Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Cané Potẽnas: ”Το βασικό κίνητρο είναι να γίνω η φωνή αυτών που...

Cané Potẽnas: ”Το βασικό κίνητρο είναι να γίνω η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή”

ποτενας

Cané Potẽnas: ”Το βασικό κίνητρο είναι να γίνω η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή”

Η Cané Potẽnas είναι από τις τραγουδίστριες της νέας γενιάς, που ξεχωρίζει για το ήθος, την ευγένεια και το αληθινό της χαμόγελο.
Μία καλλιτέχνης που μας τράβηξε το ενδιαφέρον με την αισθαντική της μορφή και την πραγματικά μοναδική φωνή της. Σε μια αποκλειστική και σπάνια συνέντευξη στην εφημερίδα Xodos!

Ποια είναι η Cané Potẽnas και τι διαφορετικό έχει να μας δώσει στον τόσο κορεσμένο χώρο των τεχνών από κάθε καρυδιάς καρύδι;

Το σίγουρο είναι το τι ΔΕΝ είναι. Δεν είναι ένα προϊόν φτιαγμένο από άλλους, προωθημένο προς κατανάλωση. Δεν είναι μαριονέτα. Δεν κάνει εκπτώσεις. Δεν είναι comme il faut. Δεν είναι “νορμάλ”. Δεν είναι σαν τίποτα που έχετε ακούσει και δει στην Ελλάδα μέχρι τώρα.

Η αγάπη σου για τα ζώα πως ξεκίνησε; Πότε κατάλαβες ότι θα ξεκινήσεις να ασχολείσαι ακτιβιστικά με την διάσωση των ζώων;

Από πάντα τα λατρεύω, είχα προσπαθήσει από τα 20 μου χωρίς να έχω τέτοιες προσλαμβάνουσες, να μην τρώω κρέας, αλλά για λόγους υγείας τελικά το καθυστέρησα. Όλο και δυνάμωνε όμως μέσα μου η συνειδητοποίηση της φρίκης και το πόσο κανίβαλοι είμαστε… Έτσι μετρώ περίπου 3μιση χρόνια ως vegetarian και προσφάτως vegan. Όσον αφορά τον ακτιβισμό. Πέρα από την τέχνη μου, ναι τον εφαρμόζω και στην ζωή μου πρακτικά και καθημερινά. Σε ένα χρόνο μέσα έχω γίνει Crazy cat lady (όλα διασώσεις προσωπικές).

Cané Potẽnas

Ποια είναι τα σχέδια της Cané Potẽnas στο απότερο μέλλον; Ποια είναι η δουλειά που ετοιμάζεις και αναμένεται να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την κακοποίηση των ζώων;

Πιστεύω πώς όλα είναι πιθανά. Η μουσική μου έχει πράγματα να πει και είναι πιστεύω εμπνευστική, γι’ αυτό και οφείλει να φτάσει παντού. Το βασικό κίνητρο είναι να γίνω η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή… Να μιλήσω γι’ αυτούς. Να κραυγάσω γι’ αυτούς. Να πολεμήσω γι’ αυτούς. Αυτό που ετοιμάζω τώρα θα ταράξει τα νερά παγκοσμίως (ήδη είχα την τιμή να μου κάνουν άρθρο στο Blog της Animanaturalis) σε ένα είδος παρανοϊκής και σχιζοφρενικής κακοποίησης σε βάρος των φίλων μας.

Η εξωτερική εμφάνιση σε έναν καλλιτέχνη παίζει ρόλο; Είναι μοχλός δύναμης η κουμπί καταστροφής;

Είναι πόλεμος και Ειρήνη. Σωτηρία και καταστροφή. Θέμα τύχης πρωτίστως, συγκοιριών αλλά και αντίληψης, το προς τα πού θα γείρει τελικά η ζυγαριά.

Η ανάγκη σου να εκφράζεσαι με την μουσική για ότι σε απασχολεί πως δημιουργήθηκε; Τι είναι η μουσική και το τραγούδι για σένα;

Είναι το μόνο πεδίο τέχνης από όλα αυτά με τα οποία ασχολήθηκα, στο οποίο είμαι εντελώς ΕΛΕΎΘΕΡΗ… Λέω και κάνω ότι γουστάρω, όπως το γουστάρω, δημιουργώ πάνω στο δικό μου όραμα… εξιστορώ το δικό μου έργο, όπως το έχω στο κεφάλι μου. Και επειδή βλέπω περίεργα έργα, stay tuned, δεν παίζει να βαρεθείτε..

Τελικά αυτός ο κόσμος θα αλλάξει ποτέ; Είσαι η αισιόδοξη ματιά της ζωής;

Είμαι τόσο αισιόδοξη ώστε να κοιτάζω τον ουρανό και να τη βρίσκω. Να τα έχω όλα… αυτό όμως δεν με καθιστά και ονειροπαρμένη. Δεν πρόκειται ποτέ να είναι όλα τέλεια και δίκαια. Μαχόμαστε όμως για μια ραγδαία εξέλιξη προς το καλύτερο.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζει την «Μαρίνα»!
Επόμενο άρθροΑντώνης Καλομοιράκης: Ζούμε στην εποχή του φαίνεσθαι