Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Το Koita προτείνει: Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και Ο Κοντός!

Το Koita προτείνει: Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και Ο Κοντός!

1 Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΟΜΑΔΙΚΗ

 “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και Ο Κοντός η θρυλική τριπλέτα, η οποία έσπασε τα ταμεία  στο ανακαινισμένο  ALHAMBRA ART THEATRE στις αρχές της προηγούμενης σεζόν σε διασκευή-σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα!

Γράφει η Ηλέκτρα Ζιζουλιά

Μια παραγωγή της ALHAMBRA ART THEATRE PRODUCTIONS επιστρέφει δυναμικά και περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την Τρίτη στις 24 θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Δάσους και την Τετάρτη στις 26 Αυγούστου θα ταξιδέψει μέχρι τον Βόλο. Το θεατρόφιλο κοινό θα παρακολουθήσει καρέ-καρέ την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ γαμπρού και πεθεράς.

Την διασκευή-σκηνοθεσία την υπογράφει ο Χάρης Ρώμας, οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του “Κλεάρχου”. Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Μαζί τους είναι η Μαρία Κοκολάκη, ο Αντώνης Καλομοιράκης, η Εύη Κολιούλη και ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης.

Το Koita προτείνει: Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και Ο Κοντός!

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία,η οποία αποτελεί φόρο τιμής για τον ελληνικό κινηματογράφο. Η θρυλική ταινία γυρίστηκε το 1961 σε παραγωγή Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου. Την ίδια χρονιά πριν την μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη, ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι. Το χρυσό δίδυμο Νίκος Τσιφόρος-Πολύβιος Βασιλειάδης, ευθυμογράφοι και πολισχιδείς με αρκετές αξιοσημειώτες επιτυχίες στο ενεργητικό τους, “κέντησαν” για μια ακόμη φορά με την ιδιαίτερη πένα τους. Επομένως τους ήταν αδύνατον να τους ξεφύγει η μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας (χαρακτήρες πονηροί, βαρύμαγκες, αλλοπαρμένες, καταπιεμένα ανθρωπάκια κ.α). Κατάφεραν να απογειώσουν το έργο-με την αντίστοιχη συμμετοχή βεβαίως και των ηθοποιών.

Η κωμική τριπλέτα επαναλαμβάνεται 59 χρόνια μετά. Ο Χάρης Ρώμας με μια αξιόλογη πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα, έχοντας χαρίσει αστείρευτες δόσεις γέλιου μέσα απο θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει κωμωδία και είναι πάντα αυτό που λέμε “to the point”.

O Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) εύπορος μεσήλικας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου, καταγόμενος από την Κωσταντινούπολη, δεν χάνει ευκαιρία να ερωτοτροπεί ασύστολα με το “μήλον της έριδος”. Την εκκρηκτική-σαγηνευτική γειτόνισσα του (Τάνια Τρύπη) κάτω από τα φουστάνια της μεγαλομανούς συζύγου του, Μαρίνα(Ευτυχία Φαναριώτη).

Ο Μάχος (Γιώργος Γαλίτης) ένας ήσυχος καημένος ανθρωπάκος, ο οποίος δουλεύει στο ιχθυοπωλείο του Κλεάρχου, κάνοντας επανειλημμένα βαριές δουλειές αντιμετωπίζει ένα ορθοπεδικό πρόβλημα με το χέρι του. Είναι παντρεμένος με την ανηψιά της Μαρίνας την Πουλχερία (Εύη Κολιούλη). Η θεία της, την συμβουλεύει συνεχώς πως ο Μάχος είναι ακατάλληλος για εκείνη. Δεν χάνει ευκαιρία να τον προσβάλλει μπροστά σε μάτια τρίτων αποκαλώντας τον Κοντό.

Το Koita προτείνει: Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και Ο Κοντός!

Τα πράγματα μπερδεύονται όταν η Λώλα ανακοινώνει στον Κλέαρχο πως θέλει να την ακολουθήσει μέχρι την Αιδιψό για δύο μέρες και εκείνος προβληματίζεται γιατί δεν ξέρει τι να πεί στην γυναίκα του,μέχρι που εμφανίζεται ο Μάχος ως “απο μηχανής θεός”με το πονεμένο του χέρι και τον παροτρύνει να πάει στην Αιδιψό με το πρόσχημα ότι θα χρειαστεί να κάνει ιαματικά μπάνια.Την τελευταία στιγμή η Λώλα αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να πάει στο Λουτράκι.Ο Κλέαρχος πείθει την γυναίκα του πως κάτι πονηρό συμβαίνει με τον Μάχο και οτι δεν πάει για θεραπεία  για το χέρι του άρα πρέπει να τον ακολουθήσει.

Το Λουτράκι γίνεται άντρο της ακολασίας. Ο Μάχος φλερτάρει με μια ξανθιά αγγλίδα τουρίστρια (Μαρία Κοκολάκη), η οποία προσπαθεί να του φάει χρήματα.Το γύρισμα της τύχης δεν αργεί να έρθει αφού φτάνουν ο Ντίμης με την Πουλχερία και την Μαρίνα. Ανατροπές/αποκαλύψεις στο μεταίχμιο της ζωής τους,ο σερβιτόρος (Αντώνης Καλομοιράκης) περιπλέκει τα πράγματα και η κατάσταση γίνεται αποπνικτική.Μέχρι να επιστρέψουν στην Αθήνα,ένας δικηγόρος ψάχνει απεγνωσμένα τον Μάχο.

Τι τρόπο τελικά θα βρεί ο Κλέαρχος για να ξεφύγει σαν το χέλι από τον στενό κλοιό της γυναίκας του; Ο Μάχος θα καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό της Μαρίνας και γιατί ο δικηγόρος ψάχνει τον Κοντό αφού εκείνος  είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος και δεν είχε ποτέ μπλεξίματα; Οι απαντήσεις δίνονται επι σκηνής!

Πρόκειται για μια συλλογική δουλειά από έναν καταξιωμένο θίασο (Ευτυχία Φαναριώτη, Γιώργος Γαλίτης, Τάνια Τρύπη, Εύη Κολιούλη, Μαρία Κοκολάκη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης και Αντώνης Καλομοιράκης) όπου με απόλυτη επιτυχία και μαεστρία ξέφυγαν από την παγίδα σύγκρισης με τα “ιερά τέρατα”του ελληνικού κινηματογράφου.

Αν θες να ξεχαστείς από τα προβλήματά και να γελάσεις με την ψυχή σου,αυτή η κωμωδία σου έχει την λύση και τα μηνύματα που θα πάρεις είναι πολλά.Κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα σου -πάντα με προσοχή και δες το δράμα τους να ξετυλίγεται πάνω στη σκηνή.

Καλή θέαση!

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο αμφίβιο τροχόσπιτο θα σε συναρπάσει! Στοιχίζει 16.900€
Επόμενο άρθροΈφυγε από κοντά μας ο Θάνος Μαρτίνος