Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Άγγελος Μπούρας: «Στόχος μου είναι το καλό θέατρο»

Άγγελος Μπούρας: «Στόχος μου είναι το καλό θέατρο»

KainourgiaSelida4a©GiannisPriftis

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Άγγελος Μπούρας, φιλοξενείται στο Koita-magazine!

 Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Αεικίνητος, δραστήριος και εφοδιασμένος με μεράκι κι αγάπη για την τέχνη του.

Ο Άγγελος Μπούρας συναρπάζει με κάθε του ρόλο στο θέατρο και την τηλεόραση κι εντυπωσιάζει με το ήθος και την αφοσίωση του στην υποκριτική.

Τη φετινή θεατρική σεζόν, συμμετέχει σε δύο θεατρικές παραστάσεις ενώ έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Γκλόρια Μικρό. Γεμάτος ειλικρίνεια και φρέσκια διάθεση μιλάει στο περιοδικό μας!

«Καινούργια σελίδα» του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο ‘’Μικρό Γκλόρια’’. Τι πραγματεύεται αυτό το έργο με δυο λόγια;

Το έργο έχει να κάνει με το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων. Tο πώς δυο άνθρωποι αποφασίζουν να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους,να προχωρήσουν και να αφεθούν στο απρόοπτο. Όλο αυτό μέσα από την υπέροχη,γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση γραφή του Νιλ Σάιμον.

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεσαι στην παράσταση και πως θα τον χαρακτήριζες;

Είμαι ο Λέο Σνάιντερ, αδελφός του Τζωρτζ Σνάιντερ. Έχω μεγάλη αγάπη για τον αδελφό μου και προσπαθώ να τον βάλω στη διαδικασία να ξαναφτιάξει τη ζωή και να βγει από το πένθος μετά το θάνατο της γυναίκας του. Είμαιgay, έχω μια μεγάλη σχέση με τον σύντροφο μου. Έχουμε, επίσης, ένα παιδί και,όπως όλα τα ζευγάρια,προσπαθούμε και εμείς να αναμετρηθούμε με το τέρας που λέγεται καθημερινότητα και ρουτίνα σε μια σχέση.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο επίκαιρο στο φιλοθεάμον κοινό;

Το έργο, αν και γράφτηκε το 1977, διαθέτει μια φρεσκάδα χάρη στους ήρωες που συστήνει ο Σάιμον. Πρόσωπα γνώριμα, οικεία που θυμίζουν κάτι από μας. Η δυσκολία των σχέσεων είναι ένα θέμα επίκαιρο επίσης. Όλοι προσπαθούμε να υπάρξουμε με κάποιον άλλον. Πόσο εύκολο είναι όμως να βγούμε από το μικρόκοσμο μας και  να βάλουμε στην άκρη τους ανόητους εγωισμούς που μας εμποδίζουν να συνυπάρχουμε.

Πόσο εύκολα τελικά γυρνάμε μια ‘’καινούργια σελίδα’’ στη ζωή μας και πως μας επηρεάζει αυτό;

Εύκολα ή δύσκολα το ζητούμενο είναι να τη γυρίσουμε… Η τόλμη της απόφασης θα μας δικαιώσει.

Διαβάστε ακόμα: Μια «Καινούργια σελίδα» πιο επίκαιρη από ποτέ ανοίγει στο θέατρο Γκλόρια Μικρό

Τη φετινή σεζόν βρίσκεσαι και στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Μικρού Γκλόρια. Ποια τα συναισθήματα σου γι’ αυτή την εμπειρία και ποιοι οι δικοί σου στόχοι;

Θέλω να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης των ηθοποιών και των σκηνοθετών και όλων των ανθρώπων που με χαρά δέχτηκαν να συμπορευτούμε στο νέο ξεκίνημα του Γκλόρια Μικρό. Είμαι στην πιο δημιουργική στιγμή της ζωής μου και θέλω το θέατρο αυτό να αφήσει το στίγμα του μέσα από καλές παραστάσεις και έργα που αφορούν τους θεατές.

 

Στόχος μου είναι το καλό θέατρο, όπως αυτό ορίζεται από την αισθητική μου,την εμπειρία μου και από τις αγνές προθέσεις που ακόμα τρέφω γι’αυτό.

 

Επίσης, σε απολαμβάνουμε και στην παράσταση «Μέγας Αλέξανδρος» στον Ελληνικό Κόσμο. Πως αισθάνεσαι και γι’ αυτή τη θεατρική συγκυρία;

Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τη Νανά Νικολάου, μια σκηνοθέτις που τα τελευταία χρόνια η κατάθεσή της στο θέατρο για παιδιά είναι σημαντική και ουσιαστική. Έχουμε στα χέρια μας ένα υπέροχο κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη, έναν υπέροχο πραγματικά θίασο. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτή την παράσταση

 Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε να ασχοληθείς με την τέχνη της υποκριτικής;

Το σχολείο μου,οι πολιτιστικές δραστηριότητες του σχολείου και η υπέροχη οικογένεια στην οποία μεγάλωσα που στήριξε την επιλογή μου.

 Φοβήθηκες ποτέ την αποτυχία, λέγοντας στον εαυτό σου ότι θες να τα παρατήσεις;

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσω. Από την άλλη δεν έχω μείνει χωρίς δουλειά. Οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία να αμφισβητήσω την επιλογή μου.

 

Όσο μεγαλώνω δε, προσπαθώ να μη φοβάμαι τίποτα, όσο μπορώ,  με κόπο και προσπάθεια. Αν έρθει η αποτυχία ,θα βρω κάτι άλλο να κάνω. Δε χανόμαστε.

 

Κατά τη δική σου άποψη, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό ηθοποιό;

-Η αναίτια χαρά του να είσαι πάνω στη σκηνή…

-Να ξεκινάς από κάπου και κει που φτάνεις να μην έχει μείνει τίποτα από τις αρχικές σου σκέψεις…

-Να κλονίζεται μια εικόνα στερεότυπη για τον εαυτό σου…

-Να μη ζητάς επαργύρωση παρουσίας…

-Να είσαι ευγενής…

-Να διατρέξεις τον κίνδυνο της βλακείας και του λάθους…

Στο βιβλίο της ζωής, η δική σου καινούργια σελίδα τι τίτλο θα είχε;

Ακόμα τον ψάχνω…

 

 

Ευχαριστώ θερμά Άγγελε για την υπέροχη συζήτηση μας. Ευχές για ό,τι καλύτερο από καρδιάς! 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι νικητές του διαγωνισμού για την παράσταση «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» στο Θέατρο Χώρα
Επόμενο άρθροMandrino Hotel, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!