Αρχική RETROLOVERS Τον Θυμάσαι τον Φρου Φρου; Το ξωτικό με τα κόκκινα μαλλιά;

Τον Θυμάσαι τον Φρου Φρου; Το ξωτικό με τα κόκκινα μαλλιά;

φρου φρου

Τον Θυμάσαι τον Φρου Φρου; Το ξωτικό με τα κόκκινα μαλλιά;

Ο Φρου Φρου ήταν ένα κοκκινομάλλικο μικροσκοπικό παιδί με χαρούμενα μαλλιά στον κόσμο των ενηλίκων. Στον κόσμο των ανθρώπων, ήταν ένα άτακτο ξωτικό με αστεία φωνή.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος Θυμάται την Κάντυ Κάντυ;

Η προσωπικότητά του ήταν τόσο ζωντανή όσο και τα μαλλιά του. Ήταν σκανταλιάρης και πάντα έτοιμος για μια περιπέτεια. Ήταν ο πρωταγωνιστής μιας τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από την ΕΡΤ1 στην Ελλάδα από το 1986 έως το 1987.

Διαβάστε και κάτι ακόμα: Παιδικές σειρές που αγαπήσαμε και θα θέλαμε να δουν τα παιδιά μας

Η ιδέα ότι αυτή το ατακτο ξωτικό με το πράσινο παντελόνι και το κίτρινο πουκάμισο θα γινόταν ο πρωταγωνιστής μιας σειράς που θα είχε ως πρωταγωνιστή ένα αληθινό πρόσωπο κατέκτησε τη φαντασία.

Σε ένα επεισόδιο, ο Φρου Φρου κολλάει κατά λάθος στο δοχείο κόλα του ξυλουργού Edel (τον οποίο ο Φρου Φρου αποκαλεί παππού). Μεταξύ του Φρου Φρου και του παππού αναπτύσσεται μια σχέση οικογενειακής αγάπης και οι περιπέτειές τους συνεχίζονται για 52επεισόδια των 25 λεπτών και δύο σεζόν και αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους.

Ο Φρου Φρου εφευρέθηκε στη Γερμανία από τον συγγραφέα Elis Kauth με το όνομα Pumucki για ένα τηλεπαιχνίδι που μεταδόθηκε στο βαυαρικό ραδιόφωνο το 1961. Το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκεστις 21 Φεβρουαρίου 1962 και το τελευταίο στις 30 Δεκεμβρίου 1973.

Η μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο οδήγησε σε τηλεοπτική διασκευή το 1982, η οποία προβλήθηκε και στις ελληνικές οθόνες.

Πρόκειται για μια αξιόλογη παιδική σειρά που έγραψε ιστορία τόσο στην τηλεόραση όσο και στη μνήμη μας. Μερικά από τα αξέχαστα επεισόδια μπορείτε να τα δείτε στο youtube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤόλης Βοσκόπουλος: Δείτε πώς είναι σήμερα το μνήμα του
Επόμενο άρθροΌταν η Βιβέτα Τσιούνη μπήκε στο Άσυλο Ανιάτων με Αλτσαχάιμερ