Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη: “Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη”

Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη: “Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη”

received_319458666289514

Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη: “Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη”. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα από τον χώρο της υποκριτικής με μια ιδιαίτερα θετική αύρα μέσα της. Έναν δυναμικό επαγγελματισμό σε αυτό που κάνει και μια παρουσία η οποία γίνεται από τα πρώτα λεπτά οικεία στο κόσμο όπως ακριβώς συνέβη και με τον φετινό της ρόλο στη μικρή οθόνη.

Φέτος η Έξαψη χτύπησε την πόρτα της. Και έτσι με ένα μαγικό τρόπο μπήκε ξανά στα σπίτια των τηλεθεατών. Με τον ρόλο της Ειρήνης να βρίσκεται στο κέντρο των συγκλονιστικών εξελίξεων της σειράς. Η Ειρήνη κατάφερε να μας εντυπωσιάσει και η Τζωρτζίνα  να μας συνεπάρει μέσα από το υποκριτικό της ταλέντο.

Η Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη μιλάει στο Koitamagazine.gr για την φετινή της παρουσία στο γυαλί. Το κοινό σημείο ανάμεσα στις τρεις τηλεοπτικές της συμμετοχές στη μέχρι τώρα πορεία της αλλά και για τα σχόλια που έλαβε από το κόσμο. Ακόμη η ταλαντούχα ηθοποιός αναφέρεται στη περίοδο της καραντίνας με τα τηλεοπτικά γυρίσματα να τρέχουν. Στον ουσιαστικό χρόνο που πέρασε παρέα με τα παιδιά της και τον σύζυγο της. Στη αγαπημένη της σειρά από το φετινό πρόγραμμα και στις αποκαλύψεις που συνέβησαν στον θεατρικό χώρο τους τελευταίους μήνες και έβγαλαν την αλήθεια πολλών ανθρώπων του χώρου προς τα έξω. Τέλος αποκαλύπτει την σκέψη η οποία την συντροφεύει αυτή την περιόδο αλλά και τα επόμενα θεατρικά της βήματα που αφορούν την Επίδαυρο.

185183562_968387607037837_7462553587910136877_n

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν ο κόσμος σε απόλαυσε στην “Έξαψη” στο Mega. Σε μια δουλειά η οποία από την πρώτη στιγμή, ανέβηκε ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το φετινό τηλεοπτικό ταξίδι και από την συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς;

Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη και χαρά, ξέρεις αυτή την παιδική χαρά ..που λάμπουν τα μάτια σου. Ήταν πολύτιμο αυτό το τηλεοπτικό ταξίδι όπως λες και συ γιατί μου συνέβη με ωραίους ανθρώπους και με καλλιτεχνικούς όρους συμβατούς με την αισθητική μου.
Είναι ευλογία να γνωρίζεις ανθρώπους με ανοιχτή καρδιά.
Βασίλη, Γιάννη, Γιώργο,Κώστα ,Νίκο, Γιούλικα, Τάσο σας ευχαριστώ όλους.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή στην Έξαψη; Ήταν η πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση στο γυαλί;

Για αυτήν δουλειά είχα περάσει από casting πολλούς μήνες πριν και ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου είπαν ελάτε να υπογράψετε συμβόλαιο..
Δεν το περίμενα με τίποτα, χοροπηδούσα με τις κόρες μου σε όλο το σπίτι.

Αυτή είναι η τρίτη μου δουλειά στην τηλεόραση. Οι άλλες δύο ήταν πριν πολλά χρόνια.Το 2002 η πρώτη στο “Μάνα και Γιός” στην ΕΡΤ σκηνοθεσία Κατερίνας Αθανασίου και η άλλη το 2006 στον Alpha στο “Αν μ’αγαπάς ” σκηνοθεσία Βασίλη Καρφή. Το εντυπωσιακό είναι δε ότι και στις τρεις αυτές σειρές φορούσα ιατρική ποδιά.  Κάτι θεραπευτικό βλέπουν σε μένα οι casting directors.

Πώς βιώνεις την επιτυχία που λαμβάνει η σειρά και τι σχόλια λαμβάνεις από το κόσμο αλλά και από τους δικούς σου ανθρώπους; Η Ειρήνη είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται για το κοινό καλό ενώ παράλληλα βρέθηκε σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο μετά την σχέση της με τον Μηνά. Τι είναι αυτό που ξεχώρισες σε αυτή;

Η δύναμη της τηλεόρασης είναι ασύλληπτη. Η αγάπη του κόσμου (ευτυχώς γιατί θα μπορούσα να βιώνω και την άσχημη πλευρά)είναι συγκινητική, μου λένε στον δρόμο “πρόσεχε “,”καλά του τα’πες” και τέτοια.. χαχαχα έχει πλάκα.

Τον αγάπησα τον ρόλο μου πολύ ,η Ειρήνη έχει ωραίες ποιότητες, είναι παθιασμένη με την δουλειά της, αφοσιωμένη στην επιστήμη της και στην δέσμευση της να προσφέρει. Ο Μηνάς μπήκε στην ζωή της, της ταρακούνησε την καθημερινότητα, της φώτισε την ανάγκη της να αγαπηθεί και να αγαπήσει αλλά η σχέση διαλύθηκε και πικράθηκε.

Πριν λίγα επεισόδια είδαμε την Ειρήνη να δίνει μια νέα πληροφορία στη Μαρίνα για την απόπειρα δολοφονίας της Βίκυς στο νοσοκομείο. Τι ρόλο θα διαδραματίσει η Ειρήνη στα επόμενα επεισόδια;

Ναι η Ειρήνη έδωσε την πληροφορία ότι ήταν μαζί με τον Μηνά εκείνο το βράδυ της απόπειρας δολοφονίας στο νοσοκομείο και βοήθησε στην έρευνα της Μαρίνας..

Τώρα για το τι θα συμβεί μετά θα σου απαντήσω ότι δεν ξέρω προς το παρόν γιατί το σενάριο ακόμα γράφεται. Τα γυρίσματα προηγούνται ελάχιστα των επεισοδίων που προβάλλονται.

186008091_1527395807616805_3293006203311052829_n 186052647_233893378537517_6972629171551154574_n

Η ελληνική μυθοπλασία τα τελευταία δύο χρόνια έλαβε μια αισθητή μορφή ενίσχυσης με σειρές όπως τις Άγριες Μέλισσες αλλά και το Κόκκινο Ποτάκι να φέρνουν ξανά τους τηλεθεατές στο γυαλί ενώ φέτος τόσο η Ερτ, όσο και το Mega με την Έξαψη έκαναν ένα δυνατό άνοιγμα σε αυτό το κομμάτι. Πώς είδες την επιστροφή της μυθοπλασίας στους δέκτες μας; Πώς κρίνεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα και τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις ως τηλεθεάτρια;

Μα είναι αλήθεια!! Ο κόσμος τις ποιοτικές δουλειές τις αναγνωρίζει και τις αγκαλιάζει, τις αγαπά, ας του δώσουμε και άλλες. Δεν θα ήταν υπέροχο όλα τα realities και οι έτοιμες ιδέες από το εξωτερικό να μείνουν στα συρτάρια και την θέση τους να πάρουν σειρές που θα γράψουν νέοι δημιουργοί, άγνωστοι, με την συμμετοχή νέων ηθοποιών.
Να τους δώσει κάποιος το βήμα..

Λοιπόν η αγαπημένη ελληνική μου σειρά είναι ” η τούρτα της μαμάς ” που προβάλλεται στην ΕΡΤ του Αλεξάνδρου Ρήγα, λατρεύω τους ρυθμούς, την απλότητα, την ειλικρίνεια και το χιούμορ της. Το έχω ανάγκη.

Εδώ και ένα χρόνο η πανδημία έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητα μας με τις απαγορεύσεις και τους συνεχείς περιορισμούς να παραμένουν στη ζωή μας. Πώς έχεις βιώσει όλο αυτό το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα; Σε τι επίπεδα κυμάνθηκε η ψυχολογία σου;

Ήμουν από τους τυχερούς που εργαζόμουν καθ’ όλη την διάρκεια του lock down. Στην αρχή από το σπίτι με zoom και μετά με τα γυρίσματα.Το λέω με ενοχές γιατί ξέρω πόσο δυσκολεύτηκαν οι συνάδελφοί μου που έμειναν άνεργοι. Προσωπικά αυτή την κατάσταση την βίωσα σαν μια δεύτερη ευκαιρία που δίνεται να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι σημαντικό για μας και τον πλανήτη ολόκληρο και τι όχι ,μια μικρή παύση χωρίς ενοχές, συλλογική για να αντιμετωπίσουμε τα σκοτάδια μας και να βγούμε στο φως πιο συνειδητοποιημένοι.

Ως μητέρα στο σπίτι πώς διαχειρίστηκες αυτή τη κατάσταση;

Κοίτα, ξαφνικά έπρεπε να έχουμε τρεις υπολογιστές. Έναν για την δουλειά μου και άλλους δύο για την τηλεκπαίδευση των παιδιών και άλλα τέτοια τρελά. Εμείς όλοι κλεισμένοι μέσα και έξω η φύση να οργιάζει,τα πουλάκια να ουρλιάζουν ελεύθερα..

Παρόλα αυτά, βρέθηκε ουσιαστικός χρόνος, ευχαριστήθηκα την οικογένεια μου, της ξανασυστήθηκα, ξαναερωτεύτηκα τον άντρα μου, ξαναγάπησα τα παιδιά μου, αλλιώς, πιο βαθιά, πιο συνειδητά, σαν να μην υπάρχει αύριο. Όπως ίσως δικαιούται ο πλανήτης να αγαπηθεί.

Τα θέατρα παραμένουν κλειστά μέχρι και σήμερα ενώ είναι ακόμα άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους. Τι σου έχει λείψει περισσότερο από την θεατρική σκηνή; Πιστεύεις ότι το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα τα δεδομένα για τους επαγγελματίες του χώρου και ότι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε θεατρικές παραγωγές σε ανοιχτούς χώρους;

Τα θέατρα παραμένουν κλειστά ενώ άνοιξε το εμπόριο και τελευταία η εστίαση.

Είναι άδικο και παράλογο αυτό που συμβαίνει. Ελπίζω όμως ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση σχετικά με τους περιορισμούς που προκάλεσε η πανδημία στον χώρο. Να ήδη το φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε το πρόγραμμα του που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα ανοίξουν τα θέατρα.

185757177_475825483642020_7366930441291270925_n

185312899_193697219239015_4266666551775090489_n

Τους τελευταίους μήνες ο θεατρικός χώρος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από τις καταγγελίες συναδέλφων σου για περιστατικά βίας και άσχημης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων;

Όλοι έχουμε ζήσει άσχημες συμπεριφορές από σκηνοθέτες που προβάλλουν την ανεπάρκεια τους πάνω μας, όλοι έχουμε αδικηθεί, πληγωθεί, έχουν μείνει απλήρωτοι.

Ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να γίνει ηθοποιός επειδή αναγνωρίζει ότι η ευθραυστότητα του είναι το εργαλείο του για αυτή την δουλειά και όχι το να είναι σκληρός σαν πέτρα. Είναι πολύ λυπηρό. Αυτά που καταγγέλθηκαν είναι φρικτά και δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες ούτε να φάω.

Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη. Να τελειώνουμε με την βία, την ενοχή, την σιωπή και την πατριαρχεία.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα υπάρξουν αλλαγές στο θεατρικό πεδίο και μία νέα εποχή για τις μελλοντικές συνεργασίες που θα λάβουν μέρος στο μέλλον;

Πιστεύω και κάτι έχει μετακινηθεί, κάτι έχει γίνει, ξύπνησε η νωθρότητα..
Κι από μένα αν κρίνω, θα σου πω ότι όλη αυτή η κατάσταση που συζητάμε μου απελευθέρωσε ένα συναίσθημα που αδυνατούσα να νιώσω. Τον θυμό. Ξύπνησε μέσα μου το δικαίωμα μου να θυμώσω, να μην θάβω στον οισοφάγο μου υψηλές θερμοκρασίες, πόνους αμάσητους και ξεσπάσματα χωρίς την υπόνοια άχνας.

Θέλω να πω η ανοχή στέρεψε σε όλα τα επίπεδα. Ήρθε επιτέλους και το metoo στην Ελλάδα. Αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμα, χρειάζονται θεσμοί και μηχανισμοί στήριξης ισχυροί, οι νόμοι να εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια.

Πώς σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς και να αισιοδοξείς και τι αυτό που σε προβληματίζει και σε αγχώνει;

Σε αυτή την φάση (χαχαχα) σκέφτομαι πάλι να αλλάξω δουλειά, το παθαίνω αυτό, όλο σκέφτομαι τι δουλειά να κάνω, να γίνω αγρότισσα, να ανοίξω ένα μικρό καφέ με ωραία γλυκάκια που θα φτιάχνω εγώ, να φύγω να πάω να ζήσω στο αγαπημένο μου νησί την Τήνο με τους λατρεμένους μου, να βλέπω θάλασσα, να μυρίζω το θυμάρι και να μετράω τα αστέρια.

Ξυπνάω και κοιμάμαι με την σκέψη να βρίσκομαι στην φύση. Στην πόλη χάνω τον εαυτό μου, με εξαντλεί ο θόρυβος.

185511408_807971670154450_4093077005613563230_n

Ζούμε μία αρκετά δύσκολη περίοδο όπου η αβεβαιότητα για το επόμενο βήμα λόγω της υγειονομικής κρίσης, είναι γεγονός. Έχεις στο μυαλό σου νέα επαγγελματικά σχέδια ή ζυμώσεις που αφορούν το θέατρο ή την τηλεόραση που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις όταν τα δεδομένα της πανδημίας μας το επιτρέψουν;

Αυτή την περίοδο είμαι σε πρόβες για την παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη που έχει προγραμματιστεί για τις 9-10 & 11 Ιουλίου στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με πολλούς και υπέροχους συνεργάτες..

Με την Αργυρώ δουλεύουμε στην ομάδα της τους Vasistas μαζί τα τελευταία 11 χρόνια. Με τις παραγωγές μας να ταξιδεύουν στην Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία κτλ. Μαζί πάλι έχουμε κάποια σχέδια για τον χειμώνα που δεν ανακοινώνονται ακόμα.
Ποιος μπορεί να ξέρει πια..

Ονειρεύομαι, γιατί δεν μου κοστίζει κάτι καταλαβαίνεις(χαχαχαχα) πως στον μέλλον κάποια στιγμή θα παίξω, έστω απλώς θα περνάω,σε μια ταινία του Wes Anderson, τον αγαπώ. Λατρεύω το σύμπαν του.
Σε ευχαριστώ πολύ που τα είπαμε, ήταν όμορφα!

186498419_496789111461692_2835787087237351376_n

Διαβάστε ακόμα:

Ήρθαν στα χέρια Φιλιππίδης και Λιγνάδης στην φυλακή

Κρήτη: Ηλικιωμένη ζαλίστηκε, έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Η γη της Ελιάς: Όλα όσα θα δούμε στην νέα σειρά του Mega

Δείτε ακόμη:

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Τζένη Καρέζη: Η αυστηρή δίαιτα και το μαρτύριο των 2 αυγών!

Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Υπολοχαγός Νατάσα: Στα παρασκήνια της θρυλικής ταινίας – Μέρος 1ο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην Κύπρο [Pics & Video]

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΦωτιά στα κόκκινα η Stefany Loca
Επόμενο άρθρο«Η αγάπη είναι χάρισμα»: Ποια είναι η τραγουδίστρια που βρίσκεται δίπλα στον Σταμάτη Γονίδη στο νέο του ντουέτο;