Αρχική RETROLOVERS 20+Ομοιότητες ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη

20+Ομοιότητες ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη

ΤΖΕΝΗ ΑΛΙΚΗ

20+Ομοιότητες ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη ξεκίνησαν σαν κολλητές φίλες την εποχή που και οι δυό τους σπούδαζαν στο Εθνικό Θέατρο. Μάλιστα με τον καιρό, οι δυο τους έγιναν αχώριστες και ήταν τόσο κοντά η μία στην άλλη, που, όποτε φορούσαν παρόμοια ρούχα και περπατούσαν μαζί στους δρόμους της Αθήνας, τις περνούσαν για αδελφές.

Τους έμελλε όμως να γίνουν αντίπαλες για το κοινό τους την εποχή που έγιναν διάσημες πρωταγωνίστριες στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Όλος ο κόσμος είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και οι δύο ασυναγώνιστες star η μία ξανθιά κα η άλλη μελαχρινή ήταν για το κοινό οι δυο αιώνιες αντίπαλες για 4 συνεχόμενες δεκαετίες.

Ο Κώστας Καζάκος, δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του «Ήταν κατασκεύασμα του Τύπου αυτό (η εχθρότητα μεταξύ τους). Ήταν παιχνίδια των Μέσων που ήθελαν να γεμίσουν σελίδες. Δεν υπήρξε εχθρότητα μεταξύ τους. Αντιθέτως. Ήταν μαζί από τη δραματική σχολή του Εθνικού, είχαν φιλική σχέση, συζητούσαν τα προβλήματά τους, έγιναν πολύ κοντά μάνες, βλεπόμασταν όλοι μαζί. Κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν για λίγο, αλλά μετά ξαναβρέθηκαν. Ξέρεις πώς συμβαίνουν αυτά. Πάντα όμως η μία νοιαζόταν την άλλη. Η Αλίκη, όταν «έφυγε» η Τζένη, ήταν απαρηγόρητη. Σαν να είχε χάσει την αδελφή της. Της είχε κοστίσει πάρα πολύ…Το είχαν συζητήσει να παίξουν και μαζί, πολλές φορές, αλλά δεν το αποφάσισαν. Μόνο όταν ήταν να γίνει η «Μαρία Στιούαρτ» ήταν πολύ κοντά στο να συμβεί, αλλά αρρώστησε πολύ η Τζένη…».

Στην λαμπρή τους πορεία αν και δεν έπαιξαν ποτέ μαζί, τις συναντάμε με παρόμοια ρούχα ή ρόλους ή φωτογραφίσεις και βρίσκουμε πολλά κοινά στοιχεία αναμεταξύ τους που θα τα δούμε ευθύς αμέσως στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Pictures2 (2)

1959. Η Αλίκη και η τζένη με μαθητική ποδιά. Η μία στη κωμωδία ”Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο” και η άλλη στο δράμα ”Τα ναυάγια της ζωής”.

Pictures3

1964. Η Τζένη και η Αλίκη δούλεψαντην ίδια χρονιά σε καμπαρέ! Η μία για τις ανάγκες της ταινίας ”Λόλα” και η άλλη για την ταινία ”Το δόλωμα”. Το φόρεμα της κάθε μίας έχει κοινό σκίσιμο στο δεξί τους πόδι.

Pictures2

1966. Οι δύο πολύ όμορφες πρωταγωνίστριες εμφανίστηκαν και με μπικίνι στις ταινίες ”Η κόρη μου η σοσιαλιστρία” και  στο ”Τζένη Τζένη” αντίστοιχα.

Pictures

Ιππεύοντας και οι δύο άλογο! Η Αλίκη το 1969 στη ”Νεράιδα και το παληκάρι” και η Τζένη το 1968 στην ταινία ”Αγάπη και αίμα”.

Pictures1 (2)

Και οι δύο είχαν υποθυδεί την ηρωίδα τους σε μεγάλη ηλικία. Η Αλίκη στην ”Υπολοχαγό Νατάσσα” το 1970 και η Τζένη στην ”Μαντώ Μαυρογένους” το 1971.

Δείτε την συνέχεια του ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣε ρόλο σέxι καουμπόϊσσας η Χριστιάνα Καρνέζη
Επόμενο άρθροH Ελένη Φουρέιρα σε νηπιακή ηλικία! Μοιάζει με αφρικανή!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!