Αρχική RETROLOVERS Μαριάννα Κουράκου: Δείτε πώς είναι σήμερα η γνωστή πρωταγωνίστρια στα 81 της...

Μαριάννα Κουράκου: Δείτε πώς είναι σήμερα η γνωστή πρωταγωνίστρια στα 81 της χρόνια

Μαριάννα Κουράκου: Δείτε πώς είναι σήμερα η γνωστή πρωταγωνίστρια

Η Μαριάννα Κουράκου στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, έπαιξε σε 25 ταινίες κι άφησε το στίγμα της στην μεγάλη οθόνη, με την εκφραστικότητά της, την ωραία φωνή και την κομψή παρουσία της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου του 1942. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.

Συμμετείχε στις εξής ταινίες: Η αρτίστα, Ο εξυπνάκιας, Τα παλιόπαιδα, Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα, Κάνε με πρωθυπουργό, Χαμένη ευτυχία, Η κοροϊδάρα, Η αδικημένη, Σαπίλα κι αριστοκρατία, Η επιστροφή της Μήδειας κ.α.

Έπαιξε δίπλα στους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της εποχής όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Πέτρος Φυσσούν, ο Χρήστος Νέγκας, ο Θάνος Λειβαδίτης, ο Άλκης Γιαννακάς, ο Αντρέας Ντούζος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Ορέστης Μακρής κ.α.

Στις μεγάλες της δόξες, η Μαριάννα Κουράκου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της κι αργότερα τα εγγόνια της. Αν και αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, την βλέπουμε σε διάφορες εκδηλώσεις και παραστάσεις, πάντα χαμογελαστή και λαμπερή. Σήμερα είναι 81 ετών.

κουρακου

Δείτε σχετικά άρθρα:

 

Διαβάστε ακόμη:

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Μάγισσα: Η Θεοφανώ ψάχνει να βρει εξηγήσεις για το χάρισμα της
Επόμενο άρθροΤα Ξύλινα Σπαθιά του Παντελή Καλιότσου στην Παιδική/Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!