Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νατάσα Κοτσοβού:”Εμείς οι ηθοποιοί  αναπνέουμε μέσα από την δουλειά μας”

Νατάσα Κοτσοβού:”Εμείς οι ηθοποιοί  αναπνέουμε μέσα από την δουλειά μας”

FB_IMG_1660820184798

Νατάσα Κοτσοβού:”Εμείς οι ηθοποιοί  αναπνέουμε μέσα από την δουλειά μας

Από τις ηθοποιούς εκείνες που έχουν ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια στα μάτια των θεατών μέσα από αξιόλογες θεατρικές δουλειές  αλλά και εκλεκτές  σειρές και ρόλους στη μικρή οθόνη που ακόμα και σήμερα παραμένουν διαχρονικοί και αγαπημένοι.

Η σπουδαία Νατάσα Κοτσοβού με αφορμή το φετινό καλοκαιρινό της ταξίδι μέσα από την περιοδεία του έργου “Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” , σε μια συνέντευξη εφ’όλης στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο. 

Φέτος το καλοκαίρι μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας, οι καλλιτέχνες επιστρέφουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, βρισκόμενοι ξανά κοντά στο κοινό. Πώς νιώθετε που είστε ξανά στο θεατρικό σανίδι με την περιοδεία του έργου « Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» να έχει λάβει μέχρι στιγμής θερμή ανταπόκριση από το κοινό;

Eίναι πολύ όμορφο όλο αυτό διότι εμείς οι ηθοποιοί  αναπνέουμε μέσα από την δουλειά μας. Αυτή η επάνοδος είναι μια ανάσα και για εμάς αλλά και για τον κόσμο. Την φετινή σεζόν η σειρά στο Mega πήγε εξαιρετικά καλά και αυτό έδωσε και σε εμάς μια επιπλέον ώθηση και ενέργεια ώστε να συνεχίσουμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε και στο σανίδι.

Αγαπώ πολύ τις περιοδείες και τα ταξίδια που κάνουμε με την δουλειά μας. Είναι πολύ όμορφο που βρισκόμαστε με συναδέλφους και γνωρίζουμε συνεχώς νέους ανθρώπους. Μετά από μια σημαντική αποχή στο κομμάτι της δουλειάς μας, είναι πολύ όμορφο ότι γεννιέται ξανά κάτι νέο.

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ-1-scaled

Τα τελευταία δύο χρόνια βιώσαμε ως κοινωνία μια πρωτόγνωρη εμπειρία με την πανδημία να μας υποχρεώνει σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής με σημαντικούς περιορισμούς, αυστηρά μέτρα ενάντια στον ιό αλλά και μια αβεβαιότητα που επικράτησε για το επόμενο βήμα. Πώς βιώσατε αυτή την περίοδο;

Θα έλεγα ότι ήταν ένα εποικοδομητικό διάστημα για μένα όπως και για πολλούς ανθρώπους. Αυτή η στάση σε κάνει να αναθεωρήσεις πράγματα μέσα σου, να δεις πραγματικά τι θέλεις να κάνεις αλλά και να ανακαλύψεις τα όρια σου. Προσωπικά λόγω ότι είχα και μια εναλλακτική επιλογή του να κάνω και άλλα πράγματα που αγαπώ πολύ πέρα από την δουλειά μου, η περίοδος αυτή ήταν καλή για μένα.

Είστε από τις ηθοποιούς που έχετε λάβει εξίσου μεγάλη αγάπη από το κοινό μέσω των τηλεοπτικών σειρών που έχετε συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια και από ρόλους που παραμένουν διαχρονικοί μέσα από το διαδίκτυο και τις επαναλήψεις μέχρι και σήμερα. Πώς βλέπετε το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο και την επάνοδο της μυθοπλασίας έπειτα από ένα διάστημα στο οποίο επικρατούσαν αρκετά ριάλιτι προγράμματα έναντι των σήριαλ;

To ότι επέστρεψε η μυθοπλασία, είναι ότι καλύτερο. Εγώ που δεν είμαι τόσο φανατική τηλεθεάτρια καθώς δεν μου είναι εύκολο να κάτσω σπίτι και να παρακολουθήσω κάτι στο γυαλί, φέτος κάποιες σειρές με καθήλωσαν και με έκαναν να τις παρακολουθώ σταθερά. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ διότι γυρνώντας στο σπίτι, ήθελα να παρακολουθήσω κάποιες σειρές και με αυτό τον τρόπο να ξεκουραστώ από την όλη ημέρα.

Είναι πολύ αισιόδοξο το ότι επέστρεψαν προσεγμένες και αξιόλογες δουλειές στο γυαλί.
Προσωπικά μου άρεσαν πολύ οι Άγριες Μέλισσες, ο Σασμός αλλά και οι σειρές που προβλήθηκαν μέσα από την Δημόσια Τηλεόραση οι οποίες είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

thumbnail_ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ-3

Σήμερα μετά από μια πολύχρονη πορεία στο χώρο με σημαντικές συνεργασίες και μεγάλες επιτυχίες, τι είναι αυτό που ακόμα σας γεμίζει στην δουλειά σας και σας κρατάει το πάθος γι’αυτή;

Nομίζω ότι αυτό είναι κάτι ένφυτο, κάτι που ενυπάρχει μέσα μου και το κάνω άνετα.

Υπήρξαν περιόδους της ζωής σας που αισθανθήκατε ποτέ ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε μια παύση από την δουλειά λόγω των άσχημων συνθηκών ή λόγω μιας προβληματικής συνεργασίας;

Δεν έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο διότι δεν έχω δουλέψει από την μια σεζόν στην άλλη πολλές φορές οπότε πάντα υπήρχε για μένα μια ανάπαυλα η οποία με έκανε να γεμίζω τις δυνάμεις μου και να μπαίνω κάθε φορά με πολύ κέφι και χαρά σε κάτι καινούργιο.

Σήμερα στην ζωή σας χωράει ένα καλλιτεχνικό όνειρο ή απωθημένο το οποίο θα θέλατε τα επόμενα χρόνια να το κάνετε πράξη;

Δεν έχω απωθημένα στη ζωή μου. Ότι έρχεται κάθε φορά είναι καλοδεχούμενο, ένα δώρο αλλά και μια πρόκληση. Λόγω του ότι έχω ζήσει στο παρελθόν την εμπειρία της Επιδαύρου, θα ήθελα πολύ στο μέλλον να την ζήσω ξανά. Πρόκειται για μια μαγική εμπειρία.

Τα τελευταία δυο χρόνια ήλθαν στο φως της δημοσιότητας σημαντικές καταγγελίες ανθρώπων του χώρου για
κακοποιητικές συμπεριφορές που βίωσαν στην διάρκεια της καριέρας τους με το κίνημα #metoo να έδωσε δύναμη σε αρκετό κόσμο να μιλήσει για σημαντικά ζητήματα που αφορούν ολόκληρο τον κλάδο. Πώς βλέπετε σήμερα τον χώρο μετά από όλα αυτά τα γεγονότα;

Θεωρώ ότι πολύ καλώς έγιναν όλες αυτές οι αποκαλύψεις οι οποίες ξεσκέπασαν όλο αυτό που συνέβη διότι η αλήθεια πρέπει πάντα να βγαίνει στην επιφάνεια. Οι άνθρωποι που επλήγησαν, πράξανε πολύ σωστά που βρήκαν το θάρρος και την δύναμη και μίλησαν ανοιχτά για ότι έχουν αντιμετωπίσει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Yπάρχουν σκέψεις ή ζυμώσεις για τους επόμενους μήνες σε θεατρικό ή τηλεοπτικό πεδίο;

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Συνεχίζουμε την περιοδεία της παράστασης «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε όλη την χώρα με το κοινό να έχει αγκαλιάσει θερμά όλη αυτή την προσπάθεια. Είμαι της άποψης ότι θα έρθουν νέα στο μέλλον και ακόμη και αν δεν έρθουν, το ζήτημα είναι να έχουμε την υγεία μας και να είμαστε καλά. Όλα έχουν τον λόγο τους που γίνονται όπως ακριβώς γίνονται.

FB_IMG_1660820198063

INFO

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.

Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος  κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.

Το έργο:

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό.  Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!

http://https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/sympetheroi-ap-ta-tirana/

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ γη της ελιάς: Βασιλική και Φίλιππος θύματα πλεκτάνης
Επόμενο άρθροΆπιστος: Ο Βολκάν στήνει πλεκτάνη στην Ντερίν για να πάρει το παιδί