Αρχική RETROLOVERS Ζωή Λάσκαρη: Το παιδικό άλμπουμ της αξέχαστης σταρ και οι πρώτες σκανδαλιές!

Ζωή Λάσκαρη: Το παιδικό άλμπουμ της αξέχαστης σταρ και οι πρώτες σκανδαλιές!

λασκαρη μικρη 2

Ζωή Λάσκαρη: Το παιδικό άλμπουμ της αξέχαστης σταρ και οι πρώτες σκανδαλιές!

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις  12 Δεκεμβρίου του 1944.

Βιογραφικό

Ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της εξαδέλφης της Ζωής Κουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 θεωρήθηκε –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το 2013 της απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Απεβίωσε στις 18 Αυγούστου του 2017 από καρδιακή ανακοπή στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη.

Η Ζωή όταν ήταν μικρό κοριτσάκι

Η Ζωή είχε χάσει τους γονείς της από πολύ μικρή ηλικία. Την μητέρα της που αγαπούσε πολύ την έχασε όταν ήταν οκτώμιση χρονών απροσδόκητα, από καρδιακή προσβολή. Λίγα χρόνια πριν η Ζωή πήγαινε νηπιαγωγείο με καλόγριες.

ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
Η Ζωή Λάσκαρη με τον πατέρα της

Ήταν ένα άτακτο κοριτσάκι και μία φορά είχε κλειδωθεί στις τουαλέτες με αποτέλεσμα να αναστατωθούν όλοι και την ανακαλύψουν νύχτα μετά από πολλές ώρες. Μία άλλη φορά είχε πάρει έτσι για γούστο ένα φάρμακο που στην έστειλε στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου..! Μία άλλη φορά μιμούμενη τις ξαδέλφες της έκανε μία βουτιά στα βαθιά, ενώ δεν ήξερε κολύμπι! Κάπως έτσι τελείωσε τον πρώτο κύκλο των σπουδών της! Με σκανδαλιές και φρονιμάδες!

Έπειτα γράφτηκε στο Δημοτικό του Βαλαγιάννη κι εκεί ήταν όταν έχασε την μητέρα της. Έντεκα-δώδεκα χρονών την έβαλαν εσωτερική στις καλόγριες, του ”Καλαμάρι” το σχολείο της Θεσσαλονίκης που τελείωσε και άλλη δημοφιλής πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη.

λασκαρη μικρη
Η Ζωή από τα αριστερά εφτά χρονών λίγο πριν τον θάνατο της μητέρας της και δεξιά η Ζωή τριών χρονών με το κουβαδάκι της, ξέγνοιαστο ακόμη κοριτσάκι.

Ήταν σκλαβιά η ζωή των καλογραίων. Πειθαρχία, κλεισούρα και έξι προσευχές τη μέρα. Στο τέλος όμως η ατίθαση Ζωίτσα έθεσε τους δικούς της όρους: Ή εξωτερική ή θα αυτοκτονούσε. Ελευθερία ή θάνατος. Έτσι έγινε εξωτερική. Άργότερα άλλαξε σχολείο. Φοιτούσε στο ”Πρότυπο Παρθεναγωγείο Σχοινά” όταν, χωρίς να το σκεφτεί καλά, πήρε μέρος στα καλλιστεία της εφημερίδας ”Η Απογευματινή” του Νάσου Μπότση.

5 2
Δεκατεσσάρων χρονών η Ζωή Κουρούκλη αρχίζει να μοιάζει με τη Ζωή Λάσκαρη.

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουνίου 1959, στην φαντασμαγορικήν χοροεσπερίδα εις τα Αστέρια της Γλυφάδας, εξελέγη Σταρ Ελλάς 1959 η 18έτις δεσποινίς Ζωΐτσα Κουρούκλη, με το ψευδώνυμον Αμαρυλλίς. Η Ζωή βέβαια δεν ήταν 18 ετών τότε άλλα 16! Σε πολλά βιογραφικά της ακόμη και σήμερα θα δούμε να αναφέρουν το 1942 ως ετός γέννησης, γεγονός που δεν ευσταθεί. Και κάπως έτσι…Ξεκίνησε η πορεία της μεγάλης σταρ προς την δόξα και την επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη: Μια φορά κι έναν καιρό: Το παιδικό άλμπουμ της Μάρθας Καραγιάννη!

img768
Η Ζωή Σταρ Ελλάς στα 16!

Ζωή Λάσκαρη: Η τραγική ιστορία των γονιών της (Σπάνιες φωτογραφίες)

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμα:

*Πληροφορίες και φωτογραφίες: Περιοδικό ”Πρώτο” Ζωή Λάσκαρη – Μια ζωή που μοιάζει σαν μυθιστόρημα 1965


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτάθης Παναγιωτόπουλος: Eνδέχεται να συλληφθεί μέσα στην ημέρα
Επόμενο άρθροΠαραδόθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!