Αρχική RETROLOVERS Ντίνος Ηλιόπουλος: Η πλούσια οικογένεια του, η σικ μητέρα του και η...

Ντίνος Ηλιόπουλος: Η πλούσια οικογένεια του, η σικ μητέρα του και η οικονομική καταστροφή

Ντίνος Ηλιόπουλος: Η πλούσια

Ντίνος Ηλιόπουλος: Η πλούσια οικογένεια του, η σικ μητέρα του και η οικονομική καταστροφή

Η σικ μητέρα του Ντίνου Ηλιόπουλου, Αθηνά, ήταν γεννημένη στην Σαναά της Υεμένης το 1888 με καταγωγή από Αμαλιάδα. Παντρεύτηκε το 1907 στην Βηρυτό του Λιβάνου τον Ηλία Ηλιόπουλο με καταγωγή επίσης από Αμαλιάδα και εγκαταστάθηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά. Τα επόμενα χρόνια μετακόμισαν στην Μασσαλία της Γαλλίας λόγω της οικογενειακής επιχείρησης τους.

Οι γονείς του Ντίνου Ηλιόπουλου είχαν απίστευτη φινέτσα και αρχοντιά. Με γαλλικές επιρροές και ελληνικές παραδοσιακές αρχές πρόσφεραν στα παιδιά καλές σπουδές και ξέγνοιστα παιδικά χρόνια.

2006 ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (29)
Όλη η οικογένεια Ηλιοπούλου στο εξοχικό τους σπίτι.

Την περίοδο όμως του οικονομικού κράχ η οικογένεια μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα της οδού Πατησίων. Δύο χρόνια αργότερα μετά την πτώχευση της εταιρείας ο πατέρας του φεύγει από την ζωή με την μητέρα Αθηνά να στέκεται κυριολεκτικά σαν βράχος στον Ντίνο και τα αδέρφια του.

Όταν ο αγαπημένος ηθοποιός σε ηλικία δέκα ετών ασθένησε βαριά από τύφο και έμεινε σχεδόν σε κώμα για έξι μήνες, η μητέρα του δεν έλειψε ούτε λεπτό από το πλάι του.

2006 ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (37) – Copy
Η μητέρα του Ντίνου Ηλιόπουλου, Αθηνά.

Όταν ο Ντίνος έγινε γνωστός και αγαπητός στο χώρο του θέατρου, η Αθηνά ήταν πολύ περήφανη για αυτόν. Ο Ντίνος της είχε πάντα την καλύτερη θέση στις πρεμιέρες του αλλά και στην καρδιά του.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του θεάτρου και γενικότερα της Τέχνης. Υπήρξε ένας από τους ευγενέστερους ανθρώπους που πέρασαν από τον καλλιτεχνικό χώρο. Έλαμπε και ξεχώριζε από τη φινέτσα και την αυθόρμητη απλότητα της ερμηνείας του.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ακόμα: Τι ηλικία έχει ο Κουράκος; Κατά κόσμον Αλέξανδρος Μαρτίδης


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης στήνει παγίδα στη Μυρτάλη και της τρώει την περιουσία
Επόμενο άρθροΜαύρο Ρόδο: Το φιλί που καίει την Ελισάβετ
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!