Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ 5 γωνιές της Αθήνας για να απολαύσετε αρωματικό και ευεργετικό τσάι

5 γωνιές της Αθήνας για να απολαύσετε αρωματικό και ευεργετικό τσάι

large

5 διευθύνσεις για να απολαύσετε το καλύτερο τσάι της πόλης!

Ο χειμώνας απαιτεί ζεστά ροφήματα και καλή παρέα. Για το δεύτερο το αφήνουμε πάνω σας, αλλά όσο για το πρώτο, έχουμε τη λύση.

Τι καλύτερο από ένα ζεστό, αρωματικό και ευεργετικό τσάι, όπως θα το απολάμβανες αν βρισκόσουν σε κάποια γειτονιά του Λονδίνου; Εμείς συγκεντρώσαμε τα μαγαζιά της πόλης, που εκτός των άλλων, ξεχωρίζουν και για το εξωτικό τους τσάι!

 

Beverley Café Bistrot ( Πλατεία Ελευθερωτών 10, Χαλάνδρι- τηλ. 21 5515 0373)

Μπαίνοντας στο  Beverley Café Bistrot νιώθεις ότι επισκέπτεσαι ένα γαλλικό σπίτι στο Παρίσι ή τη Μονμάρτη. Από τις καρέκλες και τα τραπεζάκια μέχρι τη διακόσμηση στους τοίχους, ο χώρος σφύζει από καλαισθησία και πρωτοτυπία. Το μαγαζί δεν είναι αμιγώς τσαγιερί, καθώς εδώ μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γλυκά, ζεστή σοκολάτα αλλά και διάφορα σνακ. Παρ’όλα αυτά μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα από τις υπέροχες γεύσεις τσαγιών που έχει. Θα σας αφήσουν άφωνους και οι πορσελάνινες τσαγιέρες που διαθέτει το μαγαζί.

 

Το Τσάι (Αλεξάνδρου Σούτσου 19 & Λυκαβηττού, Κολωνάκι- τηλ. 21 0338 8941)

Moroccan Mint tea. Πράσινο τσάι Κευλάνης με φυλλαράκια μέντας από το Μαρόκο.

Το μαγαζί ανήκει στην εταιρεία Mlesna η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σ’ όλον τον κόσμο κι έτσι θα πιείτε εγγυημένα ποιοτικό τσάι όχι μόνο εντός, αλλά και στο σπίτι σας, αφού μπορείτε να αγοράσετε διάφορες ποικιλίες, καθώς και αξεσουάρ τεϊοποσίας. Θα έλεγε κανείς πως αποτελεί το ναό του τσαγιού στην πόλη, καθώς εδώ έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλές ποικιλίες τσαγιών απ’όλο τον κόσμο!  Τα σαββατιάτικα και τα κυριακάτικα πρωινά από τις 12 έως τις 5 λειτουργεί μπουφές brunch!

 

Στροφές ( Χάμιλτον 7, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 210-8833625)

Πρόκειται για το πρώτο τεϊοποτείο της Αθήνας, που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Ιστορικό μαγαζί όπως θα καταλάβετε, από τη διακόσμηση του χώρου. Εδώ μπορείς να απολαύσεις σχεδόν 100 διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού και παράλληλα να ταξιδέψεις στο χρόνο ξεφυλλίζοντας παλιά τεύχη του Σινεμά, άλμπουμ του Αρκά και της Μαφάλντα.

 

Duck Soup ( Πανεπιστημίου 39 [εντός στοάς Πεσματζόγλου]- τηλ: 2103233916)

Είναι ξεχωριστό με λιλιπούτειο χαρακτήρα και μοναδικά ροφήματα ή σνακ. Από τα καφέ του κέντρου όπου μπορείς να κάνεις το διάλειμμα σου από τη δουλειά. Εδώ απολαμβάνεις τσάι του βουνού, λουίζα, μέντα, πράσινο τσάι με γεύση μήλο ή αρώματα λουλουδιών κ.α. Μία επίσκεψη εκεί, θα σε πείσει για πολλά περισσότερα.

Πορτατίφ ( Σίνα 21- τηλ. 21 0362 1866)

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το πιο διάσημο στέκι στην καρδιά της πόλης. Σερβίρει ζεστά ή κρύα ροφήματα, νόστιμα γλυκά από αγνά υλικά, ζεστές σοκολάτες αλλά και διάφορες ποικιλίες τσαγιού μέσα σε λουλουδένιες πορσελάνινες τσαγιέρες και φλυτζάνια, σα να ξεπηδούν από το ντουλάπι της γιαγιάς μας. Ένα λιλιπούτειος χώρος στο Κολωνάκι που θα σας εντυπωσιάσει!

 

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

5 στέκια για βιβλιοφάγους στην Αθήνα

Φαγητό σαν το σπίτι σας: 5 διευθύνσεις για σπιτικό φαγητό στην Αθήνα

 

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔιονύσιος Σολωμός: Ο εθνικός μας ποιητής έφυγε σαν σήμερα
Επόμενο άρθροΆννα Καμαρινού : ”Θέλω να κάνω μια αξιοπρεπή καριέρα και μια ευτυχισμένη πολυμελή οικογένεια”