Αρχική ΘΕΑΜΑ Ευρυδίκη: “Μου αρέσει να ζω την στιγμή!”

Ευρυδίκη: “Μου αρέσει να ζω την στιγμή!”

Screenshot_20230107_182206

Ευρυδίκη:”Μου αρέσει να ζω την στιγμή!”

Είναι μια τραγουδίστρια η οποία με τα κομμάτια της όλα τα χρόνια της πορείας της στο χώρο , έχει ντύσει μοναδικά κάθε στιγμή της ζωής μας και  έχει κερδίσει μία υψηλή θέση στην καρδιά του κοινού  λόγω της ευγενικής και  ειλικρινής της στάσης απέναντι στα πράγματα γύρω μας.

Έχει βιώσει την χρυσή περίοδο της δισκογραφίας με πολλές διακρίσεις, αξιόλογες συνεργασίες , εμφανίσεις που έχουν αφήσει εποχή και τραγούδια που μέχρι και σήμερα ακούμε ξανά και ξανά με τις live εμφανίσεις της να αποτελούν ένα ξεσηκωτικό party.

Η μοναδική Ευρυδίκη με αφορμή την επιτυχημένες μουσικές εμφανίσεις της μαζί με τους Μπλε  στον Σταυρό του Νότου Plus,  σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο!

Η ίδια αναφέρεται στην μουσική της σύμπραξη με τους Μπλε και την Τζώρτζια Κεφαλά με την οποία την δένει μια ειλικρινής φιλιά χρόνων, στο γεγονός ότι δεν σταματάει να ονειρεύεται, έχοντας πολλές  ακόμα ιδέες που θέλει να υλοποιήσει στο μέλλον αλλά και στον όρο “ταμπέλα” τον οποίο δεν πιστεύει καθόλου. Ακόμη η Ευρυδίκη μιλάει με ενθουσιασμό για το νέο της ντουέτο με τον Μίλτο Πασχαλίδη με τίτλο “Εγώ Εσένα” σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Σάννυς Μπαλτζή,  για το πώς ένιωσε όταν το άκουσε για πρώτη φορά στο στούντιο , την επιτυχία που λαμβάνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες κυκλοφορίας του αλλά και σε ποιους το αφιερώνει.

 

Screenshot_20230105_115509

Την φετινή σεζόν σε συναντάμε στον Σταυρό του Νότου plus , σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με τους Μπλε με τίτλο “Ζήσε τη στιγμή” , με τον κόσμο να βάζει φωτιά σε κάθε σας live. Πώς νιώθεις γι’ αυτή την νέα μουσική σύμπραξη;

Είναι μια συνάντηση που την περιμέναμε χρόνια και οι δυο. Με την Τζώρτζια είχαμε συναντηθεί και άλλες φορές επί σκηνής αλλά και ως καλεσμένη μου σε διάφορες παραστάσεις που είχα πραγματοποιήσει και πάντα αυτό που λέγαμε είναι το πόσο πολύ ταιριάζουμε. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι είμαστε φίλες πολλά χρόνια και μας ενώνει αμοιβαία εκτίμηση και αληθινή αγάπη, κάτι που βγαίνει και πάνω στη σκηνή με τον κόσμο να βλέπει την αλήθεια μας και μόνο. Έφτασε λοιπόν η στιγμή αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε τις εμφανίσεις μας πολύ δυναμικά και εύχομαι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό αλλά και κέφι.

317633415_693457082135697_3382430317505095598_n

FB_IMG_1673115449291

Η συνάντηση με τους Μπλε  επισφραγίζεται και με την κυκλοφορία ενός νέου ντουέτου με τίτλο “Άκου την ζωή”  έπειτα από το πρώτο ντουέτο σας πριν 4 χρόνια, μιας ιδιαίτερης διασκευής του “Πόσο λίγο με ξέρεις” σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους. Παλαιότερα στην μουσική βιομηχανία της χώρας, δεν βλέπαμε συχνά ανατρεπτικές συνεργασίες με καλλιτέχνες που πρέσβευαν διαφορετικά είδη μουσικής καθώς μπορεί να επικρατούσε η λεγόμενη “ταμπέλα” ενώ την σημερινή εποχή βλέπουμε πολλές συνεργασίες, νέους πειραματισμούς και συμπράξεις καλλιτεχνών με τραγούδια που αφήνουν το δικό τους στίγμα στην εποχή. Πώς βλέπεις το μουσικό πεδίο του σήμερα; 

Η μουσική μας ενώνει. Πολλές φορές μπορεί καλλιτέχνες που ανήκουν φαινομενικά σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους να ενώνουν τις δυνάμεις τους αλλά οι φωνές στην ουσία μπορούν να ενωθούν μέσα από μια ωραία μελωδία και στίχο. Προσωπικά δεν μου αρέσει να τοποθετώ ταμπέλες καθώς είμαι πολύ ανοιχτόμυαλη ως άνθρωπος. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν καλλιτέχνες και από την αντίπερα όχθη που  είναι το ίδιο ανοιχτόμυαλοι με μένα.

Έπειτα από μια επίπονη περίοδος για όλο τον πλανήτη με την έξαρση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που έκαναν την είσοδο στην καθημερινότητα μας αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τα οποία θορύβησαν όλο το πλανήτη, χωράει στην ζωή σου ένα νέο καλλιτεχνικό όνειρο, ίσως ένα νέο μουσικό project ή μια νέα συνεργασία που θα ήθελες να έρθει στο μέλλον ή προχωράς με βάση τα δεδομένα και την δουλειά που έχεις την δεδομένη στιγμή μπροστά σου; 

Μου αρέσει να ζω την στιγμή! Είναι σημαντικό να ζούμε την στιγμή για να μην χάνουμε στιγμές από την ζωή μας. Πολλές φορές σκεπτόμενοι το αύριο, παρασυρόμαστε και δεν χαιρόμαστε το τώρα. Ως άνθρωπος έχω ανάγκη να ονειρεύομαι άρα υπάρχουν μέσα στο μυαλό μου πάρα  πολλά πράγματα που αφορούν το μέλλον. Ελπίζω να είμαι καλά και να μπορέσω να τα υλοποιήσω.

318248256_696651878482884_6261122947381740731_n

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε ένα νέο σου ντουέτο αυτή την φορά με τον Μίλτο Πασχαλίδη με τίτλο “Εγώ Εσένα” σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Σάννυς Μπαλτζή το οποίο αποτελεί το νέο κομμάτι που ντύνει μουσικά την επιτυχημένη σειρά του Mega ” Μαύρο Ρόδο”. Πώς προέκυψε αυτή η νέα συνεργασία και πώς θα χαρακτήριζες την πρώτη σου συνεργασία με τον Μίλτο Πασχαλίδη; 

Τι έχεις να θυμάσαι από την ηχογράφηση του στο στούντιο και από την στιγμή που το άκουσες πρώτη φορά;

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη όταν άκουσα για πρώτη φορά το “Εγώ Εσένα” σε μορφή ντέμο με τη φωνή του Γιώργου Θεοφάνους. Αμέσως ένιωσα ότι αυτό το τραγούδι έχει κάτι ξεχωριστό. Είναι από αυτά τα τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή μας και το ερωτεύτηκα με το πρώτο άκουσμα. Περνούσαν οι μέρες και δε μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Έπιανα τον εαυτό μου να το μουρμουρίζει συνεχώς και έτσι αποφάσισα να ζητήσω από τον Γιώργο και τη Σάννυ να το συμπεριλάβω στο καινούργιο άλμπουμ που ετοίμαζα. Είχα μάλιστα την ιδέα να το κάνουμε ντουέτο , απλά έπρεπε να προσαρμοστούν οι στίχοι. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Μπήκα αργότερα στον στούντιο, έκανα ένα ντέμο με τη δική μου φωνή και το έστειλα στον Μίλτο Πασχαλίδη. Με τον Μίλτο γνωριζόμασταν χρόνια και υπήρχε μεταξύ μας ζεστασιά και αλληλοεκτίμηση. Ο Μίλτος αγάπησε το τραγούδι και έτσι κάποια στιγμή τον Απρίλιο βρεθήκαμε στο στούντιο όλοι μαζί και κάναμε την πρώτη μας ηχογράφηση. Θυμάμαι να μοιραζόμαστε την ίδια συγκίνηση, τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια αγάπη. Από δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους φαινομενικά, αλλά τόσο ίδιοι ουσιαστικά σε σχέση με αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από τη μουσική του ο καθένας. Η συνεργασία μας ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα.

Το κομμάτι αν και μετράει λίγες ημέρες κυκλοφορίας, έχει ήδη αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από το κόσμο στα social media, ακούγεται δυνατά στο ραδιόφωνο και μετράει σημαντικά views στο youtube. Πώς νιώθεις για αυτή την μεγάλη επιτυχία του κομματιού και τι σχόλια έχεις ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από τον κόσμο που σε ακολουθεί και είναι δίπλα σου; Σε ποιον το αφιερώνεις;

Θα σας απαντήσω ξεκινώντας από το ότι χαίρομαι που ο Γιώργος αποφάσισε να συμπεριλάβει το τραγούδι μας στο “Μαύρο Ρόδο”. Είναι μια σειρά που ξεχωρίζει και έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στο “Εγώ Εσένα” να φτάσει πιο γρήγορα στον κόσμο. Το αν θα αρέσει ή αν θα γίνει επιτυχία αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Για την ώρα αυτό που έχει πρωτίστως σημασία για μένα είναι ότι τα σχόλια είναι πολλά και μόνο θετικά. Ο κόσμος αρχίζει να το ψάχνει, στο Σταυρό του Νότου όπου εμφανίζομαι μου το ζητάνε και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το τραγουδάνε ήδη μαζί μου ενώ μετράει μόλις λίγες μέρες κυκλοφορίας. Ανυπομονώ λοιπόν για τη συνέχεια και είμαι χαρούμενη που το 2022 έκλεισε για μένα με κάτι τόσο όμορφο.

Να μου επιτρέψετε λοιπόν να το αφιερώσω στους συνεργάτες και φίλους μου, τους ανθρώπους που μου έκαναν αυτό το υπέροχο δώρο. Στον Γιώργο Θεοφάνους, τη Σάννυ Μπαλτζή και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

321621786_856044312369302_2003575598719184096_n

FB_IMG_1672910404441 FB_IMG_1672910437814DUETS      

ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΜΠΛΕ Ζήσε την στιγμή

 

Από 3 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο

 

Οι δύο πιο ξεχωριστές ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής σκηνής ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στο Σταυρό του Νότου.

 

Η Ευρυδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα “έκπληξη” ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι γνωστές μεγάλες τους επιτυχίες.

 

Η καταξιωμένη και πολυεπίπεδη Ευρυδίκη που στην μακρόχρονη πορεία της έχει αποδείξει το καλλιτεχνικό της ταλέντο όχι μόνον στο τραγούδι, αλλά και στο μουσικό θέατρο και το ξεχωριστό συγκρότημα των Μπλε, επίσης καταξιωμένο για την ιδιαίτερη αισθητική της μουσικής και του στίχου του,αλλά και της εκρηκτικής “front woman” Τζώρτζιας Κεφαλά, αποφάσισαν να συνεργαστούν συναυλιακά και δισκογραφικά.

 

Άκου την ζωή είναι ο τίτλος του νέου ντουέτου που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο στούντιο οι Μπλε, το οποίο είναι το δεύτερο ντουέτο που θα κυκλοφορήσει με τις εξαιρετικές φωνές της Ευρυδίκης και της Τζώρτζιας! 

 

Το πρώτο ντουέτο κυκλοφόρησε πριν από 4 χρόνια, ήταν η διασκευή του “Πόσο λίγο με ξέρεις” σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους, η οποία πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό.

 

Επί σκηνής λοιπόν Ευρυδίκη και Μπλε, αποζημιώνοντας τους fans και των δύο, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα εδώ και πολύ καιρό αυτή την συνεργασία,που επιτέλους ήρθε η στιγμή να απολαύσουν.

 

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα ξεχειλίζει από την αγάπη τόσο της Ευρυδίκης όσο και των Μπλε για την μουσική αλλά και από τεράστια καλλιτεχνική.αλληλοεκτίμηση.

 

Οι παραστάσεις πού αλλού? Στην πιο γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας,τον Σταυρό του Νότου.

 

Ζήστε μαζί μας την στιγμή!

 

Info :

 

Σταυρός του Νότου Plus

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότερα σχετικά άρθρα:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροXodos – Ιανουάριος Φεβρουάριος 2023
Επόμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Η Βασιλική μαθαίνει την αλήθεια για την Σάντρα και ζητά διαζύγιο