Αρχική RETROLOVERS Κώστας Πρέκας: Δείτε πώς είναι σήμερα ο 81χρονος ηθοποιός

Κώστας Πρέκας: Δείτε πώς είναι σήμερα ο 81χρονος ηθοποιός

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΚΟΙΤΑ 1

Κώστας Πρέκας: Δείτε πώς είναι σήμερα ο 81χρονος ηθοποιός

Ο Κώστας Πρέκας γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 26 Αυγούστου 1941 και είναι Έλληνας ηθοποιός και θιασάρχης. Κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διατέλεσε πρωταθλητής Ελλάδος ως καταδύτης του Ολυμπιακού, ενώ ήταν αθλητής και στην ομάδα υδατοσφαίρισης.

Ο Κώστας Πρέκας ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στις καταδύσεις στο αναπηδητήριο το 1963, 1964, 1965, 1966 και 1967, καθώς και από τραμπολίνο 3 μέτρων το 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966 και 1967.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΚΟΙΤΑ 1

Ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη το 1964. Τον ίδιο χρόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό “σανίδι” στο έργο “Τρεις αδελφές” του Τσέχοφ, μετέχοντας στο θίασο του Κώστα Μουσούρη. Με την ευκαιρία, δείτε πώς είναι σήμερα στα 80 του ο ηθοποιός Βαγγέλης Βουλγαρίδης.

2022-12-16 (1)

Το 1971 ίδρυσε το δικό του θίασο ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 στράφηκε ολοκληρωτικά στο θέατρο, υπηρετώντας κυρίως το κλασικό ρεπερτόριο. Αρκετά νωρίτερα είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει καλλιτεχνικές συνεργασίες με διαφόρους θιάσους, ενώ συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο. Ήταν επίσης ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Φίνος Φιλμς. Εκείνη την εποχή ήταν ζευγάρι με την Μαίρη Χρονοπούλου.

2022-5-25 (7)

Ο Πρέκας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός και από τον κινηματογράφο, όπου πρωταγωνίστησε σε περίπου 20 ταινίες, κάποιες από τις οποίες ήταν υπερπαραγωγές.

πρεκας

Για την ερμηνεία του στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα Στα σύνορα της προδοσίας τιμήθηκε με το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1968.

2023-5-21 (4)

Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο Κώστας Πρέκας έλαβε μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές. Ο ίδιος σε κατά καιρούς δηλώσεις και εμφανίσεις του στα ΜΜΕ δεν έχει κρύψει ότι παραμένει λάτρης εκείνης της περιόδου όπως και παλαιότερων καταστάσεων εκτροπής.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως και το 2010 είχε αποκτήσει ιδιόκτητο χώρο, το θέατρο “Όραμα” στην περιοχή του Παπάγου.

Ο Κώστας Πρέκας παντρεύτηκε για για πρώτη φορά στα 75 του χρόνια. τη Μαίρη Βιντιάδου. Και ενώ δηλώνει δημόσια ότι έχει βρει τη γυναίκα που έψαχνε σε όλη του τη ζωή, θυμόμαστε ότι γαμπρός μπορεί να μην έχει ντυθεί ως τώρα, όμως πατέρας έχει γίνει.

prekas4

Η γνωριμία τους έγινε στο πλαίσιο της δουλειάς, καθώς η κ. Βιντιάδου είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, αλλά πολύ κοντά ήρθαν ύστερα από χρόνια. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Κώστας Πρέκας μίλησε μεταξύ άλλων και για τον γιο του, 34 ετών σήμερα, ο οποίος μεγάλωσε με τη μητέρα του.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο 81χρονος Κώστας Πρέκας

kostas_prekas_simera

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Η Ασπασία βρίσκει την αδερφή της
Επόμενο άρθρο«Τι θα λες»: Μόλις κυκλοφόρησε από τη Μαρία Πασαλίδου
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!