Αρχική RETROLOVERS Ποιος ηθοποιός είναι στο μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σε ταινίες της Φίνος...

Ποιος ηθοποιός είναι στο μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σε ταινίες της Φίνος Φιλμς

1959-10-12 Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ.mp4_snapshot_00.05.32.930

Ποιος ηθοποιός είναι στο μυστηριώδες κάδρο που εμφανίζεται σε ταινίες της Φίνος Φιλμς

Πρόκειται για τον ηθοποιό Βελλισάριο Κοντογιάννη.

Την χρυσή εποχή του παλιού κινηματογράφου στις ταινίες της Φίνος Φιλμς κορυφαίος σκηνογράφος ήταν ο αείμνηστος Μάρκος Ζέρβας. ‘Οπως παρατηρούμεκατά καιρούς κάποια σκηνικά τα χρησιμοποιούσαν σε διάφορες ταινίες, προφανώς για λόγους οικονομίας ή ευκολίας.

Οι ταινίες στις οποίες εμφανίζεται το εν λόγω κάδρο είναι:

  1. Το 1959 στην ταινία ”Ο Θησαυρός του μακαρίτη” ως Χαράλαμπος σύζυγος της Βασιλειάδου. Σε αυτήν την πρώτη εμφάνιση του κάδρου εάν προσέξει κανείς θα δει ότι στο τέλος βγάζει το δεξί του χέρι και ρίχνει ρύζι για τους γάμους της Βασιλειάδου με τον Αυλωνίτη

2. Το 1961 εμφανίζεται στην ταινία ”Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός” ως διακοσμητικό κάδρο στο βάθος του καταστήματος με τα βούτυρα-έλαια-λίπη της οικογένειας.

3. Το 1962 εμφανίζεται πάλι στην ταινία ”Η Κυρία του Κυρίου” με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και την Γκέλυ Μαυροπούλου σαν Θείος Κωστής που άφησε κληρονομιά 100.000 δρχ. στην ανιψιά του.

καδρο βελισσαριος

 

4. Το 1965 εμφανίζεται πάλι στην ταινία ”Υπάρχει και φιλότιμο” στο γραφείο του βουλευτή Μαυρογιαλούρου ως πατέρας του Κωνσταντάρα.

5. Το 1972 εμφανίζεται και πάλι στην ταινία ”Ο Εχθρός του λαού” στο γραφείο του Δημάρχου-Εξαδέλφου του γιατρού( Νίκος Κούρκουλος).

6. Και τέλος στην ταινία ο ”Αστερισμός της παρθένου” 1973.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΙωάννα Παλιοσπύρου: Αγκαλιά με τον πατέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς
Επόμενο άρθροΤζένη Καρέζη: Δείτε 10 υπέροχα «γκρο πλαν» της από την ταινία «Ερωτική Συμφωνία»
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!