Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αθηνά Κοντοδήμα: “Ονειρεύομαι μια κοινωνία υγιή που θα αγκαλιάζει το θύμα”

Αθηνά Κοντοδήμα: “Ονειρεύομαι μια κοινωνία υγιή που θα αγκαλιάζει το θύμα”

Athina Kontodima 1 Full (1)

Αθηνά Κοντοδήμα:”Ονειρεύομαι μια κοινωνία υγιή που θα αγκαλιάζει το θύμα”

Ανήκει στις φρέσκιες και αρκετά ταλαντούχες παρουσίες  της μουσικής βιομηχανίας της χώρας που  αγωνίζονται καθημερινά,  δημιουργούν και εκφράζονται μέσα από την αγάπη τους για την μουσική.

Η Αθήνα Κοντοδήμα με αφορμή την νέα της μουσική κυκλοφορία με τίτλο “Το ίδιο έργο” , σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο!  

Η νεαρή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε η διδασκαλία φωνητικής μέσα στο διάστημα της πρώτης καραντίνας στη ζωή της,  στα σημερινά μουσικά talent shows αλλά και στο τι θα έλεγε σε μια ενδεχόμενη πρόταση που αφορούσε τον διαγωνισμό της Eurovision.  Ακόμη η ίδια  μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο ενάμιση χρόνο στο καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στα νέα της επαγγελματικά της πλάνα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Athina Kontodima 2 Full (3)

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχεις κυκλοφορήσει το νέο σου κομμάτι “Το ίδιο έργο” μέσα από την  Viral Music το οποίο συνοδεύεται και από το ομώνυμο video clip. Πώς επέλεξες αυτό το κομμάτι ώστε να είναι το νέο σου single;  Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κόσμο που θα το ακούσει για πρώτη φορά;

Το ‘’ίδιο έργο’’ το έγραψα πριν αρκετούς μήνες.  Είναι ένα τραγούδι  λίγο πιο ποπ απ’όσα έχω κυκλοφορήσει ως τώρα και  μιλάει για τις τοξικές σχέσεις και μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται ανάμεσα σε 2 ανθρώπους όπου ο ένας είναι χειριστικός και ο άλλος παθητικός σε αυτό που του συμβαίνει. Το τραγούδι κυκλοφόρησε μέσα από την Viral Music Group του Γιάννη Ξενικάκη τον οποίο ευχαριστώ πολύ για όλη του τη βοήθεια και τις συμβουλές του!

Εύχομαι ο κόσμος να το αγαπήσει όσο εγώ.

Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα γύρω μας με τον ερχομό της πανδημίας η οποία μας επέβαλε σε καθεστώς lockdown,  περιορισμού αλλά και σε μία επαγγελματική αδράνεια λόγω της διασποράς του ιού. Πώς διαχειριζεσαι όλους αυτούς τους μήνες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο αλλά και πώς  οργανώνεις τα δεδομένα γύρω σου έπειτα από δύο χρόνια από το πρώτο κύμα της πανδημίας;

Η αλήθεια είναι πως φρίκαρα πολλές φορές μέχρι να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Aισθάνομαι ότι πέρασαν τα χρόνια υπερβολικά γρήγορα από την πρώτη καραντίνα. Αυτό που κρατάει την ενέργειά μου θετική είναι η αγάπη της δημιουργίας και της έκφρασης μέσω αυτής αλλά και οι νέοι στόχοι. Σίγουρα όλο αυτό μας πήγε πίσω τόσο επαγγελματικά όσο και στις προσωπικές μας σχέσεις καθώς περιορίστηκαν κατα πολύ οι συναναστροφές  όμως προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και ότι σύντομα θα τελειώσει αυτή η κατάσταση.

Οι καλλιτέχνες έχοντας  ζήσει την οικονομική κρίση και ανασφάλεια η οποία είναι συνυφασμένη με το χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνταν,  είχαν να αντιμετωπίσουν και την ζημιά που δημιούργησε ο ιός στη δουλειά τους,  εξαφανίζοντας την νυχτερινή ζωή από το χάρτη και μειώνοντας αρκετές καλλιτεχνικές παραγωγές.  Μπήκες ποτέ στη διαδικασία όλο αυτό το διάστημα να ασχοληθείς με κάτι άλλο έχοντας ένα plan B στη ζωή σου με σκοπό το  βιοποριστικό ζήτημα;

Ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για όλον τον κλάδο και όπως πολλοί έτσι κι εγώ αποφάσισα να κάνω κάτι παρεμφερές συνδυαστικά με τη μουσική. Αυτό είναι η διδασκαλία φωνητικής που μπήκε στη ζωή μου τόσο αναπάντεχα και με εξέπληξε ευχάριστα το πόσο πολύ μου αρέσει η όλη διαδικασία και η σχέση δασκάλου-μαθητή.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου στο δημοτικό είχες αποφασίσει ότι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον με το τραγούδι ενώ μέχρι σήμερα έχεις καταφέρει να παρουσιάσεις διαφορετικά project’s στο κοινό που σε ακολουθεί μέσα από την συνεργασία σου με αρκετές μπάντες,  πολλά και διαφορετικά live μέχρι την εμπειρία της δισκογραφίας χάρις στον  Παντελή Κυραμαργιό και το σήμερα.  Τι είναι αυτό που αγαπάς μέχρι και σήμερα στη δουλειά σου και τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις προς το καλύτερο;

Όλες αυτές οι εμπειρίες με έχουν γαλουχήσει μπορώ να πω σαν μουσικό. Φτάνοντας στο σήμερα νιώθω καλά με την επιλογή μου να συνδυάζω διαφορετικά είδη μεταξύ τους και να τα μπλέκω και ο στόχος μου πάντα είναι να μπορώ αυτό να το κάνω όσο πιο καλά μπορώ για να έχω μια συνοχή και ομοιομορφία σαν καλλιτέχνης και να καταλάβει ο κόσμος ποια είναι η Αθηνά.

Screenshot_20220410-150220_Instagram

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθούν το καλλιτεχνικό τους όνειρο μέσα από την συμμετοχή τους σε διάφορα μουσικά talent shows στη τηλεόραση.  Θα επέλεγες σήμερα ένα από αυτά ώστε να αρπάξεις αυτή την ευκαιρία, κάνοντας την δουλειά και το όνομα σου πιο γνωστό  στο  ευρύτερο κοινό;

Δεν είναι από τις πρώτες μου επιλογές κάτι τέτοιο όχι γιατί το σνομπάρω απλά νιώθω οτι έχω αρκετό απόθεμα προσπάθειας να δώσω από μόνη μου. Ποτέ δε λέω όχι βέβαια σε νέες προκλήσεις.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας δίνει την ευκαιρία τις τελευταίες χρονιές σε νέα άτομα την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους με σκοπό την συμμετοχή τους στην Eurovision,  εκπροσοπώντας την χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό όπως ήταν  η Κατερίνα Ντούσκα αλλά και η νεαρή Στεφανία η οποία έφτασε ως την 10η θέση.  Θα έλεγες ποτέ το ναι σε μία τέτοιου είδους πρόταση;

‘Οπως προανέφερα μου αρέσουν οι προκλήσεις και πιστεύω οτι μια τέτοια ευκαιρία θα με έβαζε στη διαδικασία να δουλέψω ακόμα παραπάνω σε αυτό που αγαπώ. Θεωρώ πολύ σπουδαίο για έναν καλλιτέχνη  να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό που παρόλο το άγχος και την πίεση φαντάζομαι ότι αποτελεί εμπειρία ζωής.

Φέτος η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Αμάντα Γεωργιάδη ενώ η Κύπρος από την Ανδρομάχη . Έχεις καταφέρει να ακούσεις τα επίσημα κομμάτια τους και αν ναι τι ξεχωρίζεις στις δύο φετινές συμμετοχές;

Μου αρέσουν και τα δύο τραγούδια. Αν και το τραγούδι της Αμάντας είναι όμορφο και διαφορετικό απ’οτι έχουμε συνηθίσει στη Eurovision, δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην  Ανδρομάχη καθώς θεωρώ σημαντικό για έναν τέτοιο διαγωνισμό το ethnic στοιχείο.

Έπειτα το άνοιγμα που έφερε η Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με τον αθλητικό χώρο, το ελληνικό #metoo έφερε τρομερές αποκαλύψεις στον θεατρικό χώρο με αρκετούς ηθοποιούς και ανθρώπους του χώρου να μιλούν δημόσια για κακοποιητικές συμπεριφορές και παρενοχλήσεις που βίωσαν στο επάγγελμα με δύο περιπτώσεις  ηθοποιών να έχουν λάβει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης και της δικαστικής οδού; Πώς ένιωσες μετά από αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν στο χώρο και μετά την  έκταση που πήρε το ελληνικό #metoo στη χώρα;

Ένιωσα πραγματική ανακούφιση που επιτέλους είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα αυτιά και τα μυαλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Ονειρεύομαι μια κοινωνία υγιή που θα αγκαλιάζει το θύμα και θα ξεσκεπάζει όλη τη σαπίλα που υποβόσκει τόσα χρόνια.

Screenshot_20220410-150133_Instagram

Θεωρείς ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, δημιουργήθηκε ένα ξεσκαρτάρισμα στο χώρο, απομακρύνοντας το ίδιο το επάγγελμα αρκετούς ανθρώπους,  φέρνοντας μια νέα εποχή στις συνεργασίες που θα ακολουθήσουν;

Eχουμε αρκετό δρόμο ακόμα για μια ολιστική αλλαγή, όμως νιώθω οτι είμαστε κάπου πιο φωτεινά. Άνθρωποι σκάρτοι και επικίνδυνοι θα υπάρχουν πάντα όμως το θέμα είναι να έχουμε το σθένος να τους απομακρύνουμε είτε ως μονάδα είτε ως κοινωνικό σύνολο.

Στα χρόνια που  δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά στο χώρο,  έχεις βιώσει μια  περίεργη συνθήκη ή δύσκολη συνεργασία που να σ’ έφερε σε δύσκολη θέση και αν ναι πώς το διαχειρίστηκες.

Ακραία σκηνικά ευτυχώς δεν έχω ζήσει.Όμως έχω βιώσει την υποτίμηση από συναδέλφους και τότε  είτε έβαζα τα όρια μου είτε έφευγα από τη συγκεκριμένη συνεργασία εάν δεν περνούσα όμορφα. Για μένα το παν στις επαγγελματικές σχέσεις  είναι ο σεβασμός και η ευγένεια.

Η περίοδος που διανύουμε δυστυχώς δεν μας αφήνει να προγραμματίσουμε πολλά για το μέλλον λόγω της επικινδυνότητας της νόσου . Παρ’ όλα αυτά σήμερα ονειρεύεσαι νέα πράγματα σε επαγγελματικό επίπεδο ; Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; 

Θέλω να πιστεύω οτι είμαστε αρκετά βήματα πιο κοντά στο να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Εγώ προσπαθώ να λειτουργώ έτσι τουλάχιστον και να συνεχίζω να δουλεύω πάνω στους στόχους μου. Προς το παρόν το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσω ακόμα ένα τραγούδι και θα κάνω κάποια live εντός και εκτός Αθηνών!

Screenshot_20220410-150325_Instagram

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Άνδρας πυροβόλησε γάτα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ!
Επόμενο άρθροΣασμός: Η Γιαγιά Ειρήνη με τον Αστέρη κάνουν την αρχή του Σασμού