Αρχική RETROLOVERS Ζωή Λάσκαρη: Όταν μίλησε σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης για την περιπέτεια της...

Ζωή Λάσκαρη: Όταν μίλησε σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης για την περιπέτεια της κόρης της με τα ναρκωτικά!

ζωή λάσκαρη koita

Ζωή Λάσκαρη: Όταν μίλησε σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης για την περιπέτεια της κόρης της, Μάρθας Κουτουμάνου, με τα ναρκωτικά!

Την αποκάλυψη είχε κάνει η ίδια η Ζωή Λάσκαρη σε συνέντευξή της, στις 12 Νοεμβρίου του ΄92, με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  και δήλωσε στους δημοσιογραφους ότι η κόρη της έκανε χρήση ναρκωτικών.

Η υπόθεση αυτή πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τους δημοσιογράφους για αρκετό διάστημα να κάνουν εκτενή ρεπόρταζ στο θέμα των ναρκωτικών. Η δημοσιοποίηση ενός τόσο σοβαρού θέματος αιφνιδίασε την κόρη της, Μάρθα, αφού η Ζωή Λάσκαρη δεν την είχε προειδοποιήσει. Μία τέτοια ομολογία απαιτούσε θάρρος.τόλμη και δύναμη.

λασκαρη
Aρχείο: Λευτέρης Κογκαλίδης (Δημοσιογράφος)

Η συζήτηση γύρω από το θέμα των ναρκωτικών, ξεκίνησε με αφορμή τη συνέντευξη της Ζωής Λάσκαρη. Ο σκοπός της ήταν να βοηθήσει και άλλους γονείς να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν ήταν ένα θέμα- ταμπού, αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα, που με την κατάλληλη βοήθεια μπορούσε να λυθεί.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας επώνυμος μιλούσε ανοικτά για τα ναρκωτικά μέσα στο σπίτι του και αυτό, σε πολλές οικογένεις που είχαν ανάλογο πρόβλημα, έδωσε θάρρος και παρηγοριά.

Κυρίως όμως, μείωσε τον φόβο της κατακραυγής. Ωστόσο, κάποια μέσα ενημέρωσης, επιτέθηκαν στη Λάσκαρη και έγραψαν πικρόχολα σχόλια. Πολλοί μίλησαν ακόμα και για διαφημιστικό κόλπο, λέγοντας πως το «άστρο» της Λάσκαρη είχε αρχίσει να δύει και η ηθοποιός χρειαζόταν κάτι, που θα την έφερνε ξανά στη δημοσιότητα.

λασκαρη 2
Aρχείο: Λευτέρης Κογκαλίδης (Δημοσιογράφος)

Η Μάρθα, παρά τη δυσαρέσκεια για τη συνέντευξη της μητέρας της, είχε δηλώσει: «Την ξέρω τη μάνα μου. Δε θα έκανε τίποτε σε βάρος μου, για προσωπικό της όφελος»…

Η εμφάνιση στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου

Αμέσως μετά τη δήλωση της Ζωής Λάσκαρη και ενώ το θέμα ήταν στην κορυφή της επικαιρότητας, η ηθοποιός με την κόρη της και τον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, εμφανίστηκαν και στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω». Ηταν μια εκπομπή, που είδε σχεδόν η χώρα. Το θέμα των ναρκωτικών ήρθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, σε μια περίοδο που γινόταν μονόστηλο και θεωρούταν θέμα ”ταμπού’ για την κοινωνία’. Η Μάρθα ισχυριζόταν ότι δεν ήξερε τίποτα για τη συνέντευξη της μητέρας της και ότι δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά της.

«Η μητέρα μου, μου έδωσε μια κλωτσιά και με έριξε στον ωκεανό», είπε χαρακτηριστικά η κοπέλα. Παρόλα αυτά, η σχέση της με τη μητέρα της δεν διαταράχτηκε και παρέμεινε άριστη. Ενδεχομένως, η κοπέλα να γνώριζε ότι οι προθέσεις της μητέρας της ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, γύρω από το σοβαρό θέμα των ναρκωτικών.

Η τηλεθέαση στο ”Ενώπιος Ενωπιώ” έφτασε στο 70%

Η εμφάνιση της οικογένειας στην εκπομπή κρίθηκε πολύ. Όταν η κόρη της γνωστής ηθοποιού ανέφερε στον αέρα, ότι θα πρωταγωνιστούσε σε μια ταινία με θέμα τα ναρκωτικά, έδωσε άθελά της τροφή στους καχύποπτους, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν να κατηγορήσουν και πάλι τη Λάσκαρη ότι δημιούργησε το θέμα, για να προωθηθεί η ταινία της κόρης της. Αυτό βέβαια δεν έστεκε αφού τελικά η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ  και οι υπαινιγμοί ξεχάστηκαν, αφού πρώτα καταναλώθηκαν από τον κίτρινο Τύπο της εποχής.

Στα άδικα λόγια ενός δημοσιογράφου η Λάσκαρη απάντησε ψύχραιμα: «Του εύχομαι μέσα από την ψυχή μου αυτό το πρόβλημα να μην του χτυπήσει ποτέ την πόρτα του σπιτιού του».

 

 

Μετά την εκπομπή, η Μάρθα προσπάθησε τότε να δώσει μία πειστική απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν, λέγοντας: «Με ενοχλεί φοβερά η ιδέα, ότι όλοι νομίζουν ότι όλα αυτά γίνανε για να διαφημιστεί η ταινία. Δεν είναι έτσι. Είναι μια ταινία που δε θα γίνει εδώ στην Ελλάδα. Και το σημαντικότερο, αφού θα γυριστεί τον Ιούνιο, τι νόημα μπορεί να έχει μια διαφήμιση από τώρα;».

Το θέμα αυτό ξεχάστηκε σιγά-σιγά και παρά τον σάλο που δημιούργησε δεν απασχόλησε άλλο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Μάρθα αναφέρει πολλές φορές ότι όλο αυτό την βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα της και σύντομα παντρεύτηκε τον Βλάση Μπονάτσο και έκανε τη δική της οικογένεια. Το θέμα των ναρκωτικών έγινε, για εκείνη, μια κακή ανάμνηση και τίποτε περισσότερο.

Ζωή Λάσκαρη: Όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση

 

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ γη της ελιάς: «Κάποτε σε φοβόμουν», ομολογεί η Μυρτάλη στον Αλέξη – Η συγκλονιστική σκηνή
Επόμενο άρθροSpoiler: Η Μάγισσα κατηγορείται ως ένοχη για το θάνατo βρέφους
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!