Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αλεξάνδρα Ούστα : ”Αισθάνομαι ολοκληρωμένος άνθρωπος που θέλω να συνεχίζω να αγαπώ, να...

Αλεξάνδρα Ούστα : ”Αισθάνομαι ολοκληρωμένος άνθρωπος που θέλω να συνεχίζω να αγαπώ, να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερη”

αλεξάνδρα-ούστα

Η Αλεξάνδρα Ούστα είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός, μια γοητευτική γυναίκα, αλλά πάνω απ΄όλα ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Μετράει πολλές και πετυχημένες συνεργασίες και ένα είναι το σίγουρο, ότι ακόμα έχει να δώσει πολλά…

Πρόσφατα είχα την χαρά να την συναντήσω και να μου δώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, με αφορμή την παράσταση ΄΄Τι Ζούμε;΄΄για λογαριασμό του KoitaMagazine. Απολαύστε την.

Θα  ήθελα να μου πεις ποια είναι τα νέα σου επαγγελματικά βήματα…

Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε πρόβες με την ομάδα Abovo για μια παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα το Μάιο στο Bob Theatre Festival, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η παιδική παράσταση “Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο¨ στο Θέατρο Γκλόρια, είναι μια παράσταση που έγινε με αγάπη για την επιστήμη, τις εφευρέσεις και την τεχνολογία. Στόχος της παραστασης είναι να εμπνευστούν τα παιδιά να ασχοληθούν με ολα αυτά για ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτή την παράσταση κάνω διάφορους ρόλους σε διαφορετικές εποχές. Tο δείπνο μυστηρίου “Προσεχώς απόδραση” στο El Convento del arte, εκεί κάνω την αρχιφύλακα Φιόνα, η οποία κάνει τη ζωή του κρατούμενου Γιάννη Ποντικη δύσκολη, προκειμένου αυτός να μην αποδράσει από τη φυλακή. Μια παράσταση που έχει παιχνίδι και διάδραση και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει με φαγητό ή ποτό. Αλλά και η επιθεώρηση “Τι ζούμε;” στο Θέατρο Βέμπο, όπου εκεί κάνω πολλούς ρόλους σε μια ξεκαρδιστική και όμορφη παράσταση.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στην πάρα πολύ όμορφη και διαφορετική επιθεώρηση ΄΄Τι ζούμε΄΄;

Γνώρισα τον Λάμπρο Φισφή όταν έκανε ένα σεμινάριο stand up comedy το οποίο και παρακολούθησα το 2015. Αργότερα ξανασυνεργαστήκαμε  σε κάποια σεμινάρια αυτοσχεδιασμού που γίνονταν στα πλαίσια του comedy festival που διοργανώνει, και φέτος μου έδωσε την ευκαιρία να παίζω σε αυτή την παράσταση, την οποία έγραψε ο ίδιος.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από μικρή ήθελα να γίνω καλλιτέχνης αλλά δεν ήξερα με ποια απ’ τις τέχνες θα μπορούσα να εκφραστώ. Πρώτη μου επαφή με στο θέατρο ήταν το 2002 με την παράσταση ΄΄Grease΄΄. Το αγάπησα πολύ το θέατρο και γρήγορα κατάλαβα ότι θα με εξέλισσε και θα με έκανε καλύτερο άνθρωπο και τότε ήταν που αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό.

Ποια ήταν η πολυτιμότερη συμβουλή που έχεις ακούσει και από ποιον/α;

Don’t worry, make story. Την είδα σε ένα τοίχο στο Μεταξουργείο…

Υπάρχεις χρόνια στην υποκριτική τέχνη με πολύ ωραίες δουλειές και συνεργασίες. Ποια συνεργασία σου σε έχει στιγματίσει;

Έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους, εξαιρετικούς στη δουλειά τους συναδέλφους και έχω γελάσει και πολύ. Αν θα ξεχώριζα κάποια δουλειά, θα έλεγα ότι ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά ” Η ώρα η καλή” και η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Αντώνη Τέμπο αλλά και όλο το καστ και το συνεργείο. Δεν ήξερα τίποτα από τηλεοπτικά γυρίσματα και εκ των υστέρων τους ευχαριστώ για τις γνώσεις τους και την υπομονή που είχαν να με “εκπαιδεύσουν”.

Σήμερα υπάρχει μια γενικότερη κρίση και σε όλους κάτι λείπει. Εσένα τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο;

Δεν υπάρχει κάτι που να μου λείπει εξαιτίας της κρίσης. Είμαι υγιής, παίρνω αγάπη και έχω και δουλειά. Είμαι πλήρης.
Διαβάστε ακόμη:

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετώπισες στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα;

Το πρόβλημα που αντιμετώπισα αρχικά ήταν βασικά πρακτικό. Αφενός δούλευα παράλληλα και σε άλλη δουλειά πλήρους απασχόλησης, είχα και τη δραματική σχολή αλλά και τα γυρίσματα της σειράς, αυτό είχε σαν συνέπεια τη βασική έλλειψη ύπνου για περίπου ένα χρόνο που με έφτασε πολλές φορές στα όρια της εξάντλησης.

Σε ενοχλεί όταν ασχολούνται και με την προσωπική σου ζωή τα ΜΜΕ;

Γενικά με ενοχλεί η έλλειψη διακριτικότητας.

Ποιο όνειρό σου έχει μείνει ανεκπλήρωτο και θέλεις να το κάνεις πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πως θα ήθελα να κάνω μια παράσταση για πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας και με απασχολούν προσωπικά. Αυτός θα έλεγα ότι είναι ένας νέος στόχος που έχω θέσει, ο οποίος δεν με ενδιαφέρει τόσο να επιτευχθεί άμεσα, αλλά όταν θα είναι η “σωστή” στιγμή.

Ποια εικόνα απ΄τα παιδικά σου χρόνια σε έχει στιγματίσει και την θυμάσαι με νοσταλγία;

Τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια που γινόντουσαν στο σπίτι της γιαγιάς μου, όπου οι θείοι μου παίζανε κιθάρα και τραγουδούσανε καντάδες και εμείς τα παιδιά τρώγαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν για να πάμε να παίξουμε στην αυλή.

Ποιο νόημα δίνεις στην λέξη ζωή;

Η ύπαρξή μας σε αυτόν τον πλανήτη για λίγες όμορφες στιγμές.

Τι απάντηση θα έδινες εάν σου έλεγα ΄΄Τι ζούμε;΄΄;

Βασικά τρελές δόσεις παραλογισμού.

Έχεις δώσει αρκετές συνεντεύξεις, κυρίως λόγω δουλειάς. Ποια ερώτηση θα ήθελες να σου κάνουν και δεν σου έχουν κάνει μέχρι σήμερα;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί σε μια συνέντευξη και δεν μου έχει γίνει. Το αντίθετο όμως μου έχει συμβεί, να μου κάνουν ερωτήσεις που ξεπερνάνε τα δικά μου όρια και να μη θέλω να απαντήσω.

Εάν η ζωή σου απεικονιζόταν σε έναν τίτλο βιβλίου. Τι τίτλο θα έβαζες;

 “Το κορίτσι που άνοιξε το βάζο με τις καραμέλες.”

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις. Εάν αισθάνεσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος και αισθάνεσαι ευτυχισμένη με τις μέχρι σήμερα επιλογές σου…

Αγαπώ όλες τις επιλογές που έκανα μέχρι σήμερα αλλά τις λάθος περισσότερο γιατί από αυτές έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω. Αισθάνομαι ολοκληρωμένος άνθρωπος που
θέλω να συνεχίζω να αγαπώ, να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερη.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Οι φωτογραφίες είναι απ΄το προσωπικό αρχείο της Αλεξάνδρας Ούστα.

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ τσάντα που κράτησε η κόρη της Beyonce κοστίζει περισσότερο και από το αμάξι σου (ίσως)
Επόμενο άρθροΓέννησε “μωρό-γίγαντα” 5,6 κιλών χωρίς κανένα παυσίπονο!