ: Ένας σπουδαίος άντρας που τιμά την Κρήτη. Η Κρήτη από αρχαιοτάτων χρόνων γεννά σπουδαίους άντρες που ανέκαθεν έγραφαν ιστορία.

Ο Άρης Μαρκάκης είναι ένας νέος σύγχρονος ήρωας με χρυσή καρδιά!

Γνωρίστε τον…
ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ
Κύριε Μαρκάκη, μιλήστε μας για την σχέση σας με «Το Χαμόγελο του παιδιού» και τον κ. Γιαννόπουλο.

Η σχέση μου με τον κ. Γιαννόπου­λο και τον οργανισμό «Το χαμόγε­λο του παιδιού» αποτελούν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Μετά από 14 χρόνια συνεργασί­ας η σχέση μου με τον οργανισμό και τον κ. Γιαννόπουλο θα έλεγα ότι είναι οικογενειακή. Ο κ. Γιαν­νόπουλος είναι ένας άνθρωπος με αστείρευτη δύναμη, καλοσύνη και απίστευτη ενέργεια που αποτελεί για μένα παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο στη ζωή μου. Μάχεται καθημερινά για να προσφέρει ότι πολυτιμότερο υπάρχει για ένα παι­δί, το χαμόγελό του. Το εκπαιδευτήριό μας από τον Αύγουστο του 2019 φέρει το όνο­μα του ιδρυτή και δημιουργού του οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» του μικρού  Ανδρέα Γιαν­νόπουλου, ένα γεγονός το οποίο επισφραγίζει τη σχέση αγάπης, συνεργασίας κι εμπιστοσύνης του σχολείου με τον κ. Γιαννόπουλο και τον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στο ταξίδι στην Κένυα και στην δράση σας εκεί.

Έχω αποφασίσει να ζήσω τη ζωή μου μέσα από την προσφορά την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτός που δίνει εισπράττει πολύ περισ­σότερα, κυρίως συναισθήματα, απ’ αυτόν τον οποίο παίρνει. Τον Φεβρουάριο του 2019 ξεκίνη­σα τις επαφές με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κένυας Μακάριο για το πολυπόθητο ταξίδι στην Κένυα. Τον Αύγουστο του 2019 εγώ και 11 συνοδοιπόροι μου πραγματοποιήσα­με αυτό το ταξίδι. Επισκεφθήκαμε την περιοχή Ριρούτα στο Ναιρόμπι όπου αναστηλώσαμε και υιοθετήσαμε ένα σχολείο 350 ορφανών παιδιών και από τους δύο γονείς. Στόχος μας να καλυτερέψουμε και να κάνουμε πιο ευνοϊκές και ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών του σχολείου. Τα πράγματα τα οποία εμείς εισπρά­ξαμε απ΄ αυτό το ταξίδι ήταν πολύ περισσότερα απ΄ αυτά που δώσαμε. Από την στιγμή που υιοθετήσαμε το σχολείο, στόχος μας είναι να επιστρέ­φουμε συνεχώς και λιθαράκι-λιθαρά­κι να αναβαθμίζουμε τις συνθήκες και τις υποδομές των παιδιών μας στην Κένυα.
ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Πλούσιο το βιογραφικό σας με τις ενέργειές σας ανά τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα με τελευταίο ταξίδι στο ακριτικό νησί της Κινάρου και την μο­ναδική κάτοικό του την κυρά Ρηνιώ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε επισκε­φτήκαμε το ακριτικό νησί της Κινάρου όπου βρεθήκαμε δίπλα στην κυρά Ρη­νιώ τη μοναδική κάτοικο του νησιού. Ήταν μια συμβολική κίνηση αγάπης και σεβασμού προς τη γυναίκα αυτή, στυλοβάτη των ηθών και εθνικό υπε­ρασπιστή που το παράδειγμά της προάγει αξίες και αρχές στις επόμενες γενιές. Το βάψιμο της εκκλησίας του Αι Γιώρ­γη, η συντήρηση του Ηρώου των τρι­ών αξιωματικών του Π.Ναυτικού που κατέπεσαν το 2016, αλλά και το βάψι­μο της Ελληνικής σημαίας στην στέγη του σπιτιού της κυρά Ρηνιώς, αποτέ­λεσαν και θα αποτελούν για πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσους βρεθήκαμε εκεί. Αυτό όμως που εγώ εισέπραξα από τις ατέλειωτες συζητήσεις που κάνα­με με αυτήν την γυναίκα, ήταν ότι το πιο σημαντικό απ΄όλα αποτελούσε γι΄ αυτήν η παρουσία μας εκεί. Μια παρουσία που την έκανε να νοιώθει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέ­ρονται γι΄αυτήν και αναγνωρίζουν το σπουδαίο έργο που επιτελεί για την χώρα και τον Ελληνισμό.

Ήταν όμως άμεση και η κινητοποίη­ση σας στις καταστροφικές πλημμύ­ρες της Καρδίτσας και στους πληγέ­ντες κατοίκους της.

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Καρ­δίτσα οπωσδήποτε δεν μας άφησαν αδιάφορους. Είμαι άνθρωπος που ότι κάνω θέλω να το ζω, να το μυρίζω, να το βιώνω από κοντά. Το να βάζαμε λοιπόν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σ΄ ένα φορ­τηγό και να τα στέλναμε από την Κρήτη στην Καρδίτσα, για μένα θα ήταν σαν να είχα κάνει κάτι μισό. Αποφάσισα λοιπόν να βρεθούμε κι εμείς εκεί. Να συναντήσουμε από κοντά τους ανθρώ­πους αυτούς, να τους σφίξουμε το χέρι, να νοιώσουμε και να ακούσουμε τον πόνο τους μα πάνω απ΄ όλα με την παρουσία μας εκεί να τους δώσουμε κουράγιο, ελπίδα και να τους τονίσου­με από κοντά ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους συμπονούν και έμπρακτα βρίσκονται δίπλα τους.

Ποιος είναι ο Άρης Μαρκάκης; Είναι φιλάνθρωπος; Είναι ευαίσθητος; Εί­ναι ένας άντρας που απλά αγαπάει να βοηθάει τον πλησίον του; Γιατί οι αρετές αυτές πλέον σπανίζουν στις ημέρες μας.

Αυτό θα το κρίνει και θα το πει η κοι­νωνία και οι άνθρωποι που βρίσκονται και δρούν δίπλα μου καθημερινά. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι οτιδήπο­τε κάνω είτε στον εργασιακό μου χώρο, είτε στο κομμάτι της προσφοράς και της αλληλεγγύης, το κάνω με αγάπη, με πάθος, με αυταπάρνηση και ότι είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί ξεκάθαρα με την καρδιά, την ψυχή και το συναίσθημα. Προσπαθώ μέσα απ΄ όλη αυτή την πορεία καθημερινά να διορθώνω τα λάθη μου, να μαθαί­νω και να γίνομαι καλύτερος άνθρω­πος. Και όπως πολύ εύστοχα έχει πει ο Πάμπλο Πικάσο, η ουσία της ζωής είναι να βρεις το χάρισμά σου. Ο σκο­πός   της ζωής είναι να το δωρίσεις.  Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, η δική μου επιδίωξη στη ζωή.

Είναι κάτι που σας ενοχλεί στους ανθρώπους;

Η κακία, η ζήλια, η αγνωμοσύνη είναι πράγματα τα οποία με στενα­χωρούν. Είναι συναισθήματα που δεν υπάρχουν μέσα μου, δεν τα καταλα­βαίνω, δεν τα αποδέχομαι και δεν καταλαβαίνω πως αυτά τα συναισθήματα βοηθούν τους ανθρώπους. Είναι συναισθήματα που πιστεύω πως μόνο δηλητηριάζουν τις ψυχές μας και μόνο αρνητικά αποτελέ­σματα φέρνουν. Προσωπικά προσπαθώ και σ΄αυτές τις συμπεριφορές ν΄ απαντώ με αγά­πη και χαμόγελο. Και πλέον έχω πείσει τον εαυτό μου πως ο φθόνος, το μί­σος και η κακία είναι ο τρό-πος ορισμέ­νων ανθρώπων να θαυμάζουν.

ΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Φέτος τα Χριστούγεννα τι θα θέλα­τε να δείτε να αλλάζει στον κόσμο; Και τι ευχή θα δίνατε σε όσους δια­βάσουν την συνέντευξη αυτή και εμπνευστούν έστω και λιγάκι από την προσωπικότητά σας;

Θα ήθελα ο κόσμος να ήταν λίγο πιο ανθρώπινος. Θα ήθελα ο καθένας να μπορούσε να μπει για λίγο στη θέση του άλλου, να εντοπίσει τις ανάγκες του άλλου, τι χρειάζεται να είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος. Η αλλαγή λοιπόν που θα ήθελα να δω στον κόσμο έχει να κάνει με την ίδια την σκέψη. Για να έρθει η αλλαγή πρέπει να θέλει πρώτα απ΄ όλα ο άνθρωπος. Ν΄ αλλάξει, να βοηθήσει, να δώσει, ν΄ αγαπήσει ανιδιοτελώς.

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜένιος Φουρθιώτης: Κατεβαίνει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές
Επόμενο άρθροΛάρι Κινγκ: Πέθανε στα 87 του από κορωνοϊό